Затвориха за граждански полети пространството над Украйна

Големите авиопревозвачи се отказаха да летят над размирния район
Обновена: 18 юли 2014 08:24 | 18 юли 2014 07:38,
10
Затвориха за граждански полети пространството над Украйна
Снимка:Reuters

След трагедията с малайзиския пътнически самолет няколко големи авиопревозвачи от Европа решиха да спрат полетите си през въздушното пространство над Източна Украйна. Сред тях са Луфтханза, Ер Франс, Бритиш еъруейз, Аерофлот, Търкиш еърлайнз.

В същото време Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (Евроконтрол) нареди въздушното пространство над Украйна да бъде затворено за граждански полети.

Причината за предпазните мерки е предполагаемото сваляне на Боинга от ракета, вследствие на конфликта между украинските власти и проруските сепаратисти в източната част на страната.

Френското правителство е наредило авиокомпаниите в страната да избягват полетите в украинското въздушно пространство. Това каза държавният секретар по транспорта Фредерик Кювийе, който дал указания на Главната дирекция по гражданска авиация в страната да "се предприемат всички необходими мерки" във връзка с катастрофата на малайзийския самолет. Той уточни, че забраната за полети в украинското въздушно пространство ще продължи, докато не бъдат изяснени причините за инцидента.

Турските авиолинии също обявиха, че ще избягват въздушното пространство на Украйна след катастрофата на Боинг-777.  Това заяви медийният съветник на компанията Али Генч."Тъй като обстановката е много напрегната, докато ситуацията се изясни, бе взето решение да бъдат прекратени полетите на нашите самолети над Украйна" , заяви той.

Същата мярка предприема и британска компания "Върджин Еърлайнс", които обявиха промяна в маршрута на полетите си.

Въздушните коридори над Източна Украйна няма да използва и германската "Луфтханза". Представител на компанията обясни, че става дума само за регионите Луганск и Донецк.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 9 години
Сетиха се но малко късно .
7
0
 
7
 
! Отговори
tribun преди 9 години
От колко време се водят бойни дествия в района ,включително и с ракетни установки,как е възможно да има полети в тази зона?
6
1
 
0
 
! Отговори
нервен преди 9 години
*** нервирам се като почне тъпотията да се пише по статии и заглавия. Къде го има Бритиш еъруейз и Търкиш еърлайнз. Ми напиши го на нормален бълагарски език некъдърнико!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След дъжд качулка. Колко *** трябва да си да позволяваш полети над зона, в която от месеци се водят сражения както по земя, така и по въздух? Закъснялата реакция на Киев е в основата на трагедията, трябваше месеци по-рано да затворят региона.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега,щом до сега тези авиокоридори са се използвали,значи някой е гарантирал безопасността на полетите!КОЙ?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха!затвориха и го или авиопревозвачите сами се отказаха да летят!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В същото време Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (Евроконтрол) нареди въздушното пространство над Украйна да бъде затворено за граждански полети."На това у нас му казват - След дъжд - качулка и След сватба - булка.
1
2
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Вече нямаме и полети,а зимата *** на вратата,И газ няма,няма и да има.Европа само "ви подкрепя" с потупване по рамото!!Ех,ние в България тоя театър сме го играли.Нарича се "Свобода и демокрация".По-прости от нас излязохте!!!