Турция атакува ПКК с инвестиции

Борбата срещу тероризма не включва само военни мерки, заяви премиерът Ердоган
13 мар 2008 15:33,
6
Турция атакува ПКК с инвестиции
Премиерът Ердоган. Снимка: zeit.de

Турция възнамерява да инвестира повече от 12 милиарда долара в бедната, населена предимно с кюрди, югоизточна част на страната.

Това е част от програмата на правителството в Анкара, с която то иска да сложи край на подкрепата за бунтовниците от ПКК, похвали се турският премиер Реджеп Таийп Ердоган.

В интервю за в. „Ню Йорк Таймс“ Ердоган заяви, че ръководеното от него правителство ще пусне и телевизионен канал, който ще излъчва на кюрдски език.

Тази стъпка идва, след като неотдавна турската армия проведе осемдневна сухопътна и въздушна офанзива срещу бунтовниците от ПКК в Северен Ирак.

„Борбата срещу тероризма не включва само военни мерки. Тя има и социално-икономически, психологически, културни аспекти“, каза още Ердоган.

Турция ще инвестира 12 милиарда долара за период от пет години в строителството на два големи язовира и система от напоителни канали, в завършването на нови пътища и ликвидирането на минните полета, останали по границата със Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Realist преди 15 години
Повтарям, защото понякога излизат с интервал, понякога изобщо не излизат.
4
0
 
0
 
! Отговори
Realist преди 15 години
Държа да ви кажа, че ПКК е терористична организация, а не са бунтовници. вижте клиповете във vbox7!
3
0
 
0
 
! Отговори
Realist преди 15 години
а бе номер 2. да ти кажа ти дето ме питаш, това са общи приказки, всеки си е известен с нещо, всеки си има имиж с нещо, че едни са били такива, други са били онакива, това са общи приказки.
2
0
 
0
 
! Отговори
ТЪПЧО преди 16 години
Абе ,тоя на снимката като е голям радетел на мюсулманските нрави и е забулил жена си със забрадка,защо си е сложил костюм и вратовръзка,а не ходи с ***?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
tova reseniye na turciya mnogo zakasna .naymalko predi 5 godini trabvase da senapravi .ama kakto se kazva po dobre kasno otkolkoto nikoga.