Четири експлозии в Ню Делхи взеха живота на 61 души и раниха други 188

Индийските телевизии съобщиха за около 61 жертви на експлозиите, но полицията заяви, че не може да потвърди точния брой на загиналите.
30 окт 2005 08:31,
Четири експлозии в Ню Делхи взеха живота на 61 души и раниха други 188
От мястото на една от четирите експлозии в Ню Делхи, 29.10.2005 г. Снимка: АФП

Най-малко 61 души загинаха, а други 188 бяха ранени в събота при четири експлозии в Ню Делхи, предаде Прес Тръст ъф Индиа.

Индийските телевизии съобщиха за около 61 жертви на експлозиите, но полицията заяви, че не може да потвърди точния брой на загиналите. “Пет души намериха смъртта си при избухването на една от бомбите в автобус в индустриалната зона Окла", заяви говорителят на полицията.

Втората експлозия разтресе в 17 часа и 40 минути (12:10 часа по Гринуич) пазара в квартал Пахаргадж, посещаван от много туристи и местни хора, които са пазарували за наближаващия индийски фестивал на светлината, Диуали, в четвъртък. Третата експлозия стана в Сароджини Нагар, друг търговски квартал. Четвъртата бомба избухна в жилищния и търговски квартал Гол Маркет.

Множество линейки се струпаха и на четирите местта, като започнаха да извозват ранените, сред които някои са в критично състояние.

Актуализирано към 08:31 часа


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание