Шолц: Войната в Украйна може да продължи още няколко години

Германският канцлер защити предоставянето на военна помощ на Киев
20 апр 2024 07:30, Елка Василева
119
Шолц: Войната в Украйна може да продължи още няколко години
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че войната в Украйна може да се проточи още няколко години, предаде ДПА.

Още по темата

Никой не може да каже дали тази война няма да продължи дори пет години, например, каза Шолц, който тази вечер се включи дискусия в град Кемниц, организирана от вестник "Фрайе пресе". Форумът бе озаглавен: "Германия под натиск. Как може да действа правителствената коалиция при новите условия“.

Шолц защити предоставянето на военна помощ на Киев, но допълни, че трябва да се развива и дипломацията.

Откакто започна войната в Украйна обаче, руският президент Владимир Путин не е дал никакви сигнали за промяна. Мир, наложен под диктат, е неприемлив, подчерта Шолц. "Не бива да му се позволява да избяга от отговорност", допълни германският канцлер.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Лили Петрова преди 1 месец
До Върл ЛевскарТова трябва да мине за немски? Какво невежество!
100
1
 
3
 
! Отговори
Горящ Абрамс преди 1 месец
Войнат аще продължи докато не спрете да я подклаждате. Спирате всички поомощи за украйна и и налагате санкции докато не седне на маста за преговори. Войната приключва още същия ден :)
99
2
 
0
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 месец
Ohne hilfe , was spinst du her Sholz ? Russian wird kommen bis Berlin nechte mal .
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шокц на юи знаеш годината 44 и 5 май наближава путин че е отново в Берлин ,че се кланяш на Путин гад фашиска
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още няколко месеца.
96
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 месец
това ти е целта ,да се убиват руснаци чрез прости укри !
95
1
 
7
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Изключено! Човешкият ресурс на Окрайнините е пред изчерпване! Остават - жените, бабите и дядовците пенсионери, и накрая децата от 14 до 18 годишна възраст!
94
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ви се вярва Русия да просъществува още няколко години.
93
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В църквата Света Неделя беше проведен антитеристична опарация срещу терористите които с насили и кръв свалихя законно избраното правителство и окупираха властта в България
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами нали се изтрепвате да го осигурите това продължаване на войната, това ви е целта.
91
0
 
4
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 месец
Нищо ново не казвате.Още преди нова година руската страна каза,че войната ще трае поне 4 години.И щом не се водят преговори,нищо чудно наистина да продължи толкова.
90
0
 
5
 
! Отговори
Гризел преди 1 месец
Онзи ден нито дума за годишнината от атентата в църквата "СВ.Неделя",днес нито дума от медиите за годишнината от Априлското въстание.
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам защо на всички само Путин им е виновен.Кажете си направо истината от която се страхувате-90% от руснаците искат тази война и затова Путин я води.Това е и причината поради която ще я спечели.Сегашното население на Европа почива на минали колониални успехи,джендъризъм и криво разбрана демокрация,с изкривена и нереална представа за действителността.Така наречените "лидери" на ЕС не са в позиция да позволяват каквото и да било-те могат само да приемат това което Путин им наложи.
88
0
 
12
 
! Отговори
до европеец преди 1 месец
"Всеки от нас носи отговорност да използва по най-добрия начин възможностите си, за да можем по-добре да подкрепяме Украйна заедно".....................Продай си имотите, изпразни си банковите сметки и дари всичко на Украйна. В моя джоб няма да надничаш на принципа "дайте да дадем".
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението?
86
17
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
Ясно е, че приоритетът е подкрепата на Украйна. Всеки от нас носи отговорност да използва по най-добрия начин възможностите си, за да можем по-добре да подкрепяме Украйна заедно. Трябва спешно да се въоръжим с устойчиви европейски средства за укрепване на нашите отбранителни способности, включително чрез иновативни начини за финансиране. Също така сме единодушни за затягане на санкциите срещу Русия и продължаване на възпрепятстването на руската военна машина.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Форумът бе озаглавен: "Германия под натиск. Как може да действа правителствената коалиция при новите условия."--------------А този форум казва ли кой поставя Германия под натиск?
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олаф Шолц на младини искал Германия да излиза от НАТО, бил е комунистче (член е бил на Социалистическа Демократична Партия на Германия през 1975 г., още като ученик в средното училище, където участва в Jusos (съкращение от Млади социалисти), младежката организация на СДПГ).
83
0
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Какъв мир е приемлив, това ще го реши украинският народ. Засега наистина няма изгледи войната скоро да приключи. За мир никой не говори - нито в ЕС нито в САЩ, нито в Киев. Говорят само за това как войната да продължава до последният украинец.
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не умни укри се бият за САЩ и Запада. Предатели.