Украинските сили доставят боеприпаси, храна, медикаменти в Бахмут

Ред западни страни с нови пакети военна помощ за Украйна
19 мар 2023 09:16, Елка Василева
370
Украинските сили доставят боеприпаси, храна, медикаменти в Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили, намиращи се извън източния град Бахмут, успяват да държат руските части на разстояние, така че боеприпаси, храна, оборудване и медикаменти да могат да бъдат доставени до защитниците на града, предаде Ройтерс, като се позова на украинската армия.

Още по темата
Говорителят на армията Сергий Черевати заяви, че украинските сили успяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени благодарение на  украинското разузнаване и контраартилерийския огън.

Прокиевските сили са успели да свалят два руски дрона и да унищожат пет вражески склада с боеприпаси, каза още Черевати. Той заяви, че украинските сили са убили 193 руски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

Ройтерс не може да потвърди тези данни от независим източник.

Същевременно в обръщение в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски заяви, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ, предаде ТАСС. Това е станало след поредното заседание на групата "Рамщайн", тоест на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, заяви Зеленски. Пакетите военна помощ касаят боеприпаси, танкове и артилерийски установки.

Същевременно  финландската асоциация "Вашите финландски приятели", подкрепяща Украйна, съобщи, че петима френски доброволци към украинските сили са били ранени по време на бойни действия в Украйна. Трима от тях все още са в болници.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До по по долния ти не виждаш ли че България се разпада без война седнал си да мечтаеш за Русия ?!?
305
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До долния ти не виждаш ли че България се разпада без война седнал си да мечтаеш за Русия ?!? Айси.
304
1
 
2
 
! Отговори
Цани преди 1 година
Хора не се впрягайте на написаните статии за войната.Двете страни манипулират ( лъжат) общественото. Но някои се (излагат) дискредитират така че даже балъците не им вярват.За това имат вина и журналистите слабо подготвени , платени и профани в областта. Истината е някъде около средата. Но не точно.
303
6
 
3
 
! Отговори
До 331 Мунчо преди 1 година
Украинците все още държат път Т0504, от който най-вероятно са направени тези доставки. Всички опити на руснаците да прекъснат тази връзка за момента остават неуспешни.
302
3
 
13
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Интересно по какъв път ги доставят тези боеприпаси, медикаменти и храна. Явно "журналистите" от този сайт не знаят, че всички подходи към Бахмут са под руски обстрел.
301
6
 
9
 
! Отговори
смях преди 1 година
Баси, руснаците не могат да превземат Бахмут за 9 месеца, Киев бяха тръгнали да го превземат за 3 дни.
300
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче зомбирани от кремълската пропаганда продължава да има, надеждата ми е да го правят срещу копейки, че ако го правят по любов майка плаче...с нетърпение чакам деня в който руската клоака ще се разпадне, за да дойде ред на другите гнусни *** от ККП
299
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче си се бият яко.
298
0
 
6
 
! Отговори
патока преди 1 година
ако мисирският превод е верен, Грийна нещо не е в час - в обръщението си казва "изпратили" помощи, а малко по- долу "пакрти помощи са обещали....", ама пътуват е едно, обещани е друго...
297
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АбдокодирХоджибобоев От министерството на Пошла обявиха, че възгледите на посланика им са си негови, и не отразяват официалната позиция на правителството.
296
3
 
21
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Посланикът на Полша във Франция заяви, че Варшава ще встъпи в конфликта в Украйна, ако Киев загуби. Вие разбирате ли, че и София ще встъпи, въпреки че нашите продажни слугински правителства засега си мълчат.
295
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Прочетете за откровенията на Дъглас Макгрегър екс-съветник на началника на Пентагона. Напишете на гугал името му и думите след името.
294
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където се намеси САЩ - смърт и разрушения, избити милиони мирни хора - индианци, африканци, Япония, Виетнам...до наши дни - Ирак, Сърбия, Либия, Афганистан...
293
14
 
30
 
! Отговори
До Тошето преди 1 година
Русия воюва за руснаците, избивани от укрите с военна помощ от колективния запад, т.е. по заповед на САЩ
292
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюкселските бюрократи да изпращат синовете си в Украйна да воюват, а не помощи от общите пари!
291
9
 
33
 
! Отговори
- преди 1 година
Украинците си продадоха душата на краварите- заслужават си съдбата!
290
34
 
12
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
*** скапаната руска сбирщина , нали пригожката ни проглуши, че Бахмут вече бил превзет. Да ама не, мрът като мухи. Браво украинци, целия свят е със вас, мачкайте тоя *** безмилостно.....
289
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ си знае работата ! Настъпва Ерата на Водолея ! Страхът, Тиранията и Хаосът ще бъдат победени ! ЛЮБОВ и СЪЗИДАНИЕ ще управляват !
288
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последния останал отворен път до Бахмут прилича повече на автомобилно гробище отколкото на път. Скоро няма да може да се минава от там от разбита техника
287
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да но защо вече втори път чета че укрите убиват полски наемници които се бият за тях. И то на цели групи за да няма доказателства за престъплението.