Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Англосаксонската мафия в САЩ и Англия сега иска да краде нефт от Венецуела, поредния опит за цветна революция.Мадуро е законен президент на Венецуела.Асад е законен президент на Сирия.Русия е велика,Крим е руски. Свиквайте, западни лицемери и слугите им в България.
197
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не можеш да отхапеш парче от света и да си въобразиш, че ще го сдъвчеш и глътнеш" Уилям СароянВсе някога на ФАЩ ще му приседне.
196
2
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
САЩ: Символ на тероризъм, мародерство, убийци.П.П. Явно НЕ-МОЖЕ света да се развива под постоянната заплаха от война идваща от САЩ. Крайно време е свободомислещите хора да се обединят срещу тази терористична държава!
195
2
 
1
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Мъ разбира се, че може!Мад---урчо нема ядренно оръжие!-)))))
194
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела никога не може да бъде като Турция или СК.Тея там са потомци на роби, слаб ген.
193
10
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЕНЕЦУЕЛА ТРЪГНА ПО ПЪТЯ НА ТУРЦИЯ , СИРИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ !
192
5
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До баба НИНАПО ГОЛИ Д У ПЕНЦА СМЕ И НЕ СМЕЕМ ДА ГЪКНЕМ...-------------Изразяваш се баш като рузка прости тутка.
191
11
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ДИКТАТОРИТЕ ИСКАТ НИКОЙ ДА НЕ ГИ ЗАКАЧА ! ЗА КАКЪВ СУВЕРИНИТЕТ ГОВОРЯТ ОТ ВЕНЕЦУЕЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЛЕД КАТО ВЛАСТТА МАЧКА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И НЕ МУ ДАВА НИКАКВО ПРАВО ЗА СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ ! ЕДИН ДИКТАТОР МОЖЕ ДА РЕПРЕСИРА НАРОДА СИ ДОКАТО НЯКОЯ ГОЛЯМА ДЪРЖАВА КАТО САЩ ИЛИ РУСИЯ НЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ЗА СВАЛЯНЕТО НА ДИКТАТОРА !
190
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 марта 1747 года в битве при реке Орловой близ Анадыря чукчи вновь напали на отряд Павлуцкого.[6] С русской стороны в сражении погибли сам майор, 40 казаков и 11 коряков. К тому же чукчам удалось захватить оленей анадырского гарнизона, оружие, боеприпасы и снаряжение отряда Павлуцкого, в том числе одну пушку и знамя
189
4
 
9
 
! Отговори
баба НИНА преди 6 години
СЛЕД КАТО ИМАТ ТОЛКОВА МНОГО БОГАТСТВА,ЗАЩО НЕ СИ КУПЯТ МАЛКО РАКЕТИ,НИЕ НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ЕДИН САМОЛЕТ,ТЕЗИ РАКЕТИ ЩЕ ИМ ОСИГУРЯТ СПОКОСТВИЕ И РЕД,ПЪК И САЩ СА БЛИЗКО ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ЗАЛИВА,КАКВО ЧАКАТ,РАКЕТИ БОЛ,ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ КИТАЙ СА ИМ ГИ ПРОДАЛИ ВЕЧЕ.ВЕНЕЦУЕЛЦИ НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ,ИНАЧЕ ЩЕ ОСТАНАТЕ,КАТО НАС БЕЗ АРМИЯ,ВОЕННА ТЕХНИКА,ПО ГОЛИ Д У ПЕНЦА СМЕ И НЕ СМЕЕМ ДА ГЪКНЕМ,ОСТАНАХМЕ КАТО ГОЛИ ОХЛЮВИ ИСУДЖУЦИ.
188
2
 
11
 
! Отговори
100%TURK преди 6 години
Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си,^^^^^И защо мисли така ?По неговата логика , целия свят трябва да се нахвърли върху САЩ и да го унищожи ....
187
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Мадуро, ше ударят ким и накрая Жужан.
186
10
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До Анонимен 215 "Тъпата Украйна" е била държава по времето, когато около Москва е имало само петдесетина землянки, а на мястото на Петербург е имало само едно огромно блато.
185
3
 
12
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
империята на еврейте-лихвари е бомбардирала 67 независими държави от края на 2-рата световна война до сегаСвета трябва най-сетне да се изправи срещу тези гадове !
184
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...че даже и тъпата украина! На тяхно место да били катуни, аули и племенни съвети...А сега се правят на "независими", като всичко им е дала Русия! ..Ако четеше малко повече щеше да знаеш, че именно от Украйна започва цивилизоването на руските пpимати. И те нищо не са давали, а само са вземали от народите, които са поробвали. Включително и от нас. Но ти си русофил и за теб на първо място е руската ***, с нейните имперски интереси и никога няма да го признаеш.
183
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 207Че те примерите са под носа ти, но ти явно виждаш само до него! Виж, не знам дали съм русофил, но Руската империя и после СССР, където и да са дошли, навсякъде правят държава, строят заводи, училища, университети, електричество и селско стопанство...Че какви са били сегашните Казахстан, Туркменистан, Узбекистан и т.н...че даже и тъпата украина! На тяхно место да били катуни, аули и племенни съвети...А сега се правят на "независими", като всичко им е дала Русия! За нас да не гово
182
2
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Господин Тръмпиш и ние тук в европатклантическа България сме доста зле.Моля да ни организираш едно мощно нападение с крилати ракети умни бомби ако се п режа ли може и с малко обеднен уранец да ни поръсиш както Бил направи с братята сърби .
181
2
 
6
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ПОРЕДНАТА ВОЕННА ГЛУПОСТ НА АМЕРИКАНСКАТА ВОЕННА ПРОМИШЛЕНОСТ,КАКВО КАЗА ТРЪМП,АЗ ДОРИ ГО ХАРЕСВАХ КАТО ПОЛИТИК,А ТОЙ МОЖЕ ДА СТАНЕ ХИТЛЕР НА СВЕТА,ДО КОГА И КОЙ ЩЕ ГО СЛОЖИ ДА БЪДЕ ПО СКРОМЕН,ЩОТО ИМ НАЦИОНАЛИЗИРАХА КЛАДЕНЦИТЕ,ВЕНЕЦУЕЛА ДАВА ПАРИТЕ ОТ НЕФТА ЗА НАРОДА,ТЕ ТРЯБВА ,КАТО НАС ДА ПРОСЯТ ,ДА СЕ МОЛЯТ ЗА ТОК,ГАЗ,ВОДА И Т.Н.ДА ИМ ЦЕЛУВАМЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ГЪРБА.
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 208Да бе да......че то и такава държава като Русия няма сигурно....дето само с 20-тина СОБСТВЕНИ самолета и 200 инструктора ОБЪРНАХА ВОЙНАТА В СИРИЯ!!! Аре бегай се скрий, не цапай форума тука с глупости, все пак е интересно да спориш с интелигентни хора, а не с пишлемета дето само гледат екшъни и по..но....или се водят по акъла на разни разказвачи на митове! А колкото до това, че някой е крал...че краварите атомната бомба са я откраднали от Германия..А това за калашника е глупост
179
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В евроатлантическа България нещата се решават цивилизовано, не са нужни военни действия стане ли дума за газ или за петрол. Просто долитат трима американски сенатори, привикват министър председателя, дърпат му ушите и после той с увиснал нос обяснява какво са му наредили да реши по-старшите партньори и толкова. Проектът е спрят и България губи милиарди.