За пръв път в Белгия бе евтаназирано дете

Случаят е бил безнадежден за лекарите
17 сеп 2016 10:15, Петя Славова
24
За пръв път в Белгия бе евтаназирано дете
Снимка: Reuters

За пръв път в Белгия е било евтаназирано дете, съобщиха местни медии. Белгия е единствената държава в света, където законът дава подобна възможност.

Не се уточнява възрастта на детето, нито естеството на заболяването, от което е страдало. Медиите поясняват, че болестта е била в последен стадий и че случаят е бил безнадежден за лекарите, пише БТА.

От 2014 г. Белгия разшири обхвата на закона за евтаназията. В страната е възможно умъртвяването на пациент, който пожелае това, стига да изпитва нетърпими физически или психически страдания.

За децата действието на закона е ограничено и не засяга психически състояния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: детебелгияевтаназия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен Не са 5-6. Имаме страхотни лекари и не са малко. Проблемът е, че моралните личности сред добрите лекари са дефицит. А лекарят освен професионалист трябва да е и Човек! Те ти казват: как ще съм човек ,като заплатата ми е ниска? Ами тогава не си за лекар!!! Моят дядо беше лекар и обикаляше селата, лекуваше бедните често без пари, но сърцето му беше огромно! И гладен не е умрял. Умря щастлив и обичан от хората. Днес за лекарите това е смешен сантимент.Повечето работят без душа.
20
0
 
4
 
! Отговори
Нямам отговор. преди 7 години
Закара ли те в частната си клиника, лаборатория лекар - бягай. Правя дарения на болница, без изобщо да знаят,кой ги е направил. Сигналната ти лапма трябва да светне, когато ти дават направление в частни клиники и кабинети. Това значи, че личния ти лекар е във финасова зависимост. Много пъти в БГ не знам какво да подаря на лекар, стоя с букет рози, книги, и ги изхвърлям, малко е... Имаме строхотни лекари в държавните болници. Прави анонимни дарения.
19
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Е,може да има 5-6 добри доктори,но какво са те пред 5000-6000 търсещи само лека и добре заплатена работа.Защото независимо какво се пише,знайно е,че заплатите им никак не са малки.
18
0
 
8
 
! Отговори
МА, Военна, Пирогов преди 7 години
*** - страхотни стоматолози - да са живи и здрави, ВМА - страхотни професионалисти, Пирогов - старата генерация, имаме велики български лекари, с които трябва да се гордеем.Първи индикатор за добър лекар - видиш ли измъчено, бледо лице, това говори за човек, който е заровен в знанията. Видиш ли мускулест лекар, ухилен, самодоволен, с малки хитри очички - "бегай"!!!
17
2
 
4
 
! Отговори
Не всички болници!!! преди 7 години
Не всички лекари - недей! От Лекар до "докторче", има огромна разлика. От Чирков до стажантите му, разликата е от небето до земята. Човекът казва: "чекай, чекай" - и спасява живот., ами наскоро починалите в Кардиологията Велики Лекари - без да искат лев. Ами доцент Мария Попова, предписа само имуностимулатори, а останалите не можеха да поставят диагноза. блакодарение на която България има деца. Ами академик Василева. Доктор Кръстинова: която отказа френски орден - и спасява деца. Велики Лекари!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в наште болници се практикува евтаназия под прикритие. Докторите си карат смените на конвейер и който умрял-умрял. Следващият да заповяда че гониме заетост на легловата база за да имаме премии.
15
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В определени случаи евтаназията е милосърдие.
14
5
 
49
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Тези, които са против евтаназията, мога да им кажа, че когато Рака започне да им яде червата и да вият от болка ще си променят мнението веднага.
13
9
 
16
 
! Отговори
Алов преди 7 години
В Обча Купел в София до бежанския приют го правят за без пари след 00:00
12
6
 
62
 
! Отговори
За евтаназията... преди 7 години
Категорично за евтаназията съм, освен при тежко болни, също и при хора с психически проблеми, които са жив труп. Фактът че на психологията се отделя толкова малко внимание, говори за неграмотността ни, и непознатата територия на човешката психика и дух. В България не сме дорасли до подобен вид състрадателност и разбиране, че човек не е едно право черво и физиология. Затова самураите са велики, както и японците като нация.По добре да си отидеш с гордост и достойнство, с усмивка, с благодат..
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За непълнолетни - родителят решава. Така е по закон.
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е параграф 22 Евтаназията представлява умъртвяване по желание на пациента при нелечима болест. Желания с такива последици могат да дадът само добре информирани, пълнолетни не страдащи от психично заболяване. Детето по своята позиция не може да предяви такова желание. А такова желание не може да предостави пълнолетен родител, защото вече тук няма евтаназия, а убийство (било път то и по милост). Значи страдащите деца не могат да бъдат избавени, а възрастните могат.кофти материя
9
0
 
17
 
! Отговори
Каручка преди 7 години
До Анонимен 3Пич, ти знаеш ли какво е евтаназия изобщо?!?!?!?
8
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,освен това не би трябвало да има чак такива безумни изисквания (болест дето милион доктори ще признаят за нелечима) Тия работи трябва да са по собствена воля и желание.Живее ти се-живеееш.Не ти се живее пиеш едно хапче заспиваш и не се събуждаш.Чисто,просто,лесно,без глупави драми.
7
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам обаче как ще се справят с травмата на лекарите, за това май никой не мисли. Представете си няколко деца да ти минат през ръцете...
6
16
 
48
 
! Отговори
21 преди 7 години
До АнонименПич, говори си с въобръжаемият ти приятел Бог някъде другаде, за предпочитане в лудницата.
5
93
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог не обича самоубийци и убийци! И доктора и пациента имат еднопосочен билет за АДА! ПС както и повечето *** коментиращи тук!
4
8
 
61
 
! Отговори
Grigor преди 7 години
Колко е хубаво, когато не се робува на догми и съдбата на човек си е в неговите ръце. Поддържането на вегетиращи организми или безндеждно увяхващи такива, е безсмислено и нелогично.
3
32
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Лекарите се учат, изпробват се лекарства.... На чужд гръб! Страданията не ги интересуват.
2
7
 
84
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Не само ги оставят да се мъчат, ами и се чудят как да удължат агонията със скъпоструващи терапии.