Гневни демонстрации в Лондон за трета поредна нощ

Протестът е заради убийството на млада жена
17 мар 2021 09:29, Елка Василева
16
Гневни демонстрации в Лондон за трета поредна нощ
Снимка: БГНЕС

За поредна вечер снощи стотици души демонстрираха пред парламента и сградата на полицията в Лондон в знак на протест заради убийството на млада жена и плановете на правителството да затегнат законодателството срещу уличните протести, предаде Ройтерс.

Участниците в акцията поискаха и оставката на шефа на полицията Кресида Дик заради действията на органите на реда по време на първия протест в събота, когато четири жени бяха задържани за нарушение на обществения ред и COVID мерките, а действията на полицаите бяха оправдани с нарушаване от страна на демонстрантите на правилото за спазване на социална дистанция, предаде БТА.

Още по темата

За отвличането и убийството на 33-годишната Сара Еверард е обвинен служителят в лондонската полиция Уейн Къзинс. Вчера той се изправи за втори път пред съда, като адвокатът му не поиска пускане под гаранция. Очаква се същинският съдебен процес да започне през октомври.

Полицията стана обект на критики от всички политически сили заради действията на полицаите спрямо участниците в среднощното бдение в памет на Евърард в събота. Шефката на полицията Кресида Дик каза, че хората са нарушавали правилото за спазване на социална дистанция и няма намерение да подаде оставка.

Кметът на Лондон Садик Хан каза, че е изразил пред Дик своето недоволство по повод полицейщината в събота, когато четири жени бяха задържани за нарушение на обществения ред и правилата за COVID-19. Вътрешният министър Прити Пател окачестви гледката като "обезпокоителна".

Тази нощ полицаите бяха по-въздържани срещу демонстрантите пред сградата на парламента и т.нар. Нов Скотланд ярд, отбелязва Ройтерс. Пред парламента над 600 души викаха "Уволнение за Кресида Дик. Уволнение за Прити Пател". Хората пред полицейската централа скандираха "всички ченгета са копелета" и клатеха металните заграждения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Ами и чувал ли си преди 3 години
Поговорката. Влах за пагон тика вагон. Те са си палачи на народа за някй бонус.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметът на Лондон Садик Хан и външният министър Прити Пател... Великобритания официално е индийска колония, но европейците им пречеха най-много. Без коментар.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По случая се шуми съвсем тенденциозно, защото убиецът е бял, хетеросексуален мъж и полицай."Освен да не протестират хората, като е бял и полицай, за да изглеждат мъжки в твоите очи, а не ***?Нали?
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светла и памет на жената, но по света стават убийства всеки ден. Какво му е по-различното на това от другите? Какви са мотивите, какви са доказателствата?Ако сам не си е признал, а дори и тогава не е сигурно всичко трябва да мине през съд и да се отсъди дали е виновен или не. Много лесно някакви тълпи от хора взеха да казват кой е виновен или не. Някои по-умни хора в миналото са решили, че за тази работа се иска СЪД и са основали тази институция. В момента гледаме регрес и съд на тълпата.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите навсякъде са яко забъркани в престъпления!
5
2
 
15
 
! Отговори
Кмет преди 3 години
Скоро и в Берлин ще има кмет Мюмюн . Той щял да си носи феса спокойно, защото повече от половината жители на Берлин щели също ще са с фесове. Май ще трябва да вадят Хитлер от гроба.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се хващайте на въдицата, поредната скалъпена фейк операция. Доскоро те арестуваха на улицата, понеже не можеш да дадеш основателно обяснение какво правиш там, десетки бусове с полиция и изведнъж ще ги пуснат протестиращите да си развяват байряка?Поредните феминистки глупости за права и равнопоставеност, Истанбулски конвенции, ЛГБТ ***... Запомнете всичко, което става по света се допуска от ТЯХ, нарочно пиша ТЯХ, допускат ли се такива протести, значи е в техен интерес.
3
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИНДИЕЦА САДИК САН Е КМЕТ НА ЛОНДОН!!!!
2
5
 
8
 
! Отговори
мюмюн от лондон преди 3 години
намалете финансирането на полицията с 50% и постепенното и пълно разпускане
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми англетата да вземат нашите полицаи-*** , заедно с "главния" ни прокурор . Няма да навредят на престъпноста там , ама англетата едвам ще си отплащат на рушвети .