Руски товарен кораб потъна край Турция

Турската брегова охрана е започнала спасителна операция
41
Руски товарен кораб потъна край Турция
Лошото време в Турция затруднява операцията. Снимка: БГНЕС

Руски товарен кораб е потънал в Черно море край бреговете на турската провинция Бартън, северозападната част на страната, предаде Ройтерс.

Турската брегова охрана е започнала операция за спасяването на 13 моряци, които са са в спасителни лодки. Двама членове на екипажа, който е изцяло руски, са открити мъртви в морето.

Причините за инцидента все още се изясняват.

Метеорологичните условия в района са лоши, което затруднява работата на спасителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Да беше прочел "Истамбул" на Орхан Памук.Обясняват на добичето, че корабът е плавал под украински флаг, а то рупа ли, рупа.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Даже мисля, че е нещо между 25 и 30%....Мислиш? Трудна работа! "Кой сте Вий, мислителю? Марк Аврелий? Спиноза?". Ха сега кажи,***, откъде е цитатът в кавичките? Не си чел достатъчно книги, дано поне "Винету" да си прочел.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боколук, вчера ми припомниха за "златната" концесия. България получава 750 г от ЕДИН ТОН добито злато.------Това е абсолютна глупост. Получаваме около една четвърт от добитото злато. Даже мисля, че е нещо между 25 и 30%
29
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия черупници руснаците задръстиха проливите.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е руски, а украински!!!!!!!!!!!! ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ ИНФОРМАЦИЯТА СИ!!! Или благодарим, че все пак си приемате укропите за руснаци, което си е точно така! Още от времената на Руската империя!
27
4
 
4
 
! Отговори
Шляхтиц преди 3 години
До ЗОЗО. Произвеждахме изчислителни комплекси 1020, 1022, СМ 4, ПС Правец , УПДМЛ, устройства за подготовка на данни за магнитна лента и в Индия, Виетнам, Тайланд ги купуваха с най-голямо желание. За целия арабски свят произвеждахме металообаботващи машини с Цифрово Програмно Управление и т.н. и т.н. и т.н........
26
6
 
7
 
! Отговори
До Зозо преди 3 години
Боколук, вчера ми припомниха за "златната" концесия. България получава 750 г от ЕДИН ТОН добито злато. Какво стана с каростроенето, по което бяхме първи в света? Правехме изкуствени рубини за лазери. Дискове на нивото на Memorex. Правехме кораби за ГФР.Къде имаше завод като "Оптоелектрон"? А ВЕЦ като Белмекен-Сестримо? В СССР белоградчишките телефони се купуваха с връзки, а три завода работеха централи за там. Коми беше като наша колония - някой да е получавал такава концесия? 26 място по БВП/
25
1
 
10
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Незнам откъде четете новините за морски катастрофи, но погледнах бюлетините и от предния случай с потънал руски рибарски кораб на 28.12.2020, до днес 17.01.2021, има 28 инцидента(загубени контейнери, напуснати кораби с липсващ екипаж, сблъсъци, удавени, ранени, липсващ капитан,...само китайски има три потънали). На всичко отгоре днешния кораб не е руски, а на украйнци, под удобен флаг. Проверявайте в някой сайт-пишете Maritime news from arond the world или нещо конкретно и готово
24
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Украинска 50 годишна гемия е потънала.А не руски товарен кораб!
23
0
 
11
 
! Отговори
F преди 3 години
Кораб е УКРАИНСКИ)).Четете всички новини внимателно преди да преписвате от други.
22
1
 
14
 
! Отговори
У преди 3 години
Преди да пишете поне погледнете за какво иде реч! М/к Арвин е тип волго-балт/река море/. Това са 13м на 113м т.е. тесни и дълги еднотипни кораби. Имат малко газене заради реките, но не са подходящи за тежки зимни условия на море. Затова са се"крили" на котва. Такива малки кораби има в цяла Европа, но са поддържани, по-нови и безопасни, а и по-рядко се ползват за чисто морски превози. Ако минаваха истински неподкупен регистър, щяха отдавна да са нарязани в Индия или Бангладеш.Да почиват в мир!
21
3
 
3
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен И да продължа още малко със тази истинска история Пазачите на фара си дават координатите .Ние сме двама пазачи при нас има и едно прекрасно куче и си пием бирата и ви гледаме сейра като ви остава малко време да избегнете удара във скалите .Накрая се чува едно благодаря и нищо друго .
20
8
 
9
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Преди години Американски военен кораб се движи във средиземно море .И пазачите на фара им казват Променете курса на кораба два градуса наляво защото ще се ударим .Не вие си променете курса защото ние сме военни от най силната армия на света вие ще отстъпите Пазачите на фара пак им казват да си променят курса те пак не искат .Накрая американците им искат координатите и пазачите на фара им казват ние сме два и пазим корабите да не се ударят във скалите и си пием бирата.
19
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЗРИВ В МАШИННОТО !!!ТОЛКОВА СА СТАРИ, ЧЕ СЕ Е РАЗПАДНАЛ АЛАМИНУТ!------------ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА ПРЕДЕЛ НА АМОРТИЗАЦИЯ!!!!!НЕ ОБВИНЯВАМ КОНКРЕТНО РУСНАЦИТЕ!! ОБВИНЯВАМ ВСИЧКИ , ЧЕ ДО ПОСЛЕДНО ИСКАТ ДА ИЗСТИСКАТ СТАРИТЕ БРИЧКИ
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киев. Състоянието на шестимата спасени членове на екипажа на товарния кораб "Арвин", потънал в неделя край бреговете на Турция, се оценява като задоволително. Сред тях са петима украинци
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Има такова нащо.България е в центъра и сички късат месо от нас.Добре поне че Дунава пази от една страна. Едно време цяла Добруджа до делтата е била населена с българи и турци.
16
4
 
16
 
! Отговори
Ъ-ъ... Руски? преди 3 години
Има публично достъпни регистри в нета, проверявайте да не се излагате. Под руски флаг е плавал до 1992 г. , после е бил и "български" за малко, след това "камбоджански", накрая го приютили (хъ-хъ) в островната държавица Палау. И го е експлоатирала украинска фирма. Кораб, произведен през 1975 г, който отдавна е трябвало да бъде нарязан за скрап.Цъ, жалко за жертвите, ама случаят не става за пропаганда. Опитайте друг път.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за моряците,Дано спасят останалите!
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да ги прости!
13
37
 
2
 
! Отговори
Thomas Linke преди 3 години
РУСИЯ ПРЕДАДЕ НА ДВА ПЪТИ ГЪРЦИЯ !!ПЪРВИЯ ПЪТ В 1878 ГОД. КАТО СЪЗДАДЕ ТАЗИ РОМСКО-ТАТАРСКА И НЕЗАКОННА ДЪРЖАВА - БАЛГАРИЯ..И ВТОРИЯ ПЪТ-- КАТО ПОМОГНА НА КРИПТО-ЮДЕЯ КЕМАЛ КЕМАЛОВИЧ АЛБАНЕЦА В 1920 , 1921 И 1922 ГОДИНИ !РУСИЯ ИМА ДА СТРАДАА ОЩЕ МНООГО, ДОКАТО СИ ИЗПЛАТИ ГРЕХОВЕТЕ КЪМ ГЪРЦИЯ .