Почивката на руснаците: Турция, Гърция, Кипър...

Предпочитанията са за хотели с 3-4 звезди и all inclusive
29 май 2017 11:07, Елка Василева
27
Почивката на руснаците: Турция, Гърция, Кипър...
Снимка: архив, Булфото

Жителите на Русия, които планират лятната си почивка, отдават предпочитание на средиземноморските курорти – Турция, Гърция и Кипър, следвани от България, Испания, Тайланд, Италия, Черна гора. Това става ясно от изследване на търсенето и резервациите на пътувания и хотели, съобщиха от пресслужбата на компанията "Яндекс".

По оценка на Юрий Барзикин – вицепрезидент на Руския съюз на туристическата индустрия, руснаците възнамеряват да прекарат летния си отпуск в европейските средиземноморски страни и в държавите от Югоизточна Азия, пише RT.

"Като сегмент лидер е плажният туризъм. Това са новооткриващото се направление – Турция, както и средиземноморските страни – Гърция, Кипър, Испания, Италия. Нараства и търсенето за пътувания в континентална Европа – Прага и други дестинации. Традиционно търсени са Тайланд, Виетнам, Гоа в Индия, Китай", каза Барзикин.

За руснаците остава актуална и възможността за прекарване на отпуска в самата Русия – тя отстъпва само на Турция.

Популярността на Турция се обяснява с достъпните цени, качествените услуги, краткото разстояние – 3-часов полет до там, безвизовия режим за руснаците. Тези фактори са най-важни за хората, които искат да отидат на почивка със семейството си на брега на морето. Руснаците предпочитат чуждестранните хотели от висок клас, защото те са финансово достъпни за широката маса, обясниха от компанията Tez Tour.

От компанията НТК Интурист разказаха, че все по-често руснаците правят резервации в петзвездни хотели. Повечето руски туристи обаче са готови да прекарат почивката си в курорти с 3-4 звезди, работещи по системата all inclusive.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: руснацилятна почивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
билетите са скъпи на авиокомпаниите влака е спрян москва софия визите са скъпи 50евро за туристическа виза е какво искате руски туристи няма и няма да има махнете визите пуснете влака отиване и връщане 200 евро българия ще гъмжи от руски туристи с които говоря казват ми че е проблемистично да се пътува за българия махнете проблемите
18
0
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
по-малко от тази в Русия, което никак не е добре за нас, особено като имаш в предвид колко по-малка по население е България от Русия!
17
1
 
2
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 19,Само така ще да е! Всяка година извън Русия, с цел туризъм, излизат около 7-8 милиона руснаци! Явно все едни и същи излизат! Два пъти по толкова пък изкарват почивката си на руското черноморие и в Крим! Достатъчно голамо количесто руснаци изкарват лятото по техните си вили! За твое сведение средната работна заплата в Русия е 37400рубли(около 1150лв)! Не е много, но и зависи от гледната точка! Средната класа в Русия има! В България също има де, ама дори и в процентно отношение е.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не ходят на почивка в Македония? Там е супер за братушки. Също и в Сърбия, там на ръце ще ги носят!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, тази класа е от богоизбраните хазари на Путин. Останалите са им роби, абсолютни роби!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновенните хора в Русия живеят много по-бедно в сравнение с България. 90% от руснаците никога не са били в чужбина и няма да бъдат. Но има една малобройна средна класа която наистина може да си позволи почивка . Тя е 4-5 милиона на фона 130 милиона население.
13
7
 
2
 
! Отговори
555 преди 6 години
Е какви глупости се пишат само.. силно се съмнявам руснаците да почиват в Турция.
12
0
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
руски туристи е посетена от около 4 милиона!
11
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 12,Ходят, как да не ходат! За миналата година около 4,5 милиона руснаци са почивали в Крим!Авторите на статията, като пишете глупости, поне си проверявайте източниците на информация! Цитирам- "За руснаците остава актуална и възможността за прекарване на отпуска в самата Русия тя отстъпва само на Турция"- Така е, ама не е така! За миналата година около 10-12милиона руснаци са изкарали отпуската си на руското черноморско крайбрежие! Турция, в годината на най-масово посещение от...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 8 от славянинПоправка76% нямат международен паспорт "тоталитаристче".
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 8 от славянин,Само 76% от рашките имат международен паспорт руски поданико, а едва 7% са били в чужбина през последните пет гофини. Чети руските статистики преди да правиш пропаганда.
8
5
 
12
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ами те българите и те патуват на запад,само,че да мият чинии,и ***,абе въобще обслужващ персонал по хотелите,и после се бият в гъдите,че били работели на запад.
7
4
 
4
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 6 години
Нали руснаците нямаха какво да ядат бе, ''демократче''?
6
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който реве за руските *** да си ги покани в къщи. Няма по нагли и неприятни туристи от тях!
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом няма руснаци, пишете го сезона умрял! Само те харчат пари, без да се замислят. Другите са световни стипци.
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да идат в гърция на катерини -много е "хубаво" там.тука е "лошо" и да не идват и без това са ми ужасно противни - селски баби с претенции , картошки с мании за величие ,абе гадни са.
3
1
 
25
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Преди време едни се плюнчеха,че руснаците ще дойдат в България на почивка ала синостава е с мечтите.Обслужването в България е доста назад от това което предлагат комшиите.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и руснаци не искат да идват по нашето море отпишете го туризма.
1
1
 
19
 
! Отговори
франко фере преди 6 години
Ще е слаб сезон.