Отново шествие в Барселона срещу присъдите на каталунски лидери

Според местната полиция в проявата са участвали 350 000 души
26 окт 2019 22:15, Анисия Иванова
10
Отново шествие в Барселона срещу присъдите на каталунски лидери
Снимка: Бта

Стотици хиляди каталунци се включиха в мирно шествие по улиците на Барселона днес в подкрепа на исканията да бъдат освободени осъдените на затвор сепаратистки лидери, предаде Ройтерс.

Според местната полиция в проявата са участвали 350 000 души.

Много хора носеха знамена в подкрепа на независимостта на Каталуния и транспаранти с лозунги като "Затворът не е решение", "Седнете и разговаряйте" и "Свобода за политическите затворници".

Шествието бе водено от каталунския премиер Ким Тора.

Преди това той каза следното на стотици каталунски кметове, след като те подкрепиха документ, съдържащ искане за самоопределение: "Трябва да сме способни да създадем република от свободни мъже и жени и да победим конфронтационната динамика с помощта на конструктивна динамика."

На партиен митинг на своите социалисти на остров Тенерифе испанският премиер Педро Санчес определи безредиците миналата седмица в Барселона като "атака срещу каталунското общество". (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрациите са не по малко кръвожадни и репресивни от която и да е друга форма на управление. Многопартийната система на управление е по-свирепа от еднопартийната. У нас се натрупаха доста доказателства за това. Хората са следени и шантажирани по начини недостъпни за отминалите форми на управление в България.
1
12
 
5
 
! Отговори
13 преди 4 години
Сериозни са в желанието си да се отделят. Без циклон, точно същия ден аз гледах сателитната карта с облаците на Европа, тях ги удари наводнение, само в региона, а в САЩ изненадващо имаше снежни бури. Но щом HAARP не ги отказва предстои военна намеса.