Руски военен самолет се запали при аварийно кацане в Чехия

Ранени са 19 от намиралите се на борда 23 души
Обновена: 23 май 2012 14:35 | 23 май 2012 14:32, Елка Василева
14
Руски военен самолет се запали при аварийно кацане в Чехия
Самолет Ан-158. Снимка: архив, Reuters

Руски военен самолет Ан-30 се приземи аварийно в Чехия на летището в град Часлав и се запали, съобщи чешката агенция ЧТК, като се позова на прессекретаря на генщаба на чешката армия Яна Ружичкова.

По думите й на борда на самолета са се намирали 23 души – 14 граждани на Русия и девет чешки военни.

Ранени са 19 души, повечето от тях са в тежко състояние, съобщи ЧТК, като се позова на прессекретаря на регионалната спасителна служба Петер Мах.

„При маневра при кацане самолетът е излязъл от пистата и се е запалил“, съобщи още прессекретарят на чешкия генщаб.

Самолетът, предназначен за въздушно наблюдение и аерофотоснимки, е изпълнявал полети в рамките на мисията „Открито небе“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
уъска му работа!
11
3
 
5
 
! Отговори
Мария преди 11 години
"Тия не могат да правят машини, имат само газ" Митко МнивелатаА бе да ти кажа, Митко, не е само газ! И машините си ги правят, и самолетите и ракетите. Докато в България само колелета...Поинтересувай се само Байконур от какво е съставен. Лесно е да критикуваш, но ... всичко е плод на завист.
10
7
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Тези хора не се научиха, че живота и здравето на хората е на първо място!! кажи го на вашия премиер мутра дето ви мори от глад !!!
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей , кенефестанец ти ли ще даваш акъл ти ли който живее без здравна и пенсионна осигуровка ха ха ха ,руско било некачественно ха ха ха ама че простаци в тази държава
8
8
 
8
 
! Отговори
tuzarya преди 11 години
руско = некачествено !!!! Тези хора не се научиха, че живота и здравето на хората е на първо място!! Имат толкова ресурси, а не знаят как да ги използват!! За ефективното им използване да не говорим!!
7
3
 
8
 
! Отговори
Eл НинЮ преди 11 години
Еми самолет... случва се.... машина съставена от много части! Европейските и Американските не се развалят никога ли .... ? Додж и Крайслер са най скапаните автомобили.... факт. Кво като са американски. Е
6
7
 
6
 
! Отговори
Митко Мнивелата преди 11 години
При маневра при кацане самолетът е излязъл от пистата и се е запалил щото спирачките са от Лада Нива. Тия не могат да правят машини, имат само газ
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При маневра при кацане самолетът е излязъл от пистата и се е запалил, съобщи още прессекретарят на чешкия генщаб. абе *** от днес ,бг един калпав превод не може да направите скапаняци неграмотни или пък умълчавате фактите ! самолетът е излязъл извън платното защото предния колечник не се е отворил при кацане това е причината за инцидента .
4
4
 
7
 
! Отговори
Пророк Йеремия преди 11 години
Самолетът на снимката е руски Ан-158, за което коректно е написано под нея. Такива инциденти стават всеки ден. Запъртъкът под 2 да не бърза да се радва - утре или след два дни същото ще се случи със самолет на USAF. Радостното е, че няма жертви!
3
4
 
2
 
! Отговори
НЕ преди 11 години
Български е. Виж знамето по-отблизо.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самолета на снимката не е ли украински?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо, но им стана навик