Георги Димов: ЕС няма да даде визова либерализация за Турция

България да не допуска повече намеса във вътрешните работи!
7 юни 2017 10:37, Елка Василева
7
Георги Димов: ЕС няма да даде визова либерализация за Турция
Снимка: архив, Reuters

Най-вероятно Европа няма да даде така исканата от Анкара либерализация на визовия режим, коментира пред "Фокус" Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин.

Според него предстоящите разговори между Турция и ЕС ще бъдат белязани от напрежението, което се роди в отношенията с Германия.

"Анкара вече официално потвърди и то с решение на заседание на Съвета за Национална сигурност от 31 май четири основни ултиматума към Брюксел. Първо, даване на нужните гаранции в изпълнение на целта за пълноправно членство. На второ място е получаването на т.нар. визова либерализация, на трето място е премахването на пречките за откриването на нови преговорни глави. Четвъртото е изпълнението на дадените уверения от Брюксел за оказване на финансова помощ за обгрижване на бежанците на турска територия", посочи Димов.

Като по-съществени той посочи исканията за визите и за парите за мигрантите.

Димов отбеляза, че в Русия няма да има безвизово пътуване за турци. "В Европа по подобна желязна логика най-вероятно няма да има визова либерализация, така желана от Анкара", коментира Георги Димов.

Той каза още, че България не бива да допуска повече намеса във вътрешните ни работи, но да поддържа нормални и добросъседски отношения.

"Дали ще бъдат приятелски и съюзнически зависи единствено от Анкара", коментира Димов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дали ще бъдат приятелски и съюзнически зависи единствено от Анкара", коментира Димов."Само от Анкара??? А иначе какво ще стане...
4
1
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Това не е толерантност а калпазанлък.на швабите не им се бачка и за тва се напълниха с турци и всякякви други.Лошото е,че следващите поколения също като швабите не искат да бачкат.
3
5
 
7
 
! Отговори
ха преди 6 години
Турция даде гражданство на милиони сириици . сега европа отваря границите си за турци. и всичките бежанци ще преминат законно в европа . Това как си го представяте? в Германия ще са възхитени.
2
7
 
13
 
! Отговори
Категорично НЕ! преди 6 години
Турция няма и не трябва да има място в ЕС. Нейното членство ще означава пълно господство над Европа във всяко отношение. И без това тя вече има трето поколение родени от гастарбайтери там.Безумните политици там,няма ли най после да осъзнаят на какво ще осъдят европейците и християнството.Криворазбраната им толерантност ще има страшни последствия,освен ако не се страхуват от разпадане на ЕС и набират нови членки.
1
6
 
16
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Турция отново ще изнудва Европа с бежанската карта!Не трябва да се допуска безвизов режим, докато не стане ясна посоката в която се е запътила Турция.