Азербайджан поиска светът да повлияе на Армения

Обстрелът в Нагорни Карабах продължава. Въпреки примирието
Обновена: 3 апр 2016 20:03 | 3 апр 2016 20:02, Мария Захариева
158
Азербайджан поиска светът да повлияе на Армения
Снимка: архив, Ройтерс

Обстановката в района на конфликта в Нагорни Карабах остава напрегната, се казва в публикувано днес изявление на азербайджанското външно министерство, предаде ТАСС.

Продължава обстрелът с тежки оръжия, включително артилерия, на азербайджански позиции по линията на контакта.

Още по темата
"Армения разполага на окупираните територии допълнителни ракетни и артилерийски сили, за да укрепи възможностите си. Хеликоптерите й осъществяват интензивни полети между окупираните територии и Армения", се казва в изявлението на азербайджанското министерство.

"През последните години арменските военни провокации срещу азербайджански военнослужещи, както и срещу гражданско население, с използването на миномети, голямокалибрени картечници и артилерия придобиха по-интензивен и агресивен характер", подчертава азербайджанското външно министерство, според което "незаконното присъствие на арменски въоръжени сили в окупираните територии остава основна причина за продължаването и засилването на напрежението и създава заплаха за мира и стабилността в региона".

"Военната окупация на азербайджански земи не помага за решаване на конфликта и никога няма да доведе до политическите последствия, които Армения желае. Колкото по-рано Армения се примири с тази реалност, толкова по-скоро ще бъде решен конфликтът и страните и хората в региона ще могат да получат изгода от сътрудничеството и икономическото развитие", подчерта азербайджанското външно министерство. То призова международната общност да поиска от Ереван "да прекрати незаконната окупация на азербайджански земи, да изведе войските си от всички окупирани територии и да прояви конструктивност в решаването на конфликта".
Страните в конфликта се обвиняват взаимно за последните сблъсъци, отбелязва ТАСС.

Малко по-рано от Ереван изявиха готовност за всякакво развитие на обстановката в Нагорни Карабах, включително за оказване на пряка военна помощ на неговите сили за отбрана, заяви първият арменски заместник-министър на отбраната Давид Тоноян на среща с военни аташета от чуждестранни посолства в Ереван, предаде ТАСС.

В изявление на арменското министерство на отбраната се съобщава, че Тоноян е информирал военните аташета за обстановката "по линията на съприкосновение на воюващите азербайджански и карабахски сили" и е разяснил ситуацията, "получила се в резултат на широкомащабната агресия на Азербайджан, както и съдържанието на мерките, предприети от Армията за отбрана на Нагорни Карабах по пресичане на настъпателните действия на противника".

Министрите на отбраната на Армения и Иран Сейран Оханян и Хосейн Дехган в телефонен разговор са изразили безпокойство от изострянето на обстановката по линията на съприкосновение в Нагорни Карабах, съобщи арменското министерство на отбраната.
Министрите също така са обсъдили въпроси от сътрудничеството на отбранителните ведомства на двете страни.


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
ОСМАН преди 5 години
ТЕзи мрасни арменци да бъдат премахнати завинаги.явно са били останали още.ще свършат скоро.ако не целуват ръка...
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОСМАНДали, бре?! Съмнявам се...Арменците са корави, а жалките азерчета са треперушки! Преди 22 години неслучайно първите опукаха вторите. Така, че айде по-полека с изхвърлянията. Тагава само нагорнокарабахските сили разгромиха пишман азерската армия, а какво ли ще е ако Армения се включи официално във военните действия, мобилизирайки всичките си сили?! - арменското знаме ще се вее над Баку!!!
78
1
 
3
 
! Отговори
ОСМАН преди 5 години
Един арменец нямс да остане .в нагорни карабах....азерите няма да дадат един сантиметър на тези гадори...
77
1
 
3
 
! Отговори
ЕТДОГАН преди 5 години
ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ДО КРАЯ С АЗЕРБАЙДЖАН.ДОКАТО НЕ СВЪРШАТ АРМЕНЦИТЕ ПРОДАЖНИЦИ.НАЙ НЕБЛАГОДАРНОТО ПЛЕМЕ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ.АРМЕНЦИТЕ ДА БИЛИ НА НАЙ ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ В ИМПЕРИЯТА.ЗАТОВА ИМ Е МАЛКО НЕЩАСТИЕТО....
76
1
 
1
 
! Отговори
Бг преди 5 години
До :)))))))))))) Читак, ходи в Турция да се биеш за Азербайжан. Тия *** територия и земя искат в 21 век.
75
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До :)))))))))))) Въх въх, бива неграмотност,бива, че и анализи прави. Б-а-с-и случая. Иди научи малко правопис преди да пишеш че ставаш за резил.
74
6
 
17
 
! Отговори
Ферхунде преди 5 години
До 81 и 83Къде ще настъпваш ве барбарон! Нали ще настъпиш еврейските интереси и онея ще ви върнат във времената преди цитираната 1396г., когато основното ви действие беше да дъвчите *** дарадонки като си мислихте, че това са "шоко бонс". И изобщо само можеш да славиш алаха, че падна Източният блок, че до '91 вашите аскери като видеха АК74 на гърба на българският граничар и викаха " анаа комшу кючук картечница", докато те бяха с едни манлихери от първата световна... и до ден днешен са същите :*
73
0
 
7
 
! Отговори
Поп Грую преди 5 години
Къде е Говедото Елk. Bac? Има такъв тлъст "мат'риал" за Путин, пък Говедото още не се е прибрало от село! Срамота!
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно азерите кой ще послушат кат се има в предвид, че Каспийско море е пълно с Руски, Ирански и Казайстански военни кораби, с толкова ракети, че Кавказ от планина да стане океанска падина...
71
0
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 5 години
Спасибо Тотич! Успокоих се. Ще нанкам спокойно сега ;)))
70
1
 
14
 
! Отговори
Тото преди 5 години
Относно притесненията на Ян Бибиян за девствениците в рая. Не се притеснявай ,правоверните ще се задоволят и с девственици втора или трета употреба. А за най-закъсалите са подсигурили кози, то под бурката не се разбира много. Цели стада кози и овци заминават нагоре, особено по гергьов ден.
69
9
 
13
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 5 години
Ае на бас че Карабах азерите нема си го получат, колкото и да ***.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си. От твоята гледна точка това би било ад. Приеми го така тогава.
67
1
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 5 години
На нас рай не ни трябва. Ние си го изживяваме тук и сега. Блажени са верващите, нал знайш?!
66
1
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 5 години
Хаха. Много смешно момченце. Опит за хумор, ама много куц. Съжале боку.
65
8
 
4
 
! Отговори
До Ян бибиян преди 5 години
Като свършат девиците горе за правоверните ги заместват с арменци. Това е единственият начин арменец да иде в рая.
64
7
 
7
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 5 години
В един друг сайт един турчин лъжеше безпардонно че в ПКК половината бойци били арменци. Хаха. Точно пък арменци да помагат на тия башибозуци кюрдите. Как пък не. Хич няма се учудя ако баташкото клане е били извършено именно от кюрди и черкези.
63
4
 
29
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 5 години
Братлета много сериозно съм притеснен за Аллаха! Много праведни *** се възнесоха при него. Как смогва с дефствените ку р ви се чудя?! Някои *** май ще я карат на ръчна тропоска или ще се ориентират към мъжеложството. Аллах акбар. Воистина акбар. Муахахаха
62
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уважаеми драскачи, ще се направя на пророк ,- Турция настъпи много мазоли напоследък , така че скоро ще дойде и турската пролет , а до есента лирата ще е 30 стотинки . Колкото до азерите - това беше най-гнусното племе в СССР ,а Армения е първата страна излязла от състава на СССР още през 88-*** точно заради този конфликт . Разбира се по програма "Време" нищо не споменаха , а съюзът беше могъщ и нерушим
61
7
 
19
 
! Отговори
шипка преди 5 години
да подкрепим арменците-те са християни--вече са им доставени ракетните комплекси -торнадо