Синовете на Мубарак излязоха на свобода

Те очакват присъда по дело за отклоняване на средства
26 яну 2015 14:57, Елка Василева
0
Синовете на Мубарак излязоха на свобода
Хосни Мубарак със синовете си Гамал и Аля. Снимка: архив, Reuters

Синовете на бившия египетски президент Хосни Мубарак излизат на свобода в очакване на присъда по дело за отклоняване на средства, предадоха световните агенции.

Защитата на Гамал и Аля Мубарак поиска те да бъдат пуснати на свобода в очакване на присъдата, защото са излежали максималния срок в предварителния арест. Съд реши да ги освободи миналата седмица.

На 21 май миналата година бившият президент на Египет Хосни Мубарак беше осъден на три години лишаване от свобода по същото дело, по което са съдени синовете му и което е свързано с отклоняването на около 18 милиона долара, предвидени за ремонт на президентската резиденция, посочва ТАСС.

Египетските власти съобщиха, че 23-ма души са загинали в сблъсъци из цял Египет вчера при демонстрации на четвъртата годишнина от революцията, свалила Мубарак от власт, предаде ТАСС.

Най-много жертви - 20 убити - има в Ел Матария, предградие на Кайро. Там вчера имаше най-ожесточени сблъсъци на демонстранти с полицията.

Според силите на реда терористи, смесили се с демонстрантите, са използвали огнестрелно оръжие срещу беззащитни хора по време на протестите и така се е стигнало до толкова много жертви.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ЕгипетХосни Мубарак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари