Анексията на Крим от Русия е трагедия, оцени Янукович

Той се надява полуостровът отново да стане част от Украйна
Обновена: 2 апр 2014 18:32 | 2 апр 2014 17:19, Елка Василева
107
Анексията на Крим от Русия е трагедия, оцени Янукович
Виктор Янукович. Снимка: Reuters

Сваленият президент на Украйна Виктор Янукович нарече анексията на Крим от Русия "трагедия" и изрази надежда, че черноморският полуостров може някой ден отново да стане част от Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Янукович даде интервю за Асошиейтед прес и за руската телевизия НТВ - първото му, след като избяга от Украйна след месеци на масови протести.

Янукович каза, че се надява да убеди руския президент Владимир Путин да обсъди условията, при които Крим може да се присъедини отново към Украйна.

Русия анексира Крим миналия месец след набързо организиран референдум, който се произведе, след като руски войски бяха превзели областта, отбелязва Асошиейтед прес. Украйна и Западът отхвърлиха този ход като незаконен, посочва БТА.

"Аз лично не мога да се примиря" с отделянето на Крим от Украйна, каза Янукович, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Ако това беше станало по мое време, аз бих се постарал да не го допусна", добави той, наричайки събитията в Крим "болка и трагедия, с която е много трудно да се примирим".

Янукович изрази убеждение, че референдумът в Крим е бил в отговор на заплахите от страна на крайните националисти в Украйна. "Всичко, което стана в Крим, е заслуга на сегашните управници на Украйна, на радикалната им позиция спрямо руския език и териториите, населени с рускоезично население. Опитът да им се диктува как трябва да живеят доведе до това, че хората излязоха на протести, които се изляха в референдум", отбеляза бившият президент.

В интервюто, взето в Ростов на Дон, Янукович каза също, че въоръжените радикали в Украйна вече не слушат никого - нито властта, нито опозицията. По думите му срещу "оргиите на бандитизма и националистите, имащи фашистки корени", е трябвало да се реагира много по-рано.

Бившият президент призна, че не е искал да предприеме решителни действия срещу протестиращите в Киев. "Ще ви кажа, сърце не ми даваше да сторя това. Моят принцип е, че никоя власт не струва и капка пролята кръв, винаги съм изповядвал това", каза Янукович, който изтъкна, че никога не е давал заповед да се стреля срещу демонстранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Крим ще стане отново украинска територия когато Хрушчов възкръсне. Друг такъв *** няма как да се появи скоро, е да раздава земи наляво и надясно.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович , май се прави на вторият Горби, че има и неговата съдба ще чете лекции в Америка, без никой да го слуша .
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ФелибетоДрогата, на никого не прощава, не е простила и на теб..........хахахахахахахаха
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен94Да дойде и в България,другаря Ким Чен Ун. Тук има повече работа по унищожаване на изметта.
67
6
 
0
 
! Отговори
Фелибето преди 10 години
От чеченската осведомителна агенция съобщиха че Рамзан Кадиров обмисля възможноста Чечня да се обедини с Украйна.За тази цел е изпратил брадясалса въоражена делегация за преговори в Киев.Делегатите ще имат срещи с лидера на десен сектор Дмитро Ярош,президента Турчинов и министър председателя Яценюк.След срещите делегатите ще посетят гробаза да отдадат почит на великия борец за свобода Александър Музичко известен повече като Сашко Билия,край на съобщението.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен90Отиването в историята на Путин,още дълго ще го сънуваш...................:D:D:D:D:D:D:D:D:D
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Знаещtovarisht Stalin e bil edin prost seliak i paranoik na vsichko otgore.Vsichkite diktatori po tova si prilichat che kokal ne puskat.Presen primer Kim chen un shte ekzekutira 200 dushi...
64
5
 
18
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 10 години
Мачкай плъховете,приятелю Путин !!!
63
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е уникален политик - прагматик. И силата му е в това, че казва нещата с истинските им имена и говори в прав текст. Не оставя никакво място за шикалкавене на опонента си и старата школа дипломати са мат. А ние можем да си пишем глупости до второ пришествие. Което скоро ще настъпи, ако продължават да притискат Русия.
62
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВИЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ПЕРСОНА НОН ГРАТА КАКЪВТО Е ПУЕН ВЕЧЕ ЗА СВЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*** ОТИДЕ В ИСТАРИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!А КИРМ СИ БЕШЕ АВТОНОМНА ОБЛАСТ НА РУСНАЦИТЕ ТАМ НЕ ИМ Е БИЛО ЗАБРАНЕНО ДА ХОДЯТ ТА ЧУДО ГОЛЯМО, ЧЕ РУСИЯ КОЯТО ПРАКТИЧЕСКИ ГО ПРИТЕЖАВАШЕ СЕГА ГО ОБЯВЯВА ОФИЦИАЛНО.СРАМНО Е ДА СЕ НАРЕЧЕШ РУСНАК ЗАЩОТО ПУТИН ОПОЗОРИ ЦЕЛИЯ СИ НАРОД!
61
14
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Той путин че не пита руснаците и си прави каквото иска то това ясно.
60
9
 
2
 
! Отговори
123 преди 10 години
hehe to skoro rusia ste e cast ot USA kakto i triabva da e i ste bade
59
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМИЯ ФАКТ, ЧЕ *** ПРИЮТИ ПОДЛОГАТА СИ ЯНУКОВИЧ Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА НЕГОВИЯ КРАЙ!!!А ФАЛШИВИЯ ГЕРБЕРСКИ РЕЙТИНГ МОЕ СИ ГО ЗАВРЕ НАДЪЛБОКО В АУСПУХА!ТАМ АКО ЕДНА МЕДИЯ ПИШЕ ПРОТИВ ВЛАСТТА И СЕ ВЗИМА ЛИЦЕНЗА1!!!!КОМУНИЗЪМММММММММММ И ТО МНОГО СЕРИОЗЕН ТОВА Е РОБСКА РУСИЯ И ***
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А анексията на цяла Украйна от САЩ е щастие ли?
57
6
 
2
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ преди 10 години
Какво от тук нататък като предателите никой не обича.,,Уморените коне ги убиват,нали''?СЛАВА НА УКРАIНА.
56
9
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
До Анонимен--80 ; За вас РУСОФИЛО--*** Простите и наглите са Свястни.Нали др. Сталин каза че простите са по умни от учените. Въпрос на ценностна система.
55
5
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
До до знаещ--75 ; Ей Боже слез си събери вересиите,че ми дотегна от ***.
54
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПУТИН Е ПРЕСТЪПНИК И ТОВА ЦЯЛ СВЯТ ГО ЗНАЕ!*** МУ ЯНУКОВИЧ И БАШАР АСАД САМО ИЗБИВАТ НАРОДИТЕ СИ ТА ДА Е ТЯХНОТО!!!ПУТИН СЪЩО СЕ НАЛАГА НАПЪЛНО ДЕСПОТИЧНО ВЪРХУ НАРОДА СИ ЩОТО ТРЯБВА РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ ПИТА РУСКИЯ НАРОД ДАЛИ ИСКА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КРИМ КЪМ ТЯХ НО ПУТИН СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА БЕЗ ДА МУ ПУКА ЗА НИКОЙ!
53
0
 
2
 
! Отговори
... преди 10 години
...
52
6
 
1
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
До кво знаеш--72 ; Тия бглупости сме ги Чували много пъти. Влез в Руските сайтове и ЮТЮБ и прочети нещо бе простьо. Намери интервюто с БОРИС НЕМЦОВ.