Wikipedia зачеркна "Дейли мейл", бил неблагоданежден

Необичайно за онлайн енциклопедията, която рядко налага забрани
9
Wikipedia зачеркна "Дейли мейл", бил неблагоданежден
Снимка: wikipedia.org

Редакторите на "Уикипедия" са взели след гласуване решението да забранят в статиите в свободната интернет енциклопедия позоваване на британския таблоид "Дейли мейл" поради "репутацията му на слаба проверка на фактите, склонност към сензации и откровено фабрикуване" на данни.

Това пише БТА като се позовава на лондонския вестник "Гардиън", като отбелязва, че ходът е необичаен за онлайн енциклопедията, която рядко налага забрани.

Фондацията "Уикимедия", която управлява "Уикипедия", но не контролира редакционния процес, заяви, че доброволните редактори в английския клон на справочника още от началото на 2015 г. обсъждат достоверността на "Дейли мейл" като източник на информация.

Според редакторите таблоидът е "като правило, ненадежден източник на информация", и позоваването на негови публикации трябва да се избягва, особено в случаите, когато има по-надеждни източници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: уикипедияДейли мейл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Кое е това описание? Дейли мейл циркулира под същото име от 1896 г., когато вестници не е имало нито в големи тиражи, нито в разнообразие от формати.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Редакторите на "Уикипедия" са взели след гласуване решението да забранят в статиите в свободната интернет енциклопедия позоваване на британския таблоид "Дейли мейл" поради "репутацията му на слаба проверка на фактите, склонност към сензации и откровено фабрикуване" на данни."То описанието на Дейли Мейл крещи "аз съм жълт вестник". Учудващо е, че едва сега са се сетили от Уикипедията.
6
1
 
1
 
! Отговори
До Камелия Цветанова преди 7 години
Ками думичката е "неблагонадежден" в заглавието си написала нещо подобно почти същото но .... ;-).
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро Тръмп ще забрани СNN, а Путин днесс.бг
4
2
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Също като вас!
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е малко иронично защото всеки който разбира нещо от образование и източници знае, че самата Укипидия не е разрешена като сериозен източник на информация в есета и статии дори за учениците в средно.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дейли Мейл може и да е жълтурник, но все пак под статиите си все още разрешава коментари за разлика от ББС и Гардиан. Гардиан разрешава коментари само под най-безинтересните новини, а ББС за нищо. Гардиан, надеждният източник, пуска само пропагадни статии вече.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е забрана а препоръка, т.е. всеки има възможност да провери информацията и да каже дали е достоверна, когато източника често дава грешки губи доверието на проверяващите и отива в съмнителна информация.Просто "Дейли мейл" не са за места където се проверява информацията.