Българин замина за Кипър, откриха му коронавирус

Властите са му направили тест още на летището
8
Българин замина за Кипър, откриха му коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Български гражданин, жител на Кипър, върнал се на острова с полет от София в неделя, е заразен с коронавируса, съобщиха от здравното министерство в Никозия.

Два нови случая на коронавирус в Кипър бяха потвърдени в понеделник, единият от които е българинът. Веднага е задействан протоколът за проследяване на неговите контакти, заявиха от здравното министерство, цитирани от БНР.

Всички носители на коронавирус, установени в страната в последната седмица, след 9 юни, когато тя възобнови въздушните си връзки, са пристигнали от чужбина.

До 19-и юни влизащите в Кипър от България трябва да представят здравен сертификат с отрицателен резултат от извършено 72 часа преди полета изследване за вируса.

Кипърските граждани и тези, които постоянно пребивават на острова, могат да направят теста на летището в Кипър. Така е установен и случаят, внесен от София.

През тази седмица ще бъдат въведени бързи тестове за пристигащите, съобщи транспортният министър Янис Карусос. С тях резултатът ще е ясен до час и половина и пътниците ще го изчакат на летището, без да се налага да остават 24 часа под карантина в хотел.

От понеделник в страната започна и ново масово тестване за инфекцията. Ще бъдат изследвани 10 000 души от върналите се на работните си места през юни, в рамките на третата фаза от облекчаването на коронавирусните ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Това е преди 3 години
ужасна трагедия, която ще разтърси целия свят.
6
2
 
4
 
! Отговори
Макак преди 3 години
така великия генерален ЩАБ за борба е пропуснал да си попълни статистиката с този случай?Сега в Кипър ще има с 50% повече случаи на заразени с вир0с.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е пил сок от папая, за това му е отчело "заразен".
4
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Те, българите се юрнаха и към Гърция, ама като се върнат ще видим!
3
5
 
4
 
! Отговори
хохохо преди 3 години
А чакащите на границата с Гърция кога? Аа сетих се,тях византийците ще ги изследват на напускане на Гърция и подозирам,че всички ще са с корона и в изолация на собствена сметка поне 40 дни в някой скъп гръцки курорт.
2
13
 
17
 
! Отговори
x преди 3 години
Има ли някакъв вариант да се спрат тези новини за вируса. Има си сайт на МЗ. Който иска, влиза и се информира. Нека заживеем нормално.
1
5
 
3
 
! Отговори
.. преди 3 години
Не думай, ам, чи ка?