ЕС удря Русия с нови санкции от 9 септември

Ограниченията ще бъдат за властта в Донбас и Крим и руски олигарси
412
ЕС удря Русия с нови санкции от 9 септември
Снимка: Reuters

Посланиците на 28-те страни членки на Европейския съюз одобриха снощи в Брюксел нови икономически санкции срещу Русия заради посегателство срещу суверенитета на Украйна въпреки споразумението за прекратяване на огъня между украинските сили и проруските бунтовници, предаде Франс прес.

Този нов пакет от рестриктивни мерки беше одобрен на ниво Комитет на постоянните представители на страните членки в ЕС, съобщиха в писмо до държавните и правителствени глави председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу и председателят на Съвета Херман ван Ромпой.

Текстът на прнципното споразумение, постигнато след шестчасово заседание, ще бъде финализирано през уикенда и в понеделник ще бъде стартирана писмена процедура за одобрение от страните членки.

Според двамата лидери новият пакет ще увеличи ефикасността на вече приетите мерки и ще подкрепи принципа, че санкциите на ЕС имат за цел да стимулират промяна в подхода на Русия в Украйна. Пакетът включва засилени мерки, отнасящи се до достъпа до пазарите на капитали, отбранителния сектор, стоките с двойно предназначение и чувствителните технологии. Освен това са прибавени нови имена към списъка с лица, подложени на санкции - замразяване на авоари и визова забрана. Този списък включва новата власт в Донбас, правителството на Крим, както и руски олигарси и висши чиновници.

След формалното одобрение в понеделник, пакетът от мерки ще бъде публикуван в "Официалния вестник" на ЕС, позволявайки влизането му в сила - вероятно във вторник, 9 септември, заяви дипломатически източник, цитиран от ОФП.

Това е доказателство, че правителствата от ЕС са готови да направят каквото трябва, за да покажат на Русия последиците от нейните действия, заяви друг европейски дипломат пред Франс прес.

ИТАР-ТАСС съобщи по-рано, цитирайки собствен източник в Брюксел, че ЕС може да внесе в черния списък още 20 физически лица. Не се налага да се свиква нова министерска среща за въвегждането на новите мерки, достатъчно ще бъде решението да утвърдят посланиците в Брюкесл чрез писмена процедура на основание получените от националните столици инструкции.

Разширените санкции може да включат "Газпромбанк" и "Газпром Нефт", допълва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ЦИРКОНИЙ ПОПОВИЗВИНЯВАМ СЕ ЧЕ ТОЛКОВА КЪСНО ТИ ОТГОВАРЯМ АДАМЧО/САДАМЧО НО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СИ ГЛЕДАЛ ЧЖАН ГАОЛИ ВИЦЕПРЕМИЕРА НА ДЪРЖАВНИЯТ СЪВЕТ НА КИТАЙ НА СРЕЩАТА СИ СЪС ПУТИН ПО ВРЕМЕ НА ОФИЦИАЛНОТО СТАРТИРАНЕ НА ,,СИЛАТА НА СИБИР'' В ЯКУТИЯ КОЙТО КАЗА: ,,ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ ЧЕ КИТАЙ Е КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ЗАПАДНИТЕ САНКЦИИ ПРОТИВ РУСИЯ, ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ И ПРОТИВ СДЪРЖАНЕТО РАЗВИТИЕТО НА РУСИЯ.ТОЙ СЕ ОБЪРНА С ПУТИН И СЪС ДУМИТЕ ВСИЧКО ОТ КОЕТО ИМАТЕ НУЖДА ЩЕ ВИ ГО ДАДЕ КИТАЙ''
268
1
 
6
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Украйна ВОДИ война от името на цяла Европа!!! Такива са директивите на диктатурата на ЕС!!! Ангела Меркел ПОДПАЛИ Украйна и СРИНА Европа!!!! Брюксел е МАРИОНЕТКА на САЩ и това не трябва да се эабравя!!!
267
4
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Jon 372-Това би било една отлична новина.
266
2
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 9 години
Прочетете изявлението на американската посланичка от 05.09.2014 на закрита среща с *** и блюдолизците.
265
9
 
5
 
! Отговори
Jon преди 9 години
Европа спира да купува всичко руско нефт, газ ,въглища ,стомана и др. сурвини и всичко руско се забранява като внос и износ.На всички руснаци да забранят да влизат в ЕС и на всички олигарси се конфискуват банки пари и имоти който притежават в ЕС и да ги арестуват.
264
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киев . Лидерът на украинската православна църква патриарх Филарет заяви, че президента на Русия Владимир Путин е обсебен от Сатаната, предаде AFP.В изявление на патриарх Филарет , руският президент е обвинен в опит да предизвика кръвопролития и убийства в източна Украйна.
263
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема по-лошо от комунизма.
262
5
 
8
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
Винаги ще помним Катин,но и никога не ще забравим Волин!
261
4
 
25
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
До Анонимен 364Разбира се,майка ми е полякиня,родом от Вроцлав.Бил съм много пъти в Полша,имам братовчеди и много роднини там.Бабата на майка ми е волинска полякиня,по чудо оцеляла в кланетата,извършени от ОУН-УПА.*** където искаш в Полша и започни да хвалиш и говориш на висок в глас в подкрепа на майданската ***.Отговорността и последствията ще са изцяло за твоя сметка.
260
5
 
19
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
До Анонимен 360И поляците ли са русофили да те питам аз тебе?Цяла Полша,макар и да мрази и ненавижда руснаците подкрепя проруските сепаратисти от ВСЕ СЪРЦЕ.И ще ти обясня ЗАЩО.ЗАЩОТО дядовците на същите тези майдански ***,които днес съставляват върхушката в Киев,в късната есен на 1943г. избиха 130 000 етнически поляци в окръга Волин-Подолие,намиращ се днес на територията на Западна Украйна.Мнозинството от убитите са СТАРЦИ,ЖЕНИ И ДЕЦА.ПОЛША Н И К О Г А НЯМА ДА ЗАБРАВИ ВОЛИН!
259
8
 
29
 
! Отговори
Русофил преди 9 години
Аз съм българин - русофил!
258
4
 
30
 
! Отговори
шефа на света преди 9 години
Шефът на света, Обамата: на нас не ни трябва истината за свалянето на Боинга и за руските войски в Украйна. Истината ние я знаем. Украинското ПВО е свалило Боинга. Руски войски в Украйна няма. На нас ни трябват лъжи, че за всичко са виновни руснаците!
257
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля българите русофили да се определят!?Вие българи ли сте или руснаци , като какви се определяте?Ако сте руснаци , сложете минус, ако сте българи дайте плюс?!
256
7
 
3
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 357Ами защото така - за да си го върнем на Съветската Армия за нахлуването и в България и превземането на властта на тази дата!
255
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БаданарковЛичи си, че стоиш само дома и никъде не си ходил. Средната заплата в Русия е 2 пъти по-висока от тази в България. Пенсиите им също. След като Крим официално стана пак руски заплатите и пенсиите им се вдигнаха повече от двойно. А в Украйна заплатите са като у нас, но цените им са по-ниски. Примерно домати по 60 стотинки, краставици по 70 стотинки кг., хубава водка по 12 лева литъра. НРазлични видове бира тяхно производство, каквато у нас вече няма, няма и в Европа - по 1,30 лева.
254
1
 
6
 
! Отговори
9-ти септември преди 9 години
Защо тази дата??? Според "theguardian . com" на тази дата ще публикуват предварителните резултати от разследването на катастрофата на боинга MH17(свалянето му). Явно всичко е стиковано. Анти-руските настроения отново ще се разгорят. Французите отлагат доставката на Мистралите за ноември, което означава, че новосформираната коалиция за борба с Ислямска държава ще нахлуе в Сирия през октомври. Всичко е планирано и се осъществява по план.
253
4
 
39
 
! Отговори
мозес преди 9 години
А от друга страна са хората които си бачкат на едня заплата или имат бизнес който плаща данъци. Аз винаги ще изглеждам успешен. И аз вярвах преди мноооого време в западния капитализъм. Но той е един балон който се пука не веднъж. Като последния път ще е фатален. Икономика на непрекъснатия растеж е западния модел. Пълна идиотия и утопия. Те и затова са потънали в дългове. Но малко хора ще разберат за какво говоря. Русия е единствения стожер на християнството и нормалността сред извратеняците.
252
5
 
30
 
! Отговори
mozes преди 9 години
335Обяснявам за кой ли път на тъпите русофоби. Защо на запад изглежда по добре. За Русия нямаше план Маршал с милиарди напечатани долари. Руската икономика е една от най малко задлъжнялите. Каквотп виждате по улиците .....това произвежда икономиката. 1200 долара на човек е дълга. В изкуствения запад на глава от населението дълга е огромен. Страните са зависими и едни от други и от всякакви икон.катаклизми. Много е лесно аз да живея с банкови кредити и вие да да се дивите на стандарта ми.
251
8
 
31
 
! Отговори
дънди преди 9 години
Заглавието е глупаво. Европа не може да удари Русия, обратното - може.
250
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плавна ескалация и подготовка за военни действия в Европа срещу Русия. Това виждам. И още, че ни е определена ролята на полигон, както и на всички бивши соц. страни, по границата с Русия. Тотално използване, а те ще са "на завет". Така няма да имат проблеми с населението си, ние ще сме агнецът!