Кои са държавите с най-голям военен бюджет?

Някои страни отделят голяма част от парите си за военни цели
22 юли 2014 13:46,
32
Кои са държавите с най-голям военен бюджет?
Снимка: bgonair.bg

В репортаж на Bloomberg са класирани петте страни с най-голям военен бюджет.

На пето място е Франция, която е похарчила 61 милиарда и 200 милиона долара през 2013 г. Това се равнява на 3,9% от разходите на правителството. Персоналът в активна служба за 2012 г. е 325 хиляди и 600 души.

На следващо място е Саудитска Арабия, която е отделила 67 милиарда долара през 2013 г., които са 25,2% от разходите на правителството. Персонал в активна служба за 2012 г. – 249 хиляди души.

Вижте кои са другите страни с най-голям военен бюджет във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Ох да го имаше СССР че да припадат като гледат клипа. При него за военен бюджет отиваше 90% от брутният вътрешен продукт. И за това герба му беше сърп и чук върху цялото земно кълбо, а Китай му беше подчинена държава.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен24:Сигурно руснаците по цял свят разполагат военни! Страхотна логика имаш,браво!
16
3
 
3
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Абе тия 10% на щатите не са ли им бюджетния дефицит? Айде да им спретнем един валутен борд и да събуват гащичките. То всеки може с 10% дефицит и на Плутон да стигне, само не и американците. Щото са *** кратуни. Добре че са милионите емигранти, та да им поддържат гащурите с яки тиранти.
15
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако света не живееше под постоянната заплаха от руска агресия/справка Украйна 2014г/ средствата,които би отделял за тази цел щяха да са пренебрежимо малки.Всички световни конфликти през последните 100 год са или замислени или извършени от античовешкият комунизъм
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми US power,Хайде, изкефете ме! Време е да направите една операция като през 1984 г. в Иран.
13
7
 
14
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 14 US power"Време е да ги ошамарим рашките, диктаторчето в масква може да бъде свалено за 72 часа в рамките на една натовска операция."Хе, хе,те твоите приятелчета от юса за 10мн. напълниха гащите, пък за 72 часа ще оакът планетата бе умнико.....не виждаш ли в последно време, как си подвиват опашките...в Грузия, Сирия.........
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На Сесесере му беше най-голем,ама умре.Лека му пръст."...СССР се разпадна преди 25 години, какво се радваш бе тутманик. Радваш ли се и за Римската Империя и Египет - велики бяха ама умреха - лека им пръст. А сега гледай какви шамари раздава Путин на *** и на краварите - то не беше Сирия, Грузия, Крим а и в Афганистан ядоха бой, и от Иран го отнесоха, на Северна Корея нищо не смеят на направят - защо ги дават над половин трилиион като само бой ядат.
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Сесесере му беше най-голем,ама умре.Лека му пръст.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Саудитска арабия налива голяма част от тези пари за въоръжаване на бутновници в Ирак, Ливан, Сирия, за спонсориране на радикален ислямизъм и цял свят включително и България.Със свършването на петрола ще започне да изчезва и тази язва "тероризъм"
9
7
 
12
 
! Отговори
До Асен, номер 11 преди 9 години
Асанчо, от 1973 до 1978 г съм учил с виетнамци. Понаучих от тях, как най-добре се бият американци, не се опитвай да ме плашиш.
8
19
 
10
 
! Отговори
US power преди 9 години
Време е да ги ошамарим рашките, диктаторчето в масква може да бъде свалено за 72 часа в рамките на една натовска операция.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Америка данните са верни, с изключение на легандата - това не са 10% от разходите на правителството защото не са техни пари а са взети заеми или средства изпомпани от третия свят и развиващите се страни. Разходи на правителствата са за Русия и Китай.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важно е как се харчи военния бюджет! Разработването на Ф35 до момента струва повече от Австралия! (Повече от всички активи на държавата-континент). Когато бъде окончателно завършен, ще бъде по-слаб от широко разпространения по цял свят Су 30МК. Този самолет ще го купуват само държавите, които се водят съюзници, но в действителност са колонии на САЩ. По собственна воля, никой не би си хвърлил парите по него.
5
17
 
7
 
! Отговори
Aсeн преди 9 години
Кучето скача според тоягата и на който не му изнася го отнася . Време е всички държави да осъзнаят че съществуват по милост от USA . Жалко че USA не използват пълноценно оръжията си в Средният Изток , но и на това ще му дойде времето . А Българските антиАмерикански *** по-добре да си опичате акъла за да не завиете-заревете на умряло .
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тези да са завършили журналистика?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Amerika, Rusia, Sautitska Arabia, Francia, Israel
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво разбрахте от статията писали нещо каточели нищо се едно реклама на франция
1
2
 
17
 
! Отговори
макето преди 9 години
Абре ора четохте ли плановете на великите украински стратези за връщането на Крим