ОССЕ нарече изборите в Грузия демократични

Наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа преценява, че президентските избори, организирани в събота в Грузия, са „конкурентни“ и „валидни“
6 яну 2008 13:59,
4
ОССЕ нарече изборите в Грузия демократични
Същевременно Гачечиладзе обини властите във фалшифициране на изборите. Снимка: BBC

Наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) преценява, че президентските избори, организирани в събота в Грузия, са „конкурентни“ и „валидни“.

Демокрацията отбеляза вчера в Грузия победна точка, заяви пред журналисти в Тбилиси Алси Хастигс, член на американския Конгрес и ръководител на мисията наблюдатели.

Поради несъмнената конкуренция, предоставена по време на кампанията, приемам изборите като действителен израз на избора на грузинския народ, добави той.

В комюнике на мисията наблюдатели на ОССЕ, поместено на сайта на организацията, се посочва обаче, че „макар като цяло повечето изисквания за демократични избори да са изпълнени, налице са проблеми, на които е важно спешно да се отговори“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
bravo pozdravi,hubav shamar za putin.po dobre dekoraciq v ukraina i gruziq,ot kolkoto demokratura v rusiq.
2
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Изборите са демократични.Още вчера американските наблюдатели го казаха.Точка по въпроса.Кой не вери да провери.
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ако е спечелила американската *** саакашвили, разбира се, че са демократични. декорацията в грузия отбелязала победна точка толкова, колкото и декорацията в украйна