Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл

В социалните мрежи се шегуват, че се движи на... дърва
24 окт 2016 08:22,
402
Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл
Снимка: Reuters

Димът, който излиза от единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", преминал преди броени дни през Ламанша, бе сравнен с пушека от вече пословичния исландски вулкан Ейяфятлайокутл, спрял авиотрафика в цяла Европа преди няколко години.

Още по темата

В социалните мрежи се напълни с колажи и сравнения, придружени с коментари от рода, че корабът се движи на дърва и препратки към класиката: "Димът на отечеството за нас е сладък и приятен" (Александр Грибоедов, 1795-1829 г. - руски дипломат, поет, драматург и композитор).

В събота самолети на британските ВВС са прелетели ниско над групата руски военни кораби при преминаването й през Ламанша, съобщи в. "Таймс".

Според изданието два изтребителя Торнадо са били изпратени "да демонстрират присъствие" над флотилията, съпровождаща самолетоносача "Адмирал Кузнецов".

Източник от министерството на отбраната посочил, че направените снимки ще позволят да се разгледа какво има на корабите.

Авионосната група на Северния руски флот потегли на 15 октомври от Норвежко море към Северно море на път за Средиземно море.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 309Т-54/55/62 е директен наследник на технологиите на Т-34 и компановката на Т-44. Това са танковете които са произведени най-много бройки в света, Най-много са воювали и воюват. Все още има активни модернизационни програми за тези машини.Т-72 има 2 недостатъка(ако е модернизиран като хората по съвременен стандарт) Няма достатъчна защита на зареждащия барабан със снаряди от мини. не че съвременните мини прощават на кой да е танкИзгаряща гилза на оръдието - пожароопасна тенология
275
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kokospa ТФ-33 са от 1958 година - произвеждат се от 1959 до 1976 година
274
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Треперете шороши и пиндоси! В секретен град в Сибир е построен най-новия руски самолетоносач, който естествено носи името "В.В. Путин"- Той е бездимен, безшумен и невидим. Носи до 500 самолета и 300 хеликоптера. Единствения проблем е да бъде докаран Централен Сибир до море и пуснат на вода. За целта започва да се копае канал -Тихи океан. Набира се работна ръка. За русофили с предимство!
273
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospa 305Колко самолета трябва да носи за да РЕСПЕКТИРА според теб? Кажи ми КО КО по колко самолета и какви най-важното носят "самолетоносачите" на Италия, Великобритания, Испания , Тайланд?
272
0
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
До БобиНа Б-52Н последната модификация мотори TF-33 са от 1976!
271
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бобчо , че то същото като при москвич бе , дърпане , акомулатор или манивела :))) . Питай някой танкист какво се прави когато талигата угасне някъде далеч от влекача и сгъстения въздух . 55-цата общо взето не беше много успешна машина , за разлика от Т-72 , също така не може да се каже че е успешен кораб , който за 24 години е успял да плава общо 5 , а освен това си е изначално безсмислен
270
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
T-55 стартира със сгъстен въздух, бензинов двигател който посредством муфа раздвижва 12 цилиндровия дизел и аварийно със две двойки акумулатори и стартер като лек автомобил напрежението е 24 волта
269
4
 
8
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
Пуши понеже не е стигнал стандарта Евро 6?!И с тези 24 самолета на борда може да плаши само фелахите по сандали!!
268
10
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 297 продБ-52 лети ли? Лети по целия свят. Двигателите му 8(осем) броя са от 1958(последната версия) и пушат като Кузнецов.Двигатели еко версия ЕВРО МИНУС-Х
267
5
 
4
 
! Отговори
294 преди 7 години
Не мисля че е особено умно да цитираш американски художествен филм , който е пълна измислица , произведен с пари на ЦРУ . Използваните танкове са силно преработени от Израел пленени арабски Т-55 . Изобщо голям смях , а за "Кузя" пак ли в някой филм си гледал , или някое клипче в тубата . Да не забравяме че Фбук също е неизчерпаем извор на достоверна информация
266
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 297Екология и това че кладенец може да загасят само 500-1000 специалиста пожарникари в света. А разходите за такова гасене могат да достигнат милиони долари. Ако някой джихадист го направи милион $ ще е минималната цена за главата му - неговите хора ще го разстрелят и ще идат да си вземат наградата.
265
3
 
14
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Трезви няма на борда! Тая пушилка е пред разпад!със сто буксира пак едвам върви!ам жужето е гулем !
264
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 293Т-55 се стартира аварийно по 3 начина - дърпане, сгъстен въздух, и подмяна на акумулаторите със напълно заредени. Както и всяка друга машина която може да стартира със сгъстен въздух.
263
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кузя" е бил облетян от два английски самолета , при което токът на кораба спрял . На мостика изобщо не били впечатлени от изгасналите ( и без това рядко работещи въпреки усилията на понякога дори трезвите тв.техници) екрани на Електрон 738Д и продължили да работят на свещи
262
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На руското корито му предстои основен ремонт и основния въпрос е дали ще може да се върне отново в базата си в Балтийско море. Най-вероятно е руснаците да го оставят на вечен пристан в Тартус, по подобие на крайцера Аврора, да си го ползват за писта и да го показват на сирийските пионерчета на Асад на сирийските си братушки за вдъхновение.
261
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Георги 290Казах 1922 че има поход на червената армия който е разбит от поляците. пленените червени са разстрелвани - за това Катин се приписва като отмъщение на рашките срещу поляците. Периода е Гражданската война 1918-1924. В този период доста страни по периферията на Руската империя получават независимост.
260
7
 
10
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До Боби,Поредния трик за манипулация. Издърпваш темата в страни за да се забрави откъде тръгнахме и обявяваш разговора за безмислено задълбан. Някой от вас, русоблизците спомена че Русия воюва само по границите си, аз припомних, как когато има граница която не и отърва Русия просто я събаря и мести. И не е освободител а най ужасния окупатор в цялата история на Европа.
259
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГледай филмът "Звярът " The beast of war и тогава говори филмът е американски
258
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако някога си имал допир до Т-55 , може би щеше да знаеш че често използван метод за запалване беше дежурния влекач Т-34 . Би ли споделил кой е втория метод за задвижване на Т-55 - *** , конски впряг или тикане от кашишки батальон ? А кои са другите методи на енергия на "Кузя" , освен щедро горения *** ?
257
8
 
2
 
! Отговори
Евроелит преди 7 години
Пуши, пука , трака , но истината за Европа е "Кой в гащите ми а...."