Организаторът на тройния атентат в Ню Делхи е заловен

Полицията смята, че мозъкът на терористичните атентати, наричан „Тарик”, е пристигнал в столицата на Индия през първата седмица на октомври, за да организира атаките
14 ное 2005 08:11,
Организаторът на тройния атентат в Ню Делхи е заловен
Пазарът в Сароджини Нагар бе напълно опустошен след взрива. Снимка: АФП

Човекът, замислил и ръководил тройния атентат, отнел живота на 62-ма души на 29-ти октомври в Ню Делхи, е задържан от индийската полиция, съобщи в неделя нейният шеф.

Полицията смята, че мозъкът на терористичните атентати, наричан „Тарик”, е пристигнал в столицата на Индия през първата седмица на октомври, за да организира атаките. Той е от пан-ислямистката групировка „Лашкар-е-Таиба”. Тъй като е търговски представител на фармацевтична компания, той има възможност до пътува и да координира действията на своите съмишленици.

Според полицията атентатите са извършени от най-малко четирима души. „Самоличността на съучастниците е почти разкрита и се надяваме в скоро време да ги заловим”, добави шефът на полицията. Двама от заподозрените са идентифицирани като Абу Алгама и Абу Хюсейн Кан.

При тройния атентат, извършен само няколко дни преди хиндуисткия празник на светлините Диуали, избухнаха няколко бомби на пазара в Пахаргадж, разположен близо до жп гара, в Сароджини Нагар в южната част на града, както и в автобус, близо до индустриалната зона Окла.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание