Русия – топ гарантът за световна сигурност

Катар подкрепи намесата на Москва в Сирия
18 яну 2016 18:12,
388
Русия – топ гарантът за световна сигурност
Снимка: архив, Ройтерс

Москва играе фундаментална роля за поддържане на сигурността в света. Това заяви емирът на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани пред руския президент Владимир Путин по време на официалното си посещение в Русия, предаде ДПА, позовавайки се на комюнике на Кремъл.

Емирът каза, че Катар би искал да развива отношенията си с Русия и да търси решения на множество проблеми, свързани със стабилността в някои страни в неговия район.

Той отбеляза, че страната му иска да развива икономическо сътрудничество, особено в областта на природния газ и преките чужди инвестиции в руската икономика.

Русия се надява да съгласува позициите си с Катар по енергийните въпроси, особено в газовата сфера, каза Путин, цитиран от ТАСС, на срещата си с емира.

По-рано шейх Ал Тани каза, че Катар подкрепя ролята на Русия в опитите за намиране на решение на сирийския конфликт с политически средства.

"Смятаме, че Русия играе много важна роля в света, особено в Близкия изток, каза емирът.

"Подкрепяме политическо уреждане на конфликта в Сирия от самото начало. Подкрепяме всички международни организации, които търсят политическо решение в Сирия", заяви катарският лидер пред председателя на Държавната дума (долната камара на парламента) Сергей Наришкин.

Антитерористичната коалиция за Близкия изток трябва да съгласува действията си с държавите в района, заяви Наришкин.
Смятаме, че създаването на широка международна коалиция за борба с тероризма е от огромно значение и сме убедени, че коалицията трябва да основава действията си на нормите на международното право, на нормите, залегнали в устава на ООН, и да работи в тясна координация с властите в страните от района, върху които пада основната тежест в борбата с тероризма, каза председателят на Думата.

Първото официално посещение на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в Москва, откакто през 2013 г. стана емир на Катар, завършва утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен еми ходил съм в Дубай и кво-всички се кланят на руснаците туристи, всички табели и таксита са и на Руски и там "гладните" руснаците изкупиха имотите за почивка.
236
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези руснаци се оказаха големи наивници!Разхождат ги като преяла крава насам-натам и ги лъжат с красиви думи все в бъдеще-неслучващо се време. Но докато русоробите са така заслепени от военните си 'пабеди', фалита се промъква иззад тях и точно когато най-малко го очакват ще ги изненада. Точно както Ердоган изненада путин с атака в гръб, малко под кръста.. ;))
235
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Риад само за месец отчете дефицит в бюджета си 90 милиарда долара и сега продава държавните си фирми--а рашъните купуват техните нефтодобиващи находища и фирми"Дефицитът на Саудитсска Арабия е 87 млрд долара, но откъде измисли, че "рашъните" купували техни находища?Това са пълни глупости.
234
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви ли е срам.русофилистично заболелиете, чаршафите в катар живеят по добре по доходи, коли и т.н. от руснаците :-) а в Дубай който е ходил...мога да кажа Дубай е болницата в която лекуват туристи болни от русифилистицизъм, първа.фаза на лечението, втората фаза на лечението е посещение на новите руски братя и тяхната цветущ държава Сирия, след тези 8ве фази русофилистицизъма се излекува до край
233
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До къде падна този, от цял свят се моли на камиларите как да задържат високи цените на горивата от втечнени умрели динозаври милиона години преди тях, сега обаче този ще иска една джамия в масква, ердоган построи една, сега и този ще иска една
232
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха ха края наближава, с помнете си насесесерето другари, дори и в днес точка ру пишат че руснаците ги е страх от втори фалит, и напълно основателно
231
2
 
34
 
! Отговори
Свалиха сайта БЛИЦ преди 8 години
Днес свалиха про-руският пропаганден сайт БЛИЦ
230
0
 
34
 
! Отговори
seira преди 8 години
СЕГА "КАМИЛАРИТЕ" ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ "ГАЗ ПИКАЯТ"!!!
229
2
 
33
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
"Катар подкрепи намесата на Москва в Сирия"...нож в гърба на Ердоган...
228
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
350 коментара по тема СТРАХ от Русия - Яко ви тресе фобията "Русите идат" м/у 12 тия и 1 вия етаж.
227
0
 
35
 
! Отговори
до 349 преди 8 години
Какъв е този неприличен език, другарю нежняк. С тази уста ли се храните?.
226
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Катар е най-големият спонсор на тероризма заедно със Саудитска арабия. Значи не били само американците лошите които продават оръжия на терористите А???? Сега какво ще кажете бе путиноидчета???
225
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен...... 349....То затова С.Арабия ноември и декември ходиха 3 пъти в Москва..ххаааххха и затова Риад само за месец отчете дефицит в бюджета си 90 милиарда долара и сега продава държавните си фирми--а рашъните купуват техните нефтодобиващи находища и фирми...абе наивници като теб има много.....
224
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Чаршафите се редят на опашка да целуват ръка на Путин.Видяха че САЩ са само Холивудска реклама.Новият БЯЛ господар на света разпределя световният баланс.Каквото каже той-това се случва." Момчета, можете да пишете такива неща, вие си знаете защо и срещу колко, но дано не ги вярвате. Щото инак би било много жалко. Истината е, че "чаршафите" от Саудитска Арабия си мръднаха пръста и Путин е принуден да актуализира бюджета и да съкращава разходите с 10%. Бюджетът на Русия се командва от Риад.
223
2
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До някой 342Умнико това е ПР нищо повечеФСБ всяка нощ тараши места по агентурни данни. Ако няма актуални агентурни данни тараши места на хора които са заподозрени като симпатизиращи на терористични или ислямистки каузи. И ако хванат някой в крачка - ако се предаде арест и след това съвременния Гулаг ако стреля по командосите ЛЕЛЕ *** МАЛЕЕ има видео в Тубето как ФСБ разрушиха къща почти до основи. След това едвам ги идентифицираха толкова обгорели бяха терористите
222
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някой.......***-друго е,когато мюсолманите са роден в Русия и спазват руските закони--а съвсем друго е ,когато в Европа влизат мюсолмани от друг континент-незнаещи и незачитащи европейските закони и порядки----схващаш ли разликата сега....В Русия мюслитата живеят мирно и тихо-- а не са като любимците на Меркел.....
221
1
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 330Факти за Аполо1. Апарати са ходили и кацали на луната2. Ровери са се движили по луната след 3 мисия има съвременни снимки3. От луната са предавали телеметрия и снимки и видеоАнти Факти1. Радиационна защита никаква2. Ползвани са ФОТО апарати с ЛЕНТА без защита от радиация - би трябвало да са осветени лентите3. Някакси материалите от Луната са изчезнали и не са в НАСА както негативи, така и камънака донесен от Луната. Само дигитални записи има все още.
220
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Изказването на американския президент Барак Обама, че за решаването на важните международни въпроси хората от цял свят в търсенето на световния лидер гледат не към Москва или Пекин, а звънят на САЩ, не отчита една "много интересна тенденция". Може би, в началото по всички международни въпроси всички звънят във Вашингтон, но после Вашингтон през цялото време звъни на Москва" заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.
219
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 2016г Китай е намалил вноса на петрол от Саудитска Арабия от 54 на 28 милиона тона. В същото време Китай увеличава вноса на петрол от Русия с 34 милиона тона от Русия което значително смекчава спада на печалбите на Русия предизвикан от ниските цени на петрола.
218
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без Русия света ще се излямизира тотално ! САЩ ли ще ни пазят от исляма ? Таман те ни набиха тия амуджи в Европа !