IT-технологиите навлизат в руските затвори

Лишените от свобода могат да си поръчват и колети по електронен път
10
IT-технологиите навлизат в руските затвори
Снимка: архив, Ройтерс

В Русия е разработено приложение за смартфони, чрез което може да се изпращат имейли в затворите, информира "Росийская газета".

Става дума за легална система - имейлите, събрани в пощенската кутия на затворническата администрация, се цензурират, после се разпечатват и се доставят в съответната килия.

Затворниците отговарят с писма, написани на ръка. Администрацията ги сканира и ги изпраща по електронен път на адресатите извън изправителното заведение.

В системата вече са включени 115 места за лишаване от свобода в различни региони от Руската федерация.

Неотдавнашна разпоредба премахва и забраната за снимки - по-рано на арестантите бе позволено да притежават само снимки на близки роднини.

Категорично са забранени обаче порнографските и екстремистките материали.

Същевременно затворниците може да си поръчват колети отвън чрез специален електронен магазин; отскоро им е разрешено също да получават от администрацията електронни книги. (БТА)


10
Още по темата: РусияРуски затвори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Вела Пеева преди 5 години
Да се освободят комунистите, комунистите от затворите!
7
0
 
1
 
! Отговори
152 преди 5 години
До Гошо от почивкаРусия е такава страна, възприемана от описанията и представянията на западните дезинформационни медии, а каква е всъщност е друг въпрос!Вече е почти в реда на нещата, каквото и да се пише от западните медии, то да се подразбира и приема за истина обратното.
6
0
 
1
 
! Отговори
152 преди 5 години
До АнонименСърказъмът ти е характерен за бедните, злобни и безсилни слаби душички! Нещо като лаещите ***, на които никой не отвръща внимание.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошо от почивкаГоше, така джуджето ще контролира по-добре кореспонденцията, пък и както е писал 1, с поглед в бъдещето! Този интернет Гоше, няма нищо общо с онзи интернет! А ти и идея си нямаш от руски затвор! Иди да видиш!
4
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 5 години
Радев ко си решил да си мислиш че знаеш за нета доста откажи се с твоите връзки да бърникаш из телефоните на хората
3
4
 
12
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 5 години
Чакайте малко! Не беше ли Русия страната в която всички са роби и никой няма свобода?!? Как така изведнъш криминално проявените ще имат достъп до компютри, интернет?!? Нали всеки ден казвате, че Русия е едва ли не един огромен Гулаг!! Как така?
2
0
 
1
 
! Отговори
СиДи Ром преди 5 години
IT-технологиите, CD-дисковете... :D
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето модернизира затворите, защото мисли за бъдещето си.