Тероризъм или не – на Острова ще гласуват на 8 юни

Няма как да бъдат отменени изборите, отсече министър
4 юни 2017 13:47,
5
Тероризъм или не – на Острова ще гласуват на 8 юни
Дейвид Дейвис Снимка: Reuters

Британският министър за въпросите, свързани с Брекзит Дейвид Дейвис заяви, че датата на парламентарните избори в страната няма как да се промени от 8 юни, след нападението в Лондон, при което загинаха седем души, предаде The Independent.

"Не съм сигурен, че това може да се направи правно. За да се направи така, трябва да се извършат промени в закона за изборите. А кой ще направи това? Парламентът е разпуснат", заяви г-н Дейвис. "Смятам, че направо сме заключени", добави той.

Още по темата

Председателят на британската Либералдемократическа партия Тим Фарън също заяви, че парламентарните избори, трябва да се проведат и че националната кампания на партията ще бъде прекъсната само за кратко време, предаде The Guardian.

"Терористите ни избиват, защото мразят нас и това, на което държим. Те мразят нашата демокрация и нашата свобода. Отказваме те да ни победят. Ние трябва да отговорим с енергично отдаване на нашата демокрация", заяви Фарън.

"Изборите трябва да протекат по план. Ние прекъсваме националната си кампания за кратко от респект към пострадалите от трагичните събития, но кампанията на местно ниво може и трябва да продължи", добави той.

"Останалата част от кампанията трябва да бъде колективна демонстрация на нашата гордост в демократическите ни ценности", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ИД не иска ОК да излиза от ЕС. Тереза Мей ще изгуби тези избори, а след нея няма желаещи политици за да осъществят Брекзит-а, а вече и поддръжниците на Брекзита паднаха до 40%..
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма, няма тероризъм, гласувайте спокойно.
2
0
 
2
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Баба Мей - би може са удари греда!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗТРЕБВАНЕТО НА ЛЕВИТЕ ЕКСТРЕМИСТИ Е ГАРАНТИРАНО