Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински

На него се обсъжда възможност Украйна да използва ракети "Таурус".
225
Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Записът от среща на висши служители на Бундесвера, който беше прихванат и публикуван от руска медия, е истински, съобщава ДПА.

Разговорът между представители на германската отбрана, обсъждащи чувствителни въпроси, свързани с Украйна, беше организиран от платформата за аудио и видеоконференции Webex.

Германски депутати искат разяснения след публикуването на записа.

"Ако това се окаже вярно, то ще бъде изключително проблематичен инцидент", каза председателят на парламентарната комисия за надзор в Бундестага Константин фон Ноц пред германската медийна група RND.

Той имаше предвид 30-минутния аудиозапис, излъчен вчера от главната редакторка на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, по повод на който германските депутати са обезпокоени, че може да е бил подслушан.

В аудиозаписа се чува как висши офицери от военновъздушните сили на Германия обсъждат теоретичната възможност Украйна да използва германски крилати ракети "Таурус".

Германското министерство на отбраната сега разследва дали е възможно да са били подслушани поверителни съобщения, съобщи ДПА, като се позова на говорител на ведомството.

Предполагаемото обсъждане в Бундесвера включва подробности относно дебатите за предоставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, както и потенциално скандално изявление по отношение на други западни съюзници.

Обменът на мнения, който се чува на аудиозаписа, засяга въпроса дали крилатите ракети "Таурус" теоретично биха могли технически да имат капацитет да унищожат построения от Русия мост към украинския полуостров Крим, анексиран от Москва в нарушение на международното право.

В аудиозаписа се споменава също, че британците имат "няколко души на място" във връзка с разполагането на техните крилати ракети "Сторм шадоу", доставени в Украйна.

Някои виждат това като индикация, че френските и британските сили оказват помощ при контрола на целите на крилатите ракети, изпратени на Украйна. Лондон веднага отрече тези твърдения.

Канцлерът Олаф Шолц много пъти е изключвал възможността за доставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, въпреки многократните искания от страна на Киев, с аргумента, че се опасява, че Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, започната от Кремъл през февруари 2022 г./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На него се обсъжда новината Германия а не Украйна да използва ракетите, а кадровите германски военни да се прикрият и зад производителя (като частно лице), и после и зад "украинските" военни. Не лъжете! Още повече подкопавате доверието в себе си и уронвате останките от собствения си авторитет (ако изобщо сте наясно какво означава това). Обсъждат се връзките и каналите за предаване на информацията и целеуказанията също. Така е с мирният отбранителен блок нато.
203
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бързо скрийте новината, не е правилна!
202
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Национален празник ,на който се веят чужди знамена , а народът няма идентичност ,и патриотизмът минава през обич на поробителя е срам за всяко едно дори и малко образовано общество.Преди 10 ноември ,дори и по комунистическо ,това беше само една дата ,и всеки работеше и учешено другарите издигнаха култа към Русия .Дерзайте български патриоти
201
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно, щом бандитите могат да атакуват Киев, защо и укранците да не атакуват с Тауруси. Че какво има да се крие.
200
20
 
35
 
! Отговори
БЕРЛИН В КОСМОСА преди 1 месец
ДА, РАЗРУШАВАНЕТО НА КРИМСКИЯ МОСТ С НЕМСКИТЕ РАКЕТИ ТАУРУС ЩЕ БЪДЕ ОЧЕВАДНО ПРЕСТЪПЛАНИЕ ПО МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО И ЩЕ БЪДЕ НЕЗАБАВНО НАКАЗАНО!!!
199
8
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Всички са подли! Затова да си изберем България - не Русия, не САЩ! Те не са ни приятели...
198
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма тоталитарни диктатори, които в крайна сметка да са успели в дългосрочен план! Путин ще свърши точно както всички предишни! Въпрос на време. И идват репарациите..
197
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пот и Кръв Ти чуваш ли се какви глупости говориш? Ами ако европейските държави превзети от Хитлер или нападнати от Хитлер, поискат реванш? Тогава какво?
196
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тауруси по руската Ко чина ще има, въпросът е кога.
195
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе украински военни, толкова здраво ли са ви хванали, че не можете да извършите един преврат срещу олигарсите и чужденците, за да си запазите остатъците от гражданите, докато не са ви изтрепали до крак и не са ви изкупили всичко еврейските олигаси и други чужденци. Току-що гледах видео, че още в началото са ви приготвяли бъдеще на роби, да бъдете роби, няма какво да губите, вече и жени пращаха на фронта, дали ще сте пушечно месо на фронта или ще направите преврат и си върнете свободата, кое из
194
1
 
34
 
! Отговори
БАЙ 100ЯН преди 1 месец
Германците само тоя който не се поискал не ги е подслушвал. Сноудън им го каза преди 12 г и поука никаква.
193
23
 
9
 
! Отговори
innocente преди 1 месец
Да да.. ние им повярвахме на руските медии ха ха ха
192
15
 
42
 
! Отговори
Приятел преди 1 месец
Германците би трябвало да помнят.Ако имат къса памет ,ще имат и съвсем кратък живот.Въпроса е ние как ще излезем от положение ,след като хрантутим 55000 укропа-дезертьори и даваме 115 БТРи /бяха 100 преди 5 месеца!!!/ на режима на Зеле Наркомана?За санкциите и подарените боеприпаси Тагаренко и Денковенко трябва да висят по стълбовете.Вече е 3 март!Слава на Русия!Слава! Слава!Слава!
191
12
 
31
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Още преди време Лавров предупреди фашагите и *** ,че ако пуснат и един единствен Таурус ,завода за Тауруси ще бъде изравнен.Тези дни руснаците ще правят учебен пуск на балистична ракета "Ярс" ,модел от 2009г ,която може да носи ядрено оръжие от 1 милион тона тротилов еквивалент.Дано да е случайно съвпадение.А от декември 2023г на бойно дежурство са и "Сармат".
190
7
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
А нашите тагаренковчета и бойковчета не са ли записани,как сами дават България курбан?Не,че това ще учуди някого.
189
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ще ядат дебелия.
188
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нато е терористична организация, която трябва незабавно да напуснем!
187
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам тоя запис кое му е секретното. Че руски политици и държавници от 5,6 години превземат Берлин официално по медиите. И изобщо не се крият.
186
11
 
30
 
! Отговори
Bormann преди 1 месец
Ако тия ракети са същите както и такновете Леопард, направо да ги копамен укрите от сега бухахахахахахах
185
8
 
38
 
! Отговори
Пот и Кръв преди 1 месец
Това е духът на Хитлер.Той още витае из Германия.Швабите искат реванш за поражението през Втората Световна.