Натискат САЩ да помогнат на Европа за бежанците

Вашингтон не обмисля да увеличи бройката на имигрантите
6 сеп 2015 22:52, Анисия Иванова
45
Натискат САЩ да помогнат на Европа за бежанците
Снимка БТА

Съединените щати бяха поставени под засилен натиск днес да помогнат на Европа да намери убежище за хилядите имигранти, прокудени от домовете си от войните и хаоса. Вашингтон обаче не дава сигнал, че планира да увеличи значително броя на приеманите бежанци, предаде Ройтерс.

Дейвид Милибанд, ръководител на неправителствената организация Международен спасителен комитет и бивш британски министър на външните работи, призова САЩ да проявят "лидерството, което Америка е показвала при този вид проблеми" в миналото.

Съединените щати винаги са били лидер в разпределението на бежанци, но 1500 души за четири години е незначителен принос в разрешаването на човешкия аспект на проблема, каза Милибанд в телевизионно интервю.

Късно снощи говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби даде интервю за Ройтерс, в което не намекна, че страната би могла да увеличи значително броя на имигрантите, които ще приеме на своя територия. Той припомни американския принос от 4 милиарда долара за помощи за бежанците и отново повтори позицията на правителството за опасения за сигурността. 

"Тук има сериозна процедура за проверка на хората от Сирия, която трябва да следваме", каза той, допълвайки, че Вашингтон поддържа контакт с европейските си партньори и проучва различни възможности.

Американските власти искат да попречат ислямисти от групировки като "Ислямска държава" и Ал Кайда да проникнат в страната, представяйки се за бежанци. Придържането към сегашната политика и отказът да се поеме по-активна роля в помощ на Европа обаче крият рискове, отбелязва Ройтерс.

Според представител на американските власти, пожелал анонимност, Вашингтон може да има проблем с международния имидж, ако приеме само малък брой бежанци спрямо потока, който залива европейските страни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: бежанциСАЩЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора,събудете се! Стига с тия САЩ. Тяхната колониална политика е ясна, тя е една и съща от както са създадени като държава от англо-саксонския свят. Тук въпросът е защо уж обединена Европа седи безучастно и даже сервилно одобрява бежанската криза? И какъв е тоя ЕС и европейски лидери, които уж проспаха този проблем от няколко години и защо все още продължават да демагогстват и ръсят евтин популизъм?? Дали най-накрая няма да разберем истинското лице на т.н. европейски елит!?
28
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 8 години
До CCзащото Саудитска арабия не ги приема, а в турция са един милион
27
3
 
19
 
! Отговори
CC преди 8 години
Не разбирам защо не ходят в Саудитска Арабия, Иран, и др. държави от региона? И защо не остават в Турция? Та нали в тези държави хората са с тяхната религия, обичаи и начин на живот, там по-лесно ще се приспособят. Когато получа адекватен отговор на тези въпроси, тогава може би ще проявя някакво съчувствие. Ако не ги считам за нашественици, това е! Може да ви звучи грозно, несъстрадателно и квото щете там го наречете това отношение, но то е такова. За мен това е нарочно организирано!
26
1
 
14
 
! Отговори
Сноудън преди 8 години
САЩ ще приемат емигранти само да ги обучат как да разсипват страните си в изгода на янките. После ще ги върнат в страните си както например в България, Симеон Дянков, Кристалина Георгиева, Митов, Ненчев и т. н.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да мисли баба меркел след като е изхвърлят немците
24
2
 
19
 
! Отговори
да натискат преди 8 години
Не стана ясно защо никой не натиска богатите петролни държави да приемат единоверците си емигранти. Ще могат да ги издържат без проблем. Това е най-хуманното решение. Не е необходимо Европа да се намесва и да отделя пари и какъвто и да е друг ресурс.
23
0
 
14
 
! Отговори
? преди 8 години
Само не стана ясно кой ги натиска САЩ. Извънземните ли, рептилите ли, или собствената гузна съвест? Да се радват докато не е дошъл истинския натиск от Путин и сие.
22
0
 
41
 
! Отговори
бъдещ кмет на Виена преди 8 години
Австрийският политик и бъдещ кмет на Виена, Ханс-Кристиян Щрахе: "Със своите бомби, ракети и военни намеси САЩ и НАТО унищожиха Ирак и Либия. Те подкрепяха финансово, логистично и военно опозицията на сирийския президент Башар Асад и по този начин позволиха в региона да се създаде унищожителен хаос, страдания и поява на радикален ислям, на ИД. В продължение на десетилетия САЩ създават огнища в Близкия изток, а след това безсрамно твърдят, че отговорността за бежанското наводнение трябва да се носи от Европа".
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kvo gi natiskat te ni gi ispra6tat tuk v Evropa a na tqh tam da im e po spokoino i da im ostane svobodna tqhnata zona da im lapnat gorivata posle, da ne se pravqt tova go znae celiq svqt
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ са мутрите на съвременния свят. И когато питат защо хората бягат натам, отговорът е че парите са в мутрите. Крадени, фалшиви ,мръсни, но са в тях.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа е колонията, сащ метрополията. Не може колонията да притиска метрополията.
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Намерихме си работна ръка, чудесна новина за застаряваща Европа."тези ще си сменят вярата преди да почнат да работят.Работят белите кадъни, правят 10 деца и си лежат на гърба на християните. Ако малкия ти мозък не го разбира - ето дробнал съм ти го, та дано го преглътнеш.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата на потъналото дете в Турция искал да си направи импланти на зъби отпред, парите не му стигали и сестра му от Канада искала да му прати, но не и разрешавали да изпрати $14 000 на веднъж, само по $1000. Затова, от лагера в Турция, подал за виза в Канада но му отказали и той се запътил за Германия от където щели да го измислят как да стане. Интервю с лелята на youtube:Syrian boy drowned because his Father wanted new teeth
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая ще видим кой е истински приятел на Европа, а кой й исползва за да прави пари от продажбите на оръжия и да контролира петролни ресурси.
15
12
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Намерихме си работна ръка, чудесна новина за застаряваща Европа.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21 Европа да се разпада ли ?Не се разпада , само се мюсолманизира !
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ги пуснете Европа ще стане някаква изродена форма на обща колониална маса. Вижте Париж и Лондон. Псевдотолерантност от която печелят само големите работодатели. Приравняваш всички и не даваш шанс за развитие на собствения си народ.
12
14
 
2
 
! Отговори
ей, комунета преди 8 години
Още ли я чакате Европа да се разпадне? Ще има да чакате...
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи САЩ се опасяват , че заедно с бежанците има Джихаджисти от И.Д и АлКайда .Обаче настояват другите държави да ги регистрират . И българските *** ги слушат !
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те знаят че половината *** са терористи, и Европа е обречена следваащите 50 години на разпад, за какво са им в САЩ? А европеиците да винимават да не обидат някои муджахадин, че може започнат да се пукат по реисовете и влаковете.