Меркел и Оланд обсъждат Украйна с Путин

Мирният план предвижда децентрализация на Донбас
Обновена: 6 фев 2015 09:21 | 6 фев 2015 08:48, Елка Василева
59
Меркел и Оланд обсъждат Украйна с Путин
Ангела Меркел, Петро Порошенко и Франсоа Оланд. Снимка: Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд ще обсъдят с президента на Русия Владимир Путин изпълнението на договореностите от Минск на днешната им среща в Москва, съобщи пресслужбата на германското правителство в изявление, цитирано от ТАСС.

"В основата на преговорите стоят 12-те точки от договореностите от Минск, постигнати през септември 2014 г. Федералното правителство, както и досега, разчита на мирно решаване на конфликта" в Украйна, се казва в изявлението.

Още по темата

Вчера говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че днес Меркел, Оланд и Путин "ще обсъдят какво могат да направят трите им страни за постигане на възможно най-бързо прекратяване на гражданската война в Югоизточна Украйна, която значително се е изострила в последните дни, водейки до многобройни жертви".

Новият мирен план беше обсъден вчера в Киев от украинския президент Петро Порошенко с Ангела Меркел и Франсоа Оланд.

"Всички възможни конфигурации от плана ще се основават на минските договорености. Именно те определят абсолютно изчерпателен план за постигане на мир в Украйна", изтъкна говорителят на украинското външно министерство Евхен Перебейнос, уточнявайки, че по определени въпроси са възможни компромиси.

Русия има едно виждане за разделителната линия, Украйна настоява за друго, но позициите по принципните въпроси като териториалната цялост на Украйна, необходимостта Украйна да има контрол над своята граница, извеждането от територията на Украйна на чуждестранните войски - трябва да останат неизменни,
каза Перебейнос.

Главната задача на новия мирен план е да определи последователността и приоритета на стъпките и да очертае временни рамки за изпълнение на всички пунктове, предвидени в минските договорености, отбеляза той.

Новият мирен план за уреждане на ситуацията в Югоизточна Украйна предвижда определено равнище на децентрализация на Донбас, посочи Перебейнос. Какво може да бъде равнището на децентрализация на Украйна ще обсъждат нашият парламент и украинската власт, изтъкна говорителят.

Принципът за териториалната цялост на Украйна и безусловният контрол на централната власт върху цялата украинска територия обаче не подлежи на съмнение, добави Перебейнос.

Франсоа Оланд и Ангела Меркел излязоха с нов мирен план, като тази изненадваща стъпка изглежда цели да изпревари евентуално решение на САЩ да достави смъртоносно оръжие на Украйна, което европейците се опасяват, че ще предизвика още по-голямо разрастване на военните действия, посочва Асошиейтед прес.

Двамата лидери не огласиха подробности по съдържанието на предложенията си, за да не навредят на тънката дипломация, която изисква въпросът, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ Е ВЕЛИКАСЛАВА РОССИИ
32
17
 
1
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Меркел да внимава--36; Единствения виновен за кашата в УКРАЙНА е Русия начело с психопата ***.
31
1
 
10
 
! Отговори
серго преди 9 години
Нещо тези европейци много се разбързаха с новите предложения за Украйна след като видяха че както върви опълченците могат да стигнат и до Киев. И тогава парите които наляха в Украйна и предизвикаха цялата бъркотия може да идат на кино. Но на тези им наредено от Вашингтон какво да правят.Защото те наляха парите пък им е неудобно да си признаят загубите и дрънкат оръжие до руските граници.
30
1
 
9
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Света се управлява от човекомразци. Не напразно казват че най голямо животно е човека. При живатните при единоборства единия бяга но другия не го последва да го унищожи но при човека всичко се унищожава. Безверието е обладала хората. Трима се събират и предлагат мирен план. Първо създават проблема и после се чудят как да го решат. Идиотска работа.
29
1
 
9
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Надпис под снимката: Оли*офрени с ценности :-)
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приключване на войната е неизбежна... Но кой ще плати за последствията на войната? Които ще възстановят унищожените региони? Кой ще го направи? Може би, отново Русия? И само-Русия? И както винаги -Русия? Не, този номер вече не се държи! Забравите за лесен живот, господа! Украйна ще много скупо се струва на всички. Може да бъде, Украйна е смертта на ЕС .
27
1
 
21
 
! Отговори
Меркел да внимава преди 9 години
Ами хубаво са решили да отидат да я обсъждат, ама да внимават какво говорят! Те и САЩ са тия които забъркаха тая каша с наглите си намерения и намера, и игнориране на интересите на Русия. Единственото правилно нещо което могат да кажат на срещата с Путин е -"1.Благодаря че ни приехте след санкциите.2.Извинявайте, разбираме ви за Украйна, затова в интереса на мира и баланса се отказваме от нея". Тръгнат ли пак да се правят на хитрите политици, и да прокарват своето нещата ще се влошат още повече.
26
0
 
6
 
! Отговори
ghostdog преди 9 години
До АнонименNesumneno! Zapadut iska izolaciata na Russia i bavnoto i podchiniavane....probvaha po tunkia nachin s oranjevi i vsiakakuv vid revoliuciiki - ne stana. Nadiavam se, che ne mislia che shte stane po po-trudnia nachin. Zapadut narushi statukvoto sled razpadaneto na SSSR - bezumno e da se mislia che Russia shte pozvoliat NATO da ima direktna granica s tiah!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
ghostdog преди 9 години
Voinata e neizbejna, zashtoto USA ne iskat mirno reshavane na konflikta. Pusnali sa kruv na Russia i s cenata na vsichko shte iskat da ia pritisnat oshte poveche.I tuk se krie goliamata opasnost.Purvo golemiat gubesht ot vsichko tova shte e ne samo Ukraina no ciala Evropa. Voinata shte se vodi na teritoriata na Evropa, i tia shte se vodi ot NATO, no pod takticheskite instrukcii na USA.Vtoro,kogato pritisnesh raneno jivotno, to se bori s cenata na jivota si. Interpretaciite ne mogat da sa mnogo!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 29"Намеренията"
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който го интересува да прочете какви са били, а може би все още са на Меркел и Оланд преди янките да ги заплашат. Да направят съюз с Русия !
22
1
 
31
 
! Отговори
лекар преди 9 години
А тия тримата като им гледам усмивките , дали са психично здрави?
21
11
 
2
 
! Отговори
??! преди 9 години
Този посредата Путин ли е???
20
2
 
16
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
опс и няма знамето на Украйна и тя ще иде в историята .
19
3
 
18
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Обърнете внимание на фото ,че вече няма знамето на ЕС , а само знамената на Укарйна ,Франция и Гремания ,това е лошо поличба за ЕС -видимо започва началото на края на ЕС .Интересно ,а защо идва Кери преди Меркел и Оланд , навярно да даде указания на Петра Прошенко и да не се подава на плановете на Оланд и Меркел ,а това значи ,че трудно ще се амерят допирни точки в Москва ,щом се месят американските интереси в преговорите .
18
3
 
22
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен; ТОЧНО ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА И СПОРЕД МЕН.ОСОБЕНО МИ Е ИНТЕРЕСНО ДА ВИДЯ КАК ЩЕ ВЪРНАТ МИЛИОНИТЕ ОБСТРЕЛВАНИ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА ЖИТЕЛИ НА ДОНБАС ОТНОВО ПОД КОМАНДВАНЕ НА КИЕВ? ВСЕКИ МИСЛЕЩ СЪС ГЛАВАТА СИ ЧОВЕК РАЗБИРА ЧЕ ТОВА ПРОСТО НЯМА КАК ДА СТАНЕ, НИТО ПО МИРЕН НИТО ПО ВОЕНЕН НАЧИН.ПРОЛЯТАТА НЕВИННА КРЪВ ГИ ОТДАЛЕЧИ МАКСИМАЛНО ДОНБАСЦИ ОТ КИЕВ И ГИ ПРИБЛИЖИ ДО НОВОРОСИЯ.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тия си правят сметките без кръчмар, опълченец и Путин..какви ли им са представите ?
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комеди дьо Франсез...Нещастниците можеха да спестят прекъсването на хиляди човешки живота само, ако преди година не се бяха опитали да придърпат Украйна изцяло, което е ясно, че няма как им бъде позволено, докато има нормална държавност в Русия.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трите Прасенца в къщата на Вълчо - Турчо...:):)
14
0
 
30
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Меркел и Оланд обсъждат Украйна с Путин"Тези двамата добре си спомнят уроците от историята. През 1812 г. Наполеон ,а после 1941-1945 г Хитлер направиха опити да сломят Русия ,но и двамата завършиха безславно...С Русия и руският народ не се говори с ултиматуми ,а с респект и уважение.