Скотланд ярд пак подкара Мърдок, четирима арестувани от в. "Сън"

Полицията обискира офиса на "Нюз интернешънъл" в Лондон
Обновена: 28 яну 2012 17:56 | 28 яну 2012 17:55,
3
Скотланд ярд пак подкара Мърдок, четирима арестувани от в. "Сън"
Снимка: Reuters

Британската полиция извърши днес обиски в лондонски офиси на медийната корпорация "Нюз интернешънъл" на Рупърт Мърдок, съобщи Ройтерс.

Преди това Скотланд ярд са арестували четирима настоящи и бивши служители на вeстник "Сън". Те са заподозряни, че са купували информация от полицейски служители.

Двама мъже на 48 години и един на 56 години са били задържани в жилищни сгради в и около Лондон. Четвъртият арестуван е на 42 години.

От редакцията на таблоида, че арестуваните са настоящи и бивши работници на изданието. Акцията продължила с ареста на пети човек, този път служител на реда. Белезниците са щракнали на ръцете на 29-годишния униформен, докато той бил на работа в участъка си.

Обиските са свързани с продължаващото разследване на аферата с подслушване на мобилни телефони от служители на вече закрития вестник "Нюз ъв дъ уърлд", собственост на Мърдок.

Освен обиска в офисите на компанията "Нюз интернешънъл" в Източен Лондон полицаи претърсват и жилищата на арестуваните, за да намерят доказателства.

Разследването дали репортери незаконно са получавали информация от полицаи срещу заплащане е отделно от следствието за телефонно хакерство от служители на "Нюз ъв дъ уърлд". По второто разследване са извършени вече 12 ареста, припомня агенцията.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Рупърт Мърдокв Сън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
А колко е просто...Както казва бат*** Бойко : Станишев е виновен.
2
7
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Скотланд ярд,ще хване на Мърдок...опинците;днес говорих с него в Кривунделово и той ми докладва,че е подготвил...концепцията за нов медиен кривунделски гигант.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде да вкарат тоя дъртак на топло!