Папа Франциск се поклони пред гроба на Йоан Павел Втори

Поводът е осмата годишнина от смъртта му
3 апр 2013 07:12, Петя Славова
6
Папа Франциск се поклони пред гроба на Йоан Павел Втори
Снимка: БТА

Папа Франциск се поклони на гроба на папа Йоан Павел Втори във ватиканската базилика "Свети Петър", предадоха световните агенции. Поводът беше осмата година от кончината на Йоан Павел Втори.

Франциск дълго време стоя коленичил пред гроба и се моли, а на тръгване се спря за кратко и пред гробовете на блажения Йоан Двадесет и трети и на Свети Пий Десети, пише БТА.

На 1 април Франциск посети гроба на Свети Петър, който е под базиликата.

В съобщение на Ватикана се посочва, че папата е искал да засвидетелства духовната приемственост в папската мисия, като се е поклонил пред гробовете на неговите предшественици.
 

 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
slav преди 7 години
До Анонимен Ти какво очакваш папата всяка година говори едно и същто света си се разива войните си продължават и тн и тн изтока се кланя на Алах други на Буда трети на Яхова пети незнам си на какво след 500 години религията няма да съществува.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пророчествата трябва да се сбъднат.Духът на папа Йоан 2 ще се всели в този Франциск. Хубаво е да знаете,че името на новият папa Хорхе Марио е =666. Този е чист дявол. Щом целува крака на затворници.Няма по голям срам от това. Издигане на пиедистал престъпността и греха. Ето това показва този човек,но хората са заслепени и не го виждат сякаш това.
3
1
 
3
 
! Отговори
минувач преди 7 години
Харесвам го този папа!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1
Малко ме съмнява да си вярващ.Няма смирение в думите ти,изписани с главни букви(крясък).
Рано рано сутринта.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ СЪМ ВЯРВАЩ,НО ЦЯЛ ЖИВОТ НАБЛЮДАВАМ ТЕЯ ПАПИ,ПОПЧЕТА,МЮФТИЙЧЕТА КАК ГОВОРЯТ ЕДНО И СЪЩО.ПРОПОВЯДВАТ САМО СТРАХ И ПРЕДСТАВЯТ РЕЛИГИЯТА И ВЯРАТА КАТО НЕЩО СПРЯЛО.ЦЯЛ ЖИВОТ ПРИКАНВАТ ХОРАТА ДА СЕ МОЛЯТ.ПРЕДСТАВЯТ ВЯРАТА КАТО НЕЩО В КОЕТО ХОРАТА НЯМАТ УЧАСТИЕ.ВСЪЩНОСТ ТЕ ОТПРАВЯТ ЕДНИ И СЪЩИ МОЛИТВИ КЪМ СЪЗДАТЕЛЯТ ЦЯЛ ЖИВОТ.БРАТЯ ТЕ ПРОПОВЯДВАТ ЕГОИЗЪМ.ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ НИЕ КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ЗА БОГ,А НЕ САМО ДА ИСКАМЕ ОТ НЕГО.