НАТО: Целият свят е заплашен от тероризма!

Столтенберг обаче не вижда пряка заплаха от Русия
12 яну 2017 22:44, Елка Василева
43
НАТО: Целият свят е заплашен от тероризма!
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

"Ислямска държава" (ИД) е отговорна за терористични нападения по целия свят, трябва да бъдем предпазливи, опасността съществува навсякъде. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в централата на алианса в Брюксел.

ИД се опитва да се установи в Афганистан. Мисля, че трябва да останем в Афганистан много дълго - колко точно, това ще зависи от събитията на място, добави той.

Столтенберг отбеляза, че ИД губи територия в Сирия, а иракските сили за сигурност печелят терен в Ирак. ИД е в отбранителна позиция, обобщи той.

Трябва да стабилизираме държавите, от които произхожда тероризмът, те трябва сами да бъдат способни да противодействат, допълни генералният секретар.

Вярвам, че новата американска администрация ще остане обвързана с НАТО, получих такива уверения от новоизбрания президент Доналд Тръмп - той ясно заяви, че САЩ остават с НАТО, защото алиансът е важен за Вашингтон и за Европа, заяви Столтенберг в отговор на въпрос.

Не виждаме пряка заплаха от Русия за нито една държава от НАТО. Целта ни не е да предизвикаме, а да предотвратим конфликт, защото нападението срещу една държава от пакта ще задейства чл. 5 от договора от Вашингтон, посочи генералният секретар.

Той съобщи, че се наблюдават кибератаки срещу много държави от НАТО. Външно влияние над национални избори е неприемливо. Помагаме на държавите от алианса да се защитят, имаме екип, който може да бъде изпратен в държава, която има проблеми, добави той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Моля Северна и Южна Корея да спрат да се карат! Все пак всички са китайци...
29
0
 
2
 
! Отговори
Kotio преди 7 години
Toia puk neshtastnik deto gleda kato prebozal ot koga po4na i toi da razbita ot politika ta mu se prividia 4e Rusia e totalnia vrag na Evropa . Da pripomnia 4e po oficialna amerikanska statistika na American Journal of Public Health ot 248 voenni konflikta v sveta , sled 1945 god - 201 sa razpaleni ot "velikite" pederasti ot USA
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
31 е прав за контрола на хората по целият свят. Отключващият механизъм за всяването на страх беше 9/11 с който започва една безкрайна война срещу тероризма, безкрайна война срещу един илюзорен враг изкувствено създаден и поддържан. Защо в тази война участват и загиват обикновени хора като мен, защо няма нито една атака срещу дадена институция например : Европарламент, МВФ, ООН ,НАТО и т. н.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25 Тероризъм има от поне 100г,ИРА,ЕТА/баски/ и др.Но в такива големи мащаби е от 20год.Ясно е кой го финансира,нали трябва да се оправдаят разходите и да има повод за интервенции по света.А и тази заплаха е повод да се осъществи пълен контрол над хората в свободният свят.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички по-апетитни за разграбване държави си накупиха ПВО от руснаците, и тенденцията няма да спре. Става все по-трудно северноатлантическата терористична организация да прелита като пчеличка от цвят на цвят и да смуче. Войните им ще стават все по-скъпи, и в пари, и в политически план. Те и сега едвам се държат над водата.Терористи или не, скоро няма да можете да влияете на нищо и никъде.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
измислиха си враг за да оправдаят съществуването си,създадоха го и сега го "борят".Създават войни навсякъде където имат възможност и най вече в петролни държави,за да има още по-добра печалба.Останаха саудитска арабия,бруней,кувейт и иран,да видим там какво ще измислят за да ги нападнат
24
1
 
7
 
! Отговори
cccr преди 7 години
най голямата бандитска организация кадето са те там са войните
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато си търсиш работа и обяснение за милиардите разходи, всички поводи са подходящи....Тръгнал да бори тероризма в Авганистан, но не вижда мюслитата в Париж и Брюксел,дето са му под носа! НАТО там да удари първо...
22
0
 
11
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Благодарение на НАТО целият свят е заплашен.Когато помагаха на Елцин и бяха пратили техни хора в Москва да помагат в щаба му за изборите това беше нормално.Сега вият че външни сили помагали на оня рижавия.
21
0
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
До преди 50 г светът не знаеше какво е тероризъм, но нато сащо са турция и израел се постараха всички да разберат за него и да го усетят. Като изнасяш успоредно с фалшивите долари и ценности така става. Ако саш не се беше месила в 100 държави на 7 континента, тероризъм нямаше да има. Тероризма е форма на отмъщение за нещо което някой ти е причинил.
20
0
 
14
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Столтенберг явно не е чел писанията на нашия президент...Според Плевн., Русия е най-големия агресор
19
5
 
3
 
! Отговори
дедо Ташо до 26 преди 7 години
Мислим дека бъркаш.
18
0
 
35
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
Най-големия терорист и враг на света е САЩ управлявана от евреите !!!!
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че трябва да останем в Афганистан много дълго - колко точно, това ще зависи от събитията на място, добави той.===Знаете ли кво, останете, докато те си тръгнат до един. И без това натам отиват събитията.
16
0
 
7
 
! Отговори
Ttt преди 7 години
Дори и Северна Корея ?
15
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Аз пък мисля,че трябва да си останете в евро.ейския съюз,за да ви интегрират бежанците.Да ви е сладко.
14
1
 
5
 
! Отговори
гошо печения преди 7 години
Еми мерси
13
13
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Путин е опасен според НАТО ;)
12
0
 
35
 
! Отговори
ООН преди 7 години
Целия Свят знае че НАТО създаде ИДИЛ , и в момента ги Въоръжава .Да е жив и здрав Путин , да е цяла Русия . Тази Нация ще ни избави в ЕС от Терористите .В момента НАТО , САЩ , ЕС водят политика като Хитлер .
11
0
 
40
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Да,да целият Свят е заплашен от тероризма на НАТО!