Ким Чен-ун се разплака на военен парад

Лидерът на Северна Корея се извини на народа си
13 окт 2020 07:30, Анисия Иванова
43
Ким Чен-ун се разплака на военен парад
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун с рядка проява на емоция. Той се разплака по време на речта си в чест на 75-тата годишнина от основаването на Работническата партия, съобщи БНТ.

„Нашите хора ми се довериха, но аз не съм успявал да оправдая това“, каза той и добави: „Наистина съжалявам за това.“

Обичайно строгият Ким свали очилата си и избърса сълзите си преди да благодари на войските, които са участвали в операции по овладяване на последствията от природни бедствия и тези, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Във видео, разпространено от официален Пхенян, се вижда, че дългата около половин час реч, е предизвикала бурни емоции и сред част от публиката.

Позовавайки се на дядо си и баща си - предишните двама лидери на Северна Корея - Ким продължи: „Въпреки че ми е поверена важната отговорност да ръководя тази държава, отстоявайки каузата на великите другари Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, благодарение на доверието на всички хора, усилията и усърдността ми не бяха достатъчни, за да освободят хората от трудностите на живота им."


43
Още от Коронавирус
Защо някои хора доброволно се заразяват с коронавирус?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
ИПМ преди 6 дни
Да оставим корейците...При нас и това не може да стане! Нещата около "главата на рибата" никак не са добре...
37
4
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 1 седмица
ВЕЛИКИЯТ СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ НАРОД ОЦЕНЯВА ВИСОКО СЕБЕРАЗДАВАНЕТО , СЕБЕОТРИЦАНИЕТО И САМОЖЕРТВА НА МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН В ИМЕТО НА ВСЕНАРОДНО ЗДРАВЕ, БЛАГОДЕНСТВИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ !!!!!!!! ПОЛЪХ КЪМ БЕЗСМЪРТИЕТО !!!! ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Горкия има САМО 5млрд.щ.длр.богатство / как няма да му е мъчно ,че народа му кара на купичка ориз и варена царевица.
В Северна Корея има само 5000 тв. приемника ,за елита демек!
35
3
 
2
 
! Отговори
nimportequi преди 1 седмица
Да си направи харакири cвинятa има месце да нахрани някой друг кореец.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Артист от болшой театър.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Догодина пълни проводници и мн жито. За Москвич, не си мислете рано е.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще търсят дедовия. Младите бягат с 200 на вън от такива соц мептатели, като теб. Немогат да ви траят,колко сте простовати.
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 20

Не. Ние станахме мтрите, а това с дискотеките беше рядко. Повечето случаи си избираме някоя от улицата и си я взимаме ей така, без да питаме.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Срам! Провал! Позор!
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ляв+

""....докато аз се возя в Майбах и ми внасят деликатесни храни от цял свят" .....Стига евтина Атлантическа пропаганда. Виж си шепата Олигарси на които служиш, че владеят над 50% от световното богатство. После приказвай за Прасчо............"

Точно "олигарсите" са червени крадци точно като прасчо и те далеч не владеят половината от световното богатство:това се полага на хората, които са направили бизнес империи с акъл:Безос,Гейтс и т.н.

А Прасчо се кълне в строя в който всички са равни
28
6
 
3
 
! Отговори
Мечтател+ преди 1 седмица
"Друзя да ви кажа... Скоро няма да го видите... Не и преди гроба си". Това е вярно, но един ден, когато младите, притиснати от "ярема" на Капитала слушат за "благините" на някогашния "развит" Европейски Социализъм, ще мечтаят за него и ще го възпяват като Вапцаров и Смирненски, и ще го търсят така, каскто ние все още търсим Атлантида......
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ким Тик Вун още се тупа по гърдите и ни разправя,че е единствен.Извини се бе!
26
5
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 седмица
До Психиатър
Корнелия е мъж, а мъжете не плачат;))) Тя неслуяайно каза на Бойко: "Излез навън, за да се разберем като мъже";))), но Бойко не излезе... А-хахахахаааааа
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И Волен така ще плаче...
24
2
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 1 седмица
Сега чакаме кога ще се разплаче Корнелия Нинова.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вижте цялото богатство на нацията ни в оръжия, а сега проливам сълза за вас, които ще трабва да работите екстра, за да оцелете.
22
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 седмица
Бойко е много далече от Ким Чен;))) и никога няма да може да го достигне дори като капацитет. Колкото да освободиш хората от трудностите на живота... кой не се е родил, той не се е мъчил. Сидхарта-Буда добре го е бил разбрал това и се опитал некак си да освободи човекът от страданието му, поне малко, но и той не е успял. Богатството не е решение, то е по-скоро облекчение, но страданието остава.
21
0
 
15
 
! Отговори
Стават чудеса! преди 1 седмица
Бай Дончо се разболя и оздравя за два дни, Ким реве пред публика!

Леле!
20
3
 
10
 
! Отговори
Ляв+ преди 1 седмица
"Накрая банда мутри от фитнес залите ви бяха наритали в ъгъла и помпаха дъщерите ви по дискотеките." - Чакай бе брат - това "накрая" вече не беше при Комунизма, а в началото на безкрайния Демократичен Колониален преход. Нал'тъй......
19
6
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 седмица
Това момче се...развива и народът му все...повече го харесва.Хората обичат...ясните правила и едноличната...здрава власт.Многовластието ги...обърква и ги...разделя.Там е...силата на севернокорейската държава.