Белгия поръчва 50 хил. снаряда за Украйна, няма да ги правим ние

Производството им ще е извън ЕС
28 фев 2024 22:20, Петър Бойчев
62
Белгия поръчва 50 хил. снаряда за Украйна, няма да ги правим ние
Снимка БГНЕС

Белгия ще предостави 200 млн. евро за поръчката на около 50 хиляди снаряда 155 мм за Украйна, съобщи премиерът Александер де Кро. Снарядите ще бъдат произведени извън ЕС, уточняват белгийски медии, цитирани от БТА.

Предвижда се доставките да започнат до края на март. Отбелязва се, че изявлението на Де Кро е само дни след посещението му в Киев за втората годишнина от началото на руското нашествие.

По-рано тази седмица белгийският министър на отбраната Людивин Дедондер уточни, че властите ще предоставят за въоръжаването на Украйна над 600 милиона евро от лихвите по запорираното руско имущество. Русия държи в Белгия основната част от средствата, оставени на съхранение в ЕС и запорирани по силата на европейските санкции заради войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
Трябва ние да печелим от снарядите за терористична росия
52
0
 
1
 
! Отговори
Скот Ритър преди 1 месец
В БРЮКСЕЛ ЩЕ ДУХАТ ЯКО СУПАТА НАКРАЯ!
51
1
 
3
 
! Отговори
Кой ли ден преди 1 месец
Ще ви запукат руснаците глупави есгейци?? ЛЪЖЛИВА,СМРЪДЛИВА ЗАПАДНА ГНИЛОЧ С ГУСТО ДА ИМ Р..ЗМА.ЖЕШ ПРОСТИТЕ МОЗЪЦИ!! БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО ВЕДНАГА ДОКАТО ОЩЕ ИМАМЕ ВРЕМЕ И ДЪРЖАВА!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес по новините,казаха че демократичното правителство на Франция не може да се справи с две нарко банди в Марсилия,учудвам се че го казват по телевизията,а макарони щял да праща армия в Украйна,той държавата не може да си оправи,Украйна ще спасява
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да бъдат произведени в евро съюза,колко жалко че ще платят нещо което няма да получат
48
0
 
0
 
! Отговори
Май никой преди 1 месец
Повече няма нищо да остави на съхранение в ЕС.
47
1
 
5
 
! Отговори
До ЮЛИЯ преди 1 месец
Разбираме твоят изтънчен либерален ум.На вас все Русия са ви виновни,а не забелязвате прогнилата Западна система,която напълни Европа с мигранти.Пожелавам ти да изнесеш една либерална лекция,когато те заобиколят с интерес мигрантите.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от 3 до 5 дни разход на руската артилерия...
45
2
 
2
 
! Отговори
Бойко борисов преди 1 месец
Извън ЕС кой прави малкия ракетчик и умрелия дядо джо
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 47 Е той преди беше АнонимеН сега е Юлия утре сигурно ще е Марулия
43
2
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Ту , изпуснахме далаверата. Снарядите ще ги прави Ким Ир Сен . Били много качествени. Взривяват се в дулото на танка.
42
1
 
3
 
! Отговори
панчо преди 1 месец
До ЮЛИЯГладна кокошка просо сънува.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да ги правят в Белгия, като там нямат никакви ресурси за производство???
40
17
 
7
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 1 месец
СЛЕД 8 МЕСЕЦА ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОЙ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА МЕЖДУ БЕЗБОЖНИЯ ЧЕРВЕН РЕЖИМ НА НЕЛЕГИТИМНИТЕ САМОЗВАНИ ФАЛШИВИ ГЛУПОВАТИ ХАХО ПУТИНУВЦИ И НАПАДНАТАТА ХРИСТИЯНСКА УКРАЙНА! И ДВЕТЕ СТРАНИ ИМАТ ШАНС ЗА ПОБЕДА! ПРИ ТРЪМП ПОБЕЖДАВАТ ПУТИНУВЦИТЕ А ПРИ БАЙДЪН ПОБЕЖДАВА ХРИСТИЯНСКА УКРАЙНА А РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕ ОТЪРВАВА ОТ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ И НАЙ-ВЕРОЯТНО СЕ И РАЗПАДА! НЕПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ ИЗОБЩО!
39
23
 
7
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 1 месец
САМО БОЙ ПО ПУТИНИСТИТЕ ПРОКЛЕТИ И СМРЪДЛИВИ! ЗДРАВО МЯСТО ДА НЕ ИМ ОСТАНЕ НА ПУТИНИСТИТЕ!
38
3
 
18
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
Никой ли ен забелязва. че се отворо кутията на пандора, кой ще вярва вече, че парите му в еврозоната няма да бъдат конфискувани? как тази кражба ще повлияе на еврозоната? Сигурно ли сме все още, че искаме да отидем в клуба на свръхзадлъжнялите, с над 100% дълг спрямо БВП?
37
20
 
9
 
! Отговори
Само минавам преди 1 месец
"Путин и Русия са единственото спасение на света...." да ти сеИзсераВустата
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оня ден полковник Дъглас Макгрегор го каза на Тъкър - 1:10 са жертвите Русия:Украйна. До сега реалните загуби на Украйна са около 500 000 човека, на Русия към 50 000. Пропагандата на сарасссоидните медии не хваща дикиш. Украйна е разрушена държава и ако не махнат белото носле, скоро ще бъде едно поле, което разбира се после Бляк Рок ще е много заинтересована да изземе. Само че третополовите изчадия са си направили сметката без кръчмаря този път с Украйна и ще лапат дебелия.
35
6
 
15
 
! Отговори
ЮлийоЕбач преди 1 месец
Юлия, простапутко, какъв червен режим те гони мамастийо ньедна?! Сега "черените" са точно тези диктаторски режими в целия ЕС и САЩ. Путин и Русия са единственото спасение на света, особено ако Тръмп не влезе в Белия Дом. Светът не е виждал подобна корупция, политически купени отреппппки,които се назначават от посолства (както е при нас сега, кирчовци, кокорчовци, денковци, тагаревци и цялата плеяда продажни *** които са за съд и бесило), корумпирана съдебна система и цялостна безизходица.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че няма да ги правим ние! От нас само могат да вземат, забранено им е да дават. Сатанистка европеддеррунглеска измммметт!