Путин: Независимостта на Косово е неморална

Руският президент критикува остро позицията на Запада за Косово
14 фев 2008 15:51,
52
Путин: Независимостта на Косово е неморална
Президентът Путин не харесва отношението на ЕС и САЩ към независимостта на Косово. Снимка: AFP

“Едностранната подкрепа за независимостта на Косово е неморална и противоправна”, заяви Владимир Путин по време на своята прощална пресконференция като президент на Руската Федерация.

По този повод в Кремъл се бяха събрали над 1300 журналисти от руски и световни медии.

Президентът Путин не изпусна тази добра възможност и предупреди, че „международното право сега не защитава интересите на малките страни”.

В отговор на западен журналист той отправи изключително остра критика към държавите от ЕС и САЩ, че не признават нито Северен Кипър, нито Абхазия или Южна Осетия, а сега изведнъж са такива пламенни поддръжници на косовската независимост.

“Вас, европейците, ни ви ли е срам изобщо да подхождате с такива двойни стандарти? На нас ни казват, че Косово е специален случай. Това са измислици, а не специален случай. Ние предлагаме на нашите партньори да не поощряват сепаратизма, а да изработят единни правила за поведение”, каза още в типичния си полемичен стил руският президент.

Путин е подчертал, че „Русия не се готви да се прави на маймуна и да действа огледално, ако някой признае противоправното решение за едностранно признаване на Косово“, защото „ако някой приема лошо решение, ние не сме длъжни да действаме по същия начин”.

Той е предупредил също така, че признаването на независимо Косово от страна на Запада ще бъде възприето от Русия като сигнал, след което „ние ще реагираме на това поведение на партньорите си, за да обезпечим нашите интереси. Ако те смятат, че са прави, защо ние да не можем, ние също няма да действаме праволинейно”.

Путин е бил категоричен: „Русия има свой план. Ние знаем какво ще правим”.

План за действие има и сръбското правителство, което на днешното си заседание прие “решение за обявяване за нищожни на незаконните актове на временните органи на самоуправление в Косово за провъзгласяване на едностранна независимост”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 16 години
Има много саниращи материали с различна концентрация - за косоварската мафия в услуга на сащ мисля, че е достатъчна една тактичеста таблекта от десет килотона, по възможност клас - неутронна бомба, трябва все пак изграденото от сръбските ни братя да се запази. но това е в ръцете на Путин, дано Бог го просветли и запази. а тук дойдат ли независими косовари, от хигиенна гледна точка да не се стрелят, а да се изгарят - удобно и хуманоподобно. При това сметките на сащ ще излязат криви.Евала на сърбите че им палнаха посолството, ние като сме , там поне има мъже!
50
1
 
2
 
! Отговори
Vladimir преди 16 години
Адаш Владимире, пияни от силата си, те се самозабравят. Явно не е било виц, че Русия пак ще спаси славянския свят! удари ги, ще се наложи и ядрен шамар, та дано изтрезнеят. не сте сами, насила ни натикаха в нато, но ще им преседне, слава Богу имаме още калашници и само почни - ще ти подпукаме от тук!
49
1
 
2
 
! Отговори
Путкин преди 16 години
много точно казано, Браво
48
1
 
2
 
! Отговори
ПУТКИН преди 16 години
преди да стане столица Кърджали ......сте останете без зъ....., а кото дойдат русите, ама не със пушки и саби ами с бомбите ще си събирате в Кърджали......пломбите
47
1
 
2
 
! Отговори
Великолепни... преди 16 години
Защо му е на Европа появата на нови страни ,нима това е съюз на ..гъбарници!Уж се обединяват и премахват разделението с гранитците а стават жертви на величия било то западнаци,руски,американски и прочия.Европейската общност казва(болшинството) за отделане на Косово от Сърбия както и самите косовари го желаят същото.Но защо не си размърдат мозъците че след години Европа ще е една, на кого са им нужни нови стени то ест гранитци за да вардат еди кой си от някого...!Даже и в Африка не зачитат граници а тука все нови и нови..Някои казват че Турция е била в Азия ...какво е това ..Азия?Турция е била много по рано в Европа и преди всичките балкански мозъци, там ако има проблеми с кюрдите, тюрбаните с различията в вярата то у всички страни има неща които не се харесват на други..За България да не говорим..(днес прочетох в английската преса ,че отклоняват помощи от ЕО предназначени за Кения, Сомалия и Афганистан от хранителни продукти за ...България ,и червения кръст щяло да се разпореди с тях и най-много в Търговишкия край...) Нима Кипър беше в съседство с Ватикана, Париж и Лондон че го приеха изолирайки северния Кипър..?Една печка в стая ще затопли цялото пространство а не само ядрото...!И ако едно обединение служи за разцвета на човечеството то ще има бъдеще ако не ...разруха...!
46
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
По начало си мисля, че Великите сили са се разбрали и от много години се знае какво ще стане. А що се отнася до руснаците, те също имат право на мнение!
45
1
 
2
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
ще бъде на нашите бъдещи провинции Турция и Македония - скоро.
44
1
 
2
 
! Отговори
Добри преди 16 години
Най мръсните са в Полша!
43
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ti нещо не си в час. Русия не е защитила Полша , а я е окупирала. И не е освободила Сърбия, Сърбите сами са се освободили.
42
1
 
2
 
! Отговори
Az преди 16 години
Putin e pich!!! Zashto njama i edin takav v BG ,da poozapti vsichki tija bukluci deto ni upravljavat i naj-veche kradjat tolkova vreme !!!
41
1
 
2
 
! Отговори
крали Марко преди 16 години
време е на Балканите да се обединим !!!
40
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ей не сравнявай Косово с Кържали, няма място за сравнение 2 000 000 албанци на едно място, а Кържали е 70 000 като 40% е българско, не ми говори глупости!!! Само насърчавате враговете на България! Сърбия сама си е виновна с политиката си на омраза!
39
1
 
2
 
! Отговори
elisa преди 16 години
У за ЕС!Косово не бива да се отделя от Сърбия!Русия е права!Кърджали е българска област,тя е насалена и много турци и помаци!Същата история,като с Косово!Не се ли замисляте,че след години ЕС ще иска да отдели Кърджяли от България?Сърбия е наша сестра,както Македония,Русия,Хърватия и др славянски държави!Защо не и помогнем и подадем ръка!Все пак Русия е много добра спрямо нас!Защититла е Полша по време на Втората Световна,Освободила е България и Сърбия от турското робство/или както се казва сега,че да не се обидят турците "Османско присъствие",сега защитава отново Сърбия!
38
1
 
2
 
! Отговори
ispaneca преди 16 години
не се нервете,сръбския президент беше избран както каза Русия,сега може и да има малка руски кютек по шиптърите/а ония бият здраво,особенно като им замирише на фес/,и Америка и ЕС ще замълчат -както замълча Русия за Сърбия навремето-и нещата ще се оправят-косоварите в Албания,сарбите по земите си.
37
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
НЕ на независсимостта на КОСОВО !!!!!!!!!!!!!!!!!
36
1
 
2
 
! Отговори
eвЗЕНи преди 16 години
Или по скоро - къде отиваМЕ всички ние?Европа уж върви към обединение, премахване на граници и т.н., а в същото време се поощрява нещо такова. Нека тогава се дадат права и на Баските в Испания, нека се раздели Белгия (вчера слушах за нарастващото желание в тази насока), Кипър, да се разпадне Обединеното Кралство и т.н. Какво ли ще си помислят милионите унгарци в Румъния, Румънците в Молдова, "македонците" и "турците" в България?Време е човечеството да надживее дребнавото деление на етнически, религиозни и други основи и да мисли глобално!
35
1
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
кой си ти, че да си позволяваш да псуваш в този форум, бе ***!Вашето племе е най-нецивилизованото в Европа, и по бит, нрави и криминални наклонности сте най близо до ***.Няма да ви се размине от Русия, колкото и да ви поощряват западните ви сутеньори.Ибрик нещастен!
34
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Македония е съвсем друго, самата Македония се готви да признае Косово!!! Това, че са супер *** си е тяхна работа!Междр. сърбите много са им бесни на македонците, защото ги признаха в нач. на 90, а сега всички, не само албанците ще признават Косово! Прави си изводите сам!
33
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Откъсването на част от Сърбия и даването и на албанците, може само да даде допълнителен кураж и смелост на терористичните албански групи които се борят за откъсване на част от Македония. При това тези групи се поддържат и финансират от САЩ и от някои мюсюлмански държави. Създаването на албанско-мюсюлманска държава на балканите ще доведе единствено до разцвет на наркотрафика и престъпността на балканския полуостров - защото това е основното занимание на албанските шиптъри. Затова не ни трябва втора албанска държава на балканите!Защото американците сега правят 2-ра Албания - (ислямска държава, а уж се борят против разпространението на исляма...- ето това е двойния стандарт на САЩ !), но никога няма да направят втора България, втора Македония или втора Сърбия - за тях е важно тези държави да са слаби.
32
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
А сърбите как ни отнеха Македония и я направиха държава? За това замислялили сте се???