Четирима застреляни в центъра на Брюксел

Подозират атентат срещу еврейската общност
24 май 2014 19:10, Александър Попов
49
Четирима застреляни в центъра на Брюксел
Снимка: Reuters, архив

Четирима души са загинали днес следобед след стрелба в центъра на Брюксел, съобщават местните медии, цитирани от БТА.

Около 16.00 ч. българско време днес автомобил е спрял край паркираните пред входа на Еврейския музей в белгийската столица коли. От него са слезли двама мъже, които оставили на земята чанти и открили огън по преминаващите. На място са загинали две жени и един мъж, а четвъртата жертва вероятно е издъхнала на път към болница.

На мястото са пристигнали министрите на вътрешните и на външните работи. Според вътрешния министър Жоел Милке очевидно става дума за атентат срещу еврейската общност.

Медиите цитират представител на еврейското вероизповедание, който твърди, че в музея не са получавани заплахи. Един от свидетелите е успял да запише номера на използвания от нападателите автомобил преди шофьорът да напусне мястото на инцидента.

Над 10 души са получили помощ на място, след като са станали свидетели и са изпаднали в шок. Мястото на инцидента е в непосредствена близост до площад "Саблон" - една от забележителностите на Брюксел, привличаща много хора, особено в почивните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
2
 
! Отговори
Владимир до Чапаев преди 9 години
Що така, бе Чапаев? Православни руснаци ли са били убийците?
36
1
 
5
 
! Отговори
пропаганда преди 9 години
Подозират.....Подозренията са мнооого далеч от истинските причиниДемокрацията иска доказателства,но нашите соцжурналисти продължават да ни облъчват с гьобелсови методиНие имаме пропаганда,но нямаме журналистикаИ това се отнася дори за социалната мрежа
35
14
 
13
 
! Отговори
От Истинска Европа преди 9 години
Тъжно и жалко. Само вонящи, прости и необразовани селски чалгари са останали в България.Некадърни и неадекватни тъмни субекти разнишват проблемите на цивилизованият свят.Това че сте неспособни и сте останали наврени в куче *** на никой не му пука. Не завиждайте на белият свят и на тези които са се спасили от ужаса в който вие живеете.
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Организирам БЕЗПЛАТНО сафари с ХАРБАЛЕТ за евреи.Който иска да дойде да си начеше крастата да заповяда с ХАРБАЛЕТА си.27.05.2014 срещу сградата на ШАЛОМ - БЪЛГАРИЯ. Чакам в храстите.
33
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийството на евреин не се счита за убийство.
32
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Не е лошо да помислим и за български музей на холокоста. И БСП и ГЕРБ ще се надпреварват да го строят. Ние трябва само да подемем всенародна акция да е в Столипево. А откъде средства, става въпрос за сграда поне като съдебната палата? От пенсионните и от детските - българските детски де.
31
1
 
13
 
! Отговори
УГУ БУГУ преди 9 години
ПРЕКАЛЕНО УДОБНО ЗА КАЗИОННИТЕ ПАРТИИ...ЕДИН ВИД---ИМА НОВИ И СИЛНИ НАСТРОЕНИЯ И ИДВА НЕЩО НОВО В ЕВРОПА - (...........)И ТОВА УБИИСТВО СТАВА ТОЧНО В БРЮКСЕЛ..НАМЕК ЗА ИЗБОРИТЕ ДНЕС.ТОВА Е АКТИВНА ИНТЕРВЕНЦИЯ НА ЦЕНТРОВЕ ЗА КОНТРОЛ НА СЪЗНАНИЕТО И МИСЛИТЕ.НЯКОИ ВИНАГИ ИСКА ДА БЪДЕ ЖЕРТВАТА !!!
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе въобще много лошо в Европа.ПА и това демокрацията голяма измишльотина.На българина му требе бой и първобитно общинен строй.След стотина години ако дорасте евентуално феодализъм от путинкси тип.
29
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно и на тия в Европа тотално им писна от евреюгейовете.
28
6
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Млък!Щом е в Брюксел-всичко е демократично!Някой се е спънал,паднал му е пистолета и като го е вдигал гръмнал 4 пъти!Защо имал пистолет-ами нали е демокрация,що да няма?
27
2
 
10
 
! Отговори
Mosad e преди 9 години
Еврейския музей в белгийската столица,,-i kakvo pokazvat.A BALGARSKI MUSEI V ERUSALIM DALI MOGE::::::DRUG PAT
26
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** кучета -злото на планетата
25
9
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
От столетия българите живеем в мир с еврей, турци, арменци и ***, но от както отидохме в Европа и приехме техния скапан престъпен модел всичко се провали, това при тях е на мода, да се убиват един друг по религия и вероизповедание, та нали Брюксел е етикет на Европа дето нашите *** и *** отиват за депутати, *** загубените западни *** та от тях да взимаме пример както и от скапаното САЩ - същите откачалки !
24
4
 
37
 
! Отговори
... преди 9 години
Убийствата на глава от населението в Брюксел са почти два пъти повече от тези в София, така е и в много други градове в Европа. НО щом излезе някоя измислена класация за престъпност или корупция, дежурните България и Румъния са на първите места, а пълните с арабски и африкански престъпници западни столици са "рая".
23
3
 
13
 
! Отговори
Derp преди 9 години
Боже, прибери си троловете!
22
3
 
19
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Само четирима?Наглите кравари са с резултат седмина днес, водят почти двойно!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен% e 25. Не говори неподготвен. 80% може да са турците от българския контингент.
20
14
 
3
 
! Отговори
Ярость Маркса преди 9 години
До SS TotenkopfОт кога не си срещал кубинка в зурлата? Фик дих!
19
3
 
20
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Прави впечетление че в националистическите атентати, като норвежкия и тоя, не пострадват евреи, а са антиеврейски - иначе какво значи националистически? Ясно, Мосад си знае работата.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БрюкселСтрахът също така е инстинкт за самосъхранение и при някоя по-луда глава може да им изиграе лоша шега.