Слънчево и топло ще е утре, температурите стигат до 33°

В събота в 9,50 ч. настъпва астрономическата есен
21 сеп 2023 17:15, Елка Василева
2
Слънчево и топло ще е утре, температурите стигат до 33°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта облачността ще намалее, над по-голямата част от страната до предимно ясно. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Минимални температури - между 14° и 19°, в София - около 14°.

Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в Източна България - от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 28° и 33°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 29°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.

В събота в 9 ч. и 50 мин. е есенното равноденствие и започва астрономическата есен.

Времето ще бъде слънчево, след обяд в равнините - горещо. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

В неделя над източната половина от страната ще се задържи слънчево и горещо с температури на места до 33°-35°. Над Западна България, под влияние на приближаващ студен фронт, атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, а температурите ще се понижат с 4-5 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Река Искър!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
:)