Загиваме, aко не превземем Космоса

Трябва да намерим убежище извън Земята, убеден е Хокинг
28 апр 2015 10:40, Александър Попов
230
Загиваме, aко не превземем Космоса
Снимка: Reuters, архив

Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел. Такава гледна точка изрази световноизвестният английски физик-теоретик Стивън Хокинг на лекция в операта в Сидни, цитирана от агенция ТАСС и БТА.

"Ние трябва да продължим да изследваме космоса заради бъдещето на човечеството. Аз не вярвам, че ще преживеем следващото хилядолетие, ако не се отправим отвъд пределите на нашата крехка планета", заяви ученият.

Хокинг общува с австралийската аудитория в операта в Сидни с помощта на холографска технология от своя офис в Кембридж. В края на лекцията си ученият даде някои напътствия на събралите се в залата.

"Гледайте нагоре към звездите, а не надолу под краката си. Опитайте се да осъзнаете това, което виждате и се замислете над това защо съществува Вселената. Бъдете любопитни и колкото и да е труден животът, винаги в него може да се постигне нещо. Важно е да не се предавате", посъветва аудиторията ученият.

Физикът нееднократно е предупреждавал световното научно съобщество за опасностите, които в бъдеще грозят човечеството.

През месец февруари той заяви, че хората са длъжни да колонизират други планети, за да "застраховат" съществуването на своя вид. Това може да се окаже единственият начин за запазване на човечеството, твърди Хокинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: космосСтивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
1
 
! Отговори
Jimbo преди 8 години
До харехареНе разбираш, говориш за неща които не разбираш. Истинското Християнство не е както си го представяш суеверия на неуки хора, то е Спасението Божие разпростряно по лицето на цялата земя, то е Истина. Аз ти гарантирам че то е Истина, аз съм го опитал и ти свидетелствам че това е така.
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потресен съм от поредното негативно, некомпетентно мнение на , които пишат тук. За кои се взехте вие, та да казвате и да давате акъл какво трябва да стане с чов. Раса!? Не всички хора са лоши, алчни . Хората ги чака трудно бъдеще, но доброто ще победи накрая!
144
1
 
1
 
! Отговори
харехаре преди 8 години
До HorikТрудно, трудно ще се колонизира космоса на крилете на ангели или демони. Един бие челото на килимчето, друг пали свещи, трети магии върти, прекалено "духовно" е това човечество. Не че има лошо, но за космоса трябват повече физика, математика, чиста наука и по - малко алелуя. Ей, ако излезете на улицата и произволно попитате 10 души дали земята се върти около слънцето, вероятно половината ще отговорят обратното. Та така.
143
1
 
4
 
! Отговори
Horik преди 8 години
Недейте изпълнява дяволските доктрини, недейте пада в мисловните мрежи на слугите на дявола за да не свършите като него. Откровение на Йоан 20:10 "а дяволът, който ги лъстеше, биде хвърлен в огненото и жупелно езеро, дето е звярът и лъжепророкът; те ще бъдат мъчени денем и нощем вовеки веков."
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То вече в България ни редуцират,по системата Ран- Ъп! Демократично!
141
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито слънцето, нито катаклизмите са страшни в случая. Най-страшното,алчно и отвратително нещо тук е човекът. В момента доубива планетата и вече гледа хищно към космоса, но много се надявам да се самоунищожи преди да е видял сметката на друга планета.
140
3
 
3
 
! Отговори
фф преди 8 години
Изобщо не мисля, че ще е драма, ако човешкия род приключи паразитното си съществуване. *** сме цялата планета. Няма смисъл да осираме и други, а точно това ще стане, ако се измъкнем от тук.
139
3
 
12
 
! Отговори
Недоволен преди 8 години
Хокинг, не ти ли е жал за космоса бе братко? И други ли планети искаш да бъдат подложени на брутално унищожение. Животните на тези планети да бъдат избити, а другата част затворени в клетки, а горите да бъдат изсечени. Зелените поляни да бъдат превърнати в бунища, а хлапета да убиват пойни птички с въздушни пушки купени от мама и тати. Недей така бе човек, имай милост към космоса.
138
2
 
10
 
! Отговори
Хорик преди 8 години
Нечестивците искат да избягат от Божия Съд на други планети! Ха! Не знаете ли, не сте ли чели и не разбирате ли че където и да идете Божията ръка ще ви намери. И на небесата да стигнете и оттам ще ви свали и в преизподнята да се заровите и оттам ще ви извади. Светият Божи Дух изпълва цялата вселена и нищо не може да се укрие или избегна Божието правосъдие. Понеже Той е създал всичко което е създадено, всичко е открито за него и всяка дума се знае. Той е който изпитва вътрешните чуства и мисли.
137
5
 
9
 
! Отговори
Палячо:))) преди 8 години
Този тип на снимката говори за след 4 МИЛИАРДА години,но взима милиони долари хонорар със днешна дата :)))))Аз такива мошенници хич не ги обичам :))))
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека.Слънцето е наполовината на годините си.Има начало има и край.Ако отсега не се търси планета годна за живот,ще дойде време слънцето ще умре и със него цялата слънчева система.Човешкия род,като вид трябва да се запази и за това поздравявам такива далновидни учени,които мислят за човечеството.
135
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не променим съзнанието си, сами ще се редуцираме.
134
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя пък голем учен! това го знае всяко дете! че *** в русия китай америка и мюсюлманите ще унищожат земята от АЛЧНОСТ за В Л А С Т
133
1
 
8
 
! Отговори
sw. преди 8 години
До АнгелРазумният живот в нашата галактика е в милиони пъти,та от кой са ни пирамидите и пр.,пр.,пр.Развитието на земята е сравнимо с едномесечно бебе!!!Земата гъмжи от доказателства и артефакти,само да имаме очи да прогледнем ,ама истински!А що до колонийте ,извънземните са се погрижили вече и то доста отдавна ,да запазят генофонда,флората и фауната от земята!!!Та ние се избиваме помежду си,за щяло и нещяло,за какво преселение може да става дума!!!
132
1
 
5
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
"Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята..."------И това ще стане... и то много по-скоро отколкото предполагаме!!!!
131
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чалга физик
130
3
 
12
 
! Отговори
Екзорсист преди 8 години
Ние все още собствената си планета не познаваме добре, не правим нищо за да запазим и подобрим живота в глобален аспект, а тепърва космоса ще колонизираме. Жална и майка на следващата планета. Мисленето ни е сбъркано, подхода ни е сбъркан, ценностната ни система е една голяма ГРЕШКА.
129
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жална му майка на космоса, ако тук коментиращите са представителна извадка на завладяващото го човечество.
128
5
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Много по лесно е да се справим с бъдещи катаклизми които застрашават видът ни отколкото да завладяваме космоса поне в близките 1000 години.Та ние незнаем още има ли живот освен нашия
127
1
 
5
 
! Отговори
@188 преди 8 години
extemist, извинявай но теориите на Нютон и Айнщайн нямат нищо общо с квантови уравнения. Квантовата механика (и т.н.) и релативистката механика (и.т.н) към момента нямат нищо общо. Освен че и двете се описат със сложни уравнения вероятно. Така че не ги смесвайте. Двете теории работят прекрасно, едната на малки мащаби (частици), другата на огромни (гравитация). И двете имат проблемни или недоразработени области, но и двете се потвърждават от експеримента в много добро приближение.