Тайфун блокира 17 000 души с часове на летище Нарита в Токио

Влаковете и автобусите възобновиха работа едва тази сутрин
Обновена: 10 сеп 2019 11:10 | 10 сеп 2019 11:10, Елка Василева
3
Тайфун блокира 17 000 души с часове на летище Нарита в Токио
Снимка: Reuters

Тайфунът Факсай, който връхлетя Токио и околностите му в неделя и понеделник, блокира около 17 000 пътници на летището на Токио Нарита заради преустановяването на връзките с влак и автобус, предаде Франс прес.

Общо 16 900 пътници, които бяха кацнали вчера в Нарита, бяха принудени да стоят там с часове, преди да успеят да стигнат до столицата, която се намира на около 60 км от летището.

Влаковете и автобусите възобновиха нормалната си работа едва тази сутрин заради причинените от тайфуна щети. Факсай е един от най-мощните тайфуни, регистрирани досега в района на Токио.

Още по темата

Някои пътници се оплакаха, че не разполагат с информация за ситуацията и че не могат да вземат такси заради огромна опашка.

"Дадохме информация на японски и английски на информационните табла и направихме съобщения на четири езика, включително на китайски и корейски", заяви в отговор говорител на управляващата летището фирма.

Раздадени са били хиляди бутилки минерална вода, одеяла и храна, добави той.

Говорителят обеща, че ще бъдат извлечени поуки от станалото, за да се повтаря, особено догодина, когато Токио е домакин на Олимпийските игри и се чакат хиляди чуждестранни гости.

Ситуацията все пак е изключение, тъй като макар и над Япония да преминават многобройни тайфуни, не всички са мощни колкото Факсай и рядко удрят района на столицата. Освен това Нарита не е единственото летище на Токио. Много по-близкото Ханеда все повече се използва за международни полети, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Токиотайфун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съседното Нашамари работи
2
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Тайфунът набърже наритал 17 000 души в Токио...
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само началото на края. Има много съвпадения които са описани в Библията преди свършека. В Библията най подробно са описани бедствията които ще се случат малко преди да дойде Божият Син. Много от хората не вярват в нищо. За тях парите колите жените са всичко на този лъжлив свят. В голяма заблуда са ако така си мислят. Всичко това е преходно истината е Бог който ни е създал. Но дявола се вселява в душите на по наивните и ги отдалечава от Бог. Което ще платят скъпо и прескъпо на онзи свят.