Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей

Това казаха негови бивши приятели в съда
29 май 2012 21:52, Елка Василева
134
Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей
Андерш Брайвик в съдебната зала. Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик е бил силно депресиран, проявявал е женствено поведение и е възможно да е бил гей, споделят негови бивши приятели, цитирани от Асошиейтед прес.

Трима от бившите приятели на 33-годишния Брайвик заявиха пред съда в Осло, че пет години преди да извърши убийствата през юли миналата година, той се върнал да живее при майка си и прекратил всички социални контакти.

Освен това Брайвик се подложил на операция на носа като тийнейджър, защото искал да има по-арийски нос, заяви друг негов бивш приятел, цитиран от ДПА.

Още по темата

Брайвик, който призна, че е убил 77 души в нападенията от 22 юли миналата година, но твърди, че е невинен, бе помолен да напусне залата, преди 32-годишният свидетел да започне да дава показания.

Приятелят описа Брайвик като умен и общителен, но суетен и си спомни, че Брайвик му казал, че иска по-арийски нос.

Самият Брайвик публикува манифест малко преди нападенията, че си е направил операция на носа на 18 години, след като се сбил с младеж имигрант.

Свидетелят, който се сприятелил с Брайвик на 11 години, не си спомни подобен случай. Според него Брайвик отдавал голямо внимание на дрехите и понякога вечер носел очила и напудрял лицето си.

Друг бивш приятел на масовия убиец заяви, че Брайвик се усамотявал, след като се преместил да живее при майка си и повечето време играел компютърни игри. Той си спомни, че след 2006 г. Брайвик започнал да споделя силови възгледи по въпросите на имиграцията, възприемал исляма като заплаха и не обичал да бъде предизвикван, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
абсурдни сте преди 11 години
,,проявявал женствено поведение.."и затова ли е ГЕЙ..значи всички хетеро мъже мъжествени ли са,хахахах, простотията край няма....
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да се учудя ако "Брайвик" е продукт на някоя "анти ислямистка" разработка на Тайните служби на викингите. Официална тайна е, че в Германия бивши скинари се използват в борбата с терористични и криминални проекти, които се тушират в зародиш и без много шум. Считам, че той е просто едно оръжие и проверка на пбщественото мнение в каква посока се движи Норвегия, а действията му оправдаха драстични мерки по затягане на границите на Норвегия в Шенген и даване на бежански статут там.
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аууу така да компрометирате гейовете не ви ли е срам
112
0
 
3
 
! Отговори
До 112 и 113 преди 11 години
Предния коментар също беше до тях. Като цяло имам много лошо отношение към ***, не заради различния етнос, а затова че живеят като скотове, крадат, плодят се като мухи и тн и тн. Не харесвам турци българи от турски произход които живеят в България без да се чувстват българи и без да я обичат. Но не мога да разбера как може да сте толкова крайни и да се кланяте пред масовия убиец БрАйвик. И ми е 'се тая как му е името на тоя, това животно не заслужада ва да му знам првилно името.
111
1
 
3
 
! Отговори
До 11 и 112 преди 11 години
Нито съм анархст, нито съм арогантен, нито съм божи наместник, нито заклеймявам всички националисти макар и да не приемам крайните мнения. Напротив голям патриот съм, обичам България, горедея се че съм българин и съм готов да споря с всеки който я критикува без право. Живея в чужбина и бях убеден че ще се върна в България но вече не искам, не искам да живея сред злобни, комплексирани хора които съдят хората по белези като раса, етнос и тн и които възхваляват убийци, антихора.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз пък подкрепям хора като Брайвик като убиват ***, дори да се водят по паспорт българи, ако са *** като писалите коментари 125 и 127. В тях няма нищо българско и както сега предават родината си, така и биха продали и майка си.
109
1
 
3
 
! Отговори
Жена преди 11 години
А относно това, да спра да пиша коментари - та аз сега започвам! :) П.С. От БГ съм си подавала нослето доста пъти.. Въпреки, че не виждам връзката в случая. Нищо де, мразете ме, нали това е единственото нещо, което можете да правите. Да си мразите от дивана в къщи и да пишете заплахи по блоговете. Истински националисти! ;)
108
1
 
6
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Абе хора! Върнете се в реалността! К'ви са тея филми на ужасите :) Черни, с течащи лиги.. Вече и зомбита ще ги изкарате хората.. Не делете на мюсюлмани, христяни, протестанти, будисти и пр. Има добри и лоши хора. Такива, които искат да си живеят живота мирно и да бъдат с любимите си хора и такива, които изнасилват и убиват точно тези хора! Замислете се, към кои спадате, след като подкрепяте този ***! И не, не съм "аристократка", а жена, която работи от тъмно до тъмно, за да си изкара хляба.
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обикновенно *** са известни на силите за сигурност. Трудно е *** да се измъкне, но се случва. Подкрепям 125 ти коментар.Психарите в психиатрията. Да се лекува героинята брейвик! Сополанковските му почитатели, са мишоци, които се проявяват в орди, точно като ***.
106
0
 
5
 
! Отговори
помислете преди 11 години
колко му е писнало на народа от политиците, "бизнесмените" и 'етносите', че да търси спасение в някой масов убиец... направете си сметката до къде сме го докарали.
105
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам как разсъждават подчинените на Гер Волен, нищо чудно някой от тях да избие 20-30 Българи и НИТО един ***/мюсюлманин и да каже че го прави щото ни превземат. Боже колко мъка има по този свят. Няма ли кой да затвори хората подтикващи към расова омраза
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 118. С това ли извиняваш своята расова непримиримост? Колко жени в ЕС са изнасилени от *** и колко от "нормални" бели хора? Все едно казваш че всяка минута по улиците става изнасилване от мюсюлмани. Ти си *** търсещ начин да узакони асоциалното си поведение и възнасяш национализма до агресия. Жал ми е за теб
103
2
 
3
 
! Отговори
До 116 преди 11 години
Цитат: "Кога ще разбере и простолюдието, че отдавна няма разделение и расизъм!"А ти, велика "аристократке", кога ще разбереш, че не трябва да пишеш по форумите. Излагаш се :) Разделение и расизъм ще има винаги. И най-големите расисти са точно *** и харабелите. Май не си си показвала нослето от БГ-то и гледаш много филми :)
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Госпожа Брейвик, и неините сестри, българските нацистчета /*** от крайни квартали/. Меките китки ха ха ха.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не мога да разбера това, от чиста злоба, завист и не знам още какви подбуди да избиеш толкова невинни хора. Не това е начина да кажеш че те е грижа за държавата си. Не го разбирам нито него , нито Хитлер нито Волен. За мен това са болни хора. Трябва да се лекуват
100
5
 
2
 
! Отговори
Може би????? преди 11 години
Може би е гей ? Че то му пише на челото, че е педелвайс :) Сбърканяците се познават от самолет !
99
2
 
8
 
! Отговори
до Жена преди 11 години
Когато ти застане насреща мюсулманин от тия черните с течащи лиги от устата и се опита или успее да те изнаси , и после ти каже ,че ти си нищо ,защото си първо жена и второ не си мюсулманка... ,тогава говори за граждани на света!И тук не става дума за расизъм!!!! Нито за национализъм! А за опит за налагане в Европа на исляма , остаряла и силно агресивна религия ,което се плаща от Саудитска Арабия и други мюсулмански страни. Ти си живей в твоя измислен ,утопичен свят, те се борят за да победа!
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
следва - баба му се оказва мюсюлманин... същата работа като с Хитлер - все ги изкарват луди, ***, роднини на 'враговете си'... хайде, че трябва да заработвам за около 100тина паразитни организации, институции и етноси - все пак на моята заплата разчитат.
97
8
 
3
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Малки свински очички, изпълнени с комплекси от детството и тийнейдърството.. Когато някое Ахмедче е отказало да се целува с него в градинката пред къщата.. Извадка на най-долната прислойка на човечеството! Ограничен народ - всички вие, който в опита си да сте много различни и някой да ви забележи, го подкрепяте! Колко сте смешни и трагични! Вече сме в 21 век! Кога ще разбере и простолюдието, че отдавна няма разделение и расизъм! Всеки е гражданин на света и най-важен е човешкият живот!
96
1
 
9
 
! Отговори
свет преди 11 години
Прочетете защитната реч на Брайвик пред съда, преди да коментирате! Страхотна защитна реч! След нея всички обвинения, че Брайвик бил "луд" или може би "извратен" угасват! Може да се поспори с някои негови данни и изводи, с методите и подхода му. Но налице е точна логическа мисъл и страхотна сила на словото. Не вярвам да е новия месия, но Брайвик е прецедент, пример, който трябва да ни стресне и насочи в борбата срещу исляма и мултинационалната свинщина!