Въпреки изолацията, Катар съкращава добива на петрол

Кризата няма да се отрази на поетите ангажименти
11 юни 2017 22:25, Петя Славова
12
Въпреки изолацията, Катар съкращава добива на петрол
Снимка: Reuters

Дипломатическата криза между Катар и няколко арабски страни няма да се отрази на изпълняването на поетите от Доха ангажименти по споразумението за намаляването на добива на петрол, сключено между ОПЕК и други страни производителки на суровината. Това заяви днес министърът на енергетиката и промишлеността на Катар Мохамед бен Салех ас Сада, цитиран от катарската информационна агенция, предаде ТАСС.

Още по темата

По-рано саудитският министър на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси Халед бин Абдул Азиз ал Фалих също каза, че ситуацията около Катар няма да попречи на споразумението за съкращаване на добивите, пише БТА.

През ноември 2016 г. държавите от ОПЕК и 11 независими страни износителки на петрол се споразумяха за съкращаване на добивите. Според решението през първото полугодие на 2017 г. производството трябва да бъде с 1,8 милиона барела за денонощие по-малко спрямо нивото от октомври 2016 г. През май срокът на споразумението бе удължен до април 2018 г.

През октомври м.г. дневният добив на Катар е възлизал на 646 000 барела. Съгласно споразумението емирството трябва да намали с 30 000 барела дневния си добив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: петролопекКатар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
3
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Щом си обещал на п у т и н о т о ж у ж и ,че ше намаляваш добива та да го спасяваш......нема как.А *** то и тва е до време де........Щото още пет-шест годинки,докато като почне масовата разпродажба на електро таратайки и до там беха бензиджийските принцове и принцеси и тем подобни ж у ж е т а :)))))))
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не разбраха че изолации в днешният свят просто няма.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи "дефакто фалит"? Да не би това, че на практика нямаш външен дълг, външнотърговския ти баланс е силно положителен, развиваш индустиря и земеделие с бесни темпове и всички се карат за тръбичка до теб и не искат другите да имат такава? Нещо такова ще трябва да е дефакто фалита сигур ;)
4
10
 
6
 
! Отговори
до 2 и 3 преди 6 години
Ама сериозно ли фалира, защото Катар има петрол ? Hие пък мислехче, че в Катар има газ и почти никакъв петрол. Не че е от значение, когато утре ще се молите на Путин да спаси Катар. А Путин защо да спасява една конкурунтна държава айде по-полека с лъжите и пропагандата бе Copocоиди.
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те нека намалят, американските шистаци ще компенсират разликата. Джу ще се гърчи и ще моли да върне Крим на Украйна. Но този път няма да стане. Ще се наложи и да върне Русия на истинските руснаци. Аман от монголи!)
2
2
 
10
 
! Отговори
Ще поживеем-ще видим преди 6 години
Днес министърът на енергетиката на Руската Федерация Александър Новак констатира, че ангажиментите по споразумението за намаляването на добива на петрол се спазват добросъвестно и прогнозира, че цената на петрола ще започне да расте в края на първото тримесечие на 2018 г.
1
1
 
21
 
! Отговори
Матриал преди 6 години
Дърпат конците няколко държави, ние опъваме каиша.