Във Франция спипаха 135 кг каптагон – дрогата на джихадистите

Общата стойност на наркотиците е над ?1,5 млн.
30 май 2017 14:30, Боряна Павлова
4
Във Франция спипаха 135 кг каптагон – дрогата на джихадистите
Снимка: архив Reuters

Около 135 килограма каптагон, известен като "наркотика на джихадистите", са били заловени през януари и февруари на парижкото летище "Роаси", съобщи митницата, цитирана от Франс прес.

Каптагонът е създаден в края на '50-те години на базата на амфетамин и в днешно време се използва основно в Близкия изток. В много случаи джихадистите извършват атентати, докато са под влиянието на този наркотик.

Още по темата


Митническите власти на "Роаси" са заловили на 4 януари 350 000 хапчета с общо тегло 70 кг. Пратката е била от Ливан за Чехия, но при съвместното разследване на френските, германските и чешките власти е станало ясно, че крайната дестинация на дрогата е трябвало да бъде Саудитска Арабия. На 22 февруари агентите на митниците са заловили още 67 килограма, посочва БТА.

Френските власти за пръв път залавят пратки с каптагон. Общата стойност на иззетите наркотици на черния пазар е 1,5 милиона евро.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Наркоман преди 3 години
На чаршафите и дрогата им е камилски фашкии
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кофеина е под 20 евро килограма. Защо не.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Ливан за Чехия... и от Чехия за Саудитска Арабия?! :д Или просто си обикалят света, туко виж попаднат на някой заинтригуван от стоката :д
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каптагон...Ливан...
Да не намесят и една бивша българо-ливанска банка тука? :))