Шулц смъмри Ердоган: Прекрачихте границата!

Председателят на ЕК отсече: Не може така!
3 апр 2016 13:13,
169
Шулц смъмри Ердоган: Прекрачихте границата!
Снимка: архив Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц отправи остра критика към турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, пише националният ежедневник Die Zeit, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Неприемливо е президент на друга държава да твърди, че ние в Германия нарушаваме демократичните правила, заради това, че се чувства окарикатурен. Трябва да изясним на Ердоган: В нашата държава има демокрация. Точка", заяви Шулц.

Германският политик подчерта, че познава отдавна турския президент. "Той е човек на точната дума. Но и разбира такава. Затова трябва да му се каже: уважаеми господин Ердоган, прекрачихте границата. Не може така", коментира социалдемократът.

Припомняме, че една хаплива сатира срещу турския президент Реджеп Таийп Ердоган, излъчена по обществения канал NDR, а после и по телевизия ARD разгневи турския президент.  Турското Външно министерство привика германския посланик Мартин Ердман, което в дипломатическата практика е равносилно на скандал.

В сатиричната песен се чуват закачки примерно по адрес на помпозния президентски дворец: "Фукльото край Босфора/ живее на широка нога". На Ердоган не му е спестено и едно припомняне за последните му посегателства срещу медийната свобода: "Още утре е в затвора/ журналистът, пишещ нещо/ дет' ядосва Ердоган".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
33
 
! Отговори
До 66 преди 8 години
Не, Ердоган няма право да репресира. Циничното е хора които благославят режим правил същото преди тук и правещ същото сега в матушката да реват като вдовици са хyp , когато друг го прави.
40
0
 
40
 
! Отговори
EUSSR преди 8 години
Меркел предложи Юнкерчето за председател на ЕК за да може ТЯ да управлява ЕС от Берлин. ЕК е слаба заради нея. Ако председател на ЕК беше Мартин Шулц, то Меркел щеше да си стои в Берлин и нямаша да и се чува думата. Меркел е слаб политик дошъл от редиците на комунистическта младеж на Ерик Хоникер от ГДР. Дори Австрия и Дания които винаги са подкрепяли германската политика разбраха, че Меркел е слаб политик и престанаха да я подкрепят.
39
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няколко ментално увредени руфосила погрешно си мислят, че видиш ли русия до година две ще унищожи Турция. Все в бъдеще неосъществимо време. Недоучилите ако попрочетат малко повече ще разберат, че това варварите от север се опитват да го осъществят от няколко стотин години и все не успяват завалийките. Надеждата умирала последна. Dum spiro spero ...това трябва да е девизът им.
38
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тези мюсюлмани Европа си взе на баир лозе.
37
3
 
34
 
! Отговори
дядо Георги преди 8 години
До Анонимен 61АБСОЛЮТНО ТОЧНО ! Старите помним
36
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много им е плитка паметта на мозъчноинсуфициентните руфосили. Бързо забравиха как по времето на Тато тук се влизаше в затвора за неудобни вицове и как същото сега се случва и в лелеяната русия. Много бързо и изведнъж станаха "демократи" и защитници на свободното слово, а тогава когато реално имаше нужда от това мълчаха като наевани гъ....ве и пишеха тайни доноси срещу комшията когото иначе двулично поздравяваха. Мишоци.
35
0
 
47
 
! Отговори
маларт преди 8 години
Султан Ердоган Светкавицата се взе нещо много насериозно
34
1
 
49
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Шулц да не се занимава с настроенията на Реджеб,а да му даде нота да освободи Кипър и плати репарации за гецида над народите около Турция.
33
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Качественото свинско месо е една от най полезните храни. Естествено, като хубаво месо има много поклонници и почитатели, а прекаляването със всичко води до лоши последици. За нашите географски ширини - свинско, чаша вино и през лятото по умерено, през зимата - задължително!
32
4
 
34
 
! Отговори
един преди 8 години
Няма да споря ,кой къде почива,фактите от Туристическите агенции говорят красноречиво....а за "тиквата неграмотна" моля да се погледнеш в огледалото ;)
31
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от 34 поне разбрахме кои са най-големите достижения на турската култура - мелодраматични по детски сериали, които вече и за пред пенсионерите не вървят, турски маа.нета и менте-дрешки за 5 кинта от битака:)))
30
5
 
54
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ердогея се заяде с Путин и си подписа смъртната присъда. Пълен лузър. Покрай него и цяла Турция ще отиде на кино. Спасява ги само следните действия - бесят Ердогея на някой турски мегдан, избират демократично правителство и следващия им президент отива да целува краката на Путин в Кремъл. Ако не го направят, Русия ще ги довърши до 1-2 години. Просто нямат шанс. Това е истината.
29
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изперкел що сатира отнесе по нейн адрес, ако това беше Ердокряк, да е избил половин Европа. Много на сериозно се е взел. И от високо като паднеш, боли повече, Ердокой. А май вече набираш начална скорост по урвата.
28
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до тур.чето с капслока от ком. 20.Азерите ядат як пердах от арменците - попиляха им хеликоптерчетата:). Ако азерчетата не си седнат на дуп.етата, армените ще излязат на Каспийско море:)Ердоганя не може нищо да подпуква в сирия - може само да наднича страхливо иззад дувара и да рони горчиви сълзи за похабените по погромени джихадисти милиарди:)))
27
6
 
32
 
! Отговори
един преди 8 години
да за Свинското и свинщината си прав ;) за Морето и Екскурзиите се поинтересува повечко.
26
3
 
32
 
! Отговори
Mmm преди 8 години
Ami ako Germany e na miastoto na Turkiye i Erdogan, kak ste postapva togava?!
25
0
 
40
 
! Отговори
EUSSR преди 8 години
Те този човек на снимката трябва да е начело на Германия и ЕС.
24
4
 
33
 
! Отговори
един преди 8 години
хахаха...колко процента от населението на България е като Вас...моля Ви се..
23
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реджепката нещо не му върви добре диктатурата и това е. Хем иска да е дикататор, хем демократ. Хем да забременее от мъж, хем да не му се подиграват...Има нужда от сериозно лечение и това е...
22
3
 
51
 
! Отговори
ами забравяш преди 8 години
До Анонименче турция не е 80 млн защото имат 20 млн кюрди които си искат тяхна държава .освен това за ердоган са гласували малко над 50% което означава , че едва половината от народа го подкрепя или по-малко защото избирателната активност не е 100 %.а за това , че съсипва делото на ататюрк се съмнявам , че е желано от повечето турци