След като взеха властта в Афганистан, талибаните с модел на управление

Новата система щяла да защитава интересите на цялото население
21 авг 2021 09:24, Петя Славова
40
След като взеха властта в Афганистан, талибаните с модел на управление
Снимка: БГНЕС

Талибаните заявиха, че скоро движението ще представи официално и въведе нова система за управление в Афганистан.

Радикалното движение "Талибан" възнамерява в близко бъдеще да представи новата политическа система, в съответствие с която ще се управлява Афганистан, заяви говорител на движението в интервю за Ройтерс.

Още по темата

"Експерти по право, религия и външна политика възнамеряват да представят новата система на управление (на страната) през следващите седмици“, каза той, цитиран от БГНЕС. Представителят на радикалите добави, че новата форма на управление ще бъде насочена към защита на интересите на цялото население.

Съгласно споразуменията между Кабул и САЩ за изтегляне на западните сили, Афганистан не трябва отново да се превръща в убежище за международния тероризъм.

Говорителят на талибаните отрече участието им в безредиците на летището в Кабул, за които се твърди, че са причинени от липсата на ясен план за евакуация
 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
7
 
! Отговори
Лош преди 1 месец
Добре. Ние бяхме лошите от Съветският съюз. 20 години са американците там в Афганистан и какво са направили за хората там? Има по добро образование или инфраструктура, агрономство, архитектура, пътища, медицина? В какво точно им помогнаха? Какво всъщност са свършили там за това време? Както и в Ирак.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия талибани, майки, сестри нямат ли?
36
3
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 1 месец
До 34 - Като християнин роден в България, ще отбележа, че в Европа почти всички хора произлизат от племена дошли от Азия така или иначе. Това, на което ние гледаме като на нещо важно от гледна точка на дължината на нашият личен човешкият живот ~90 години е нещо много маловажно от гледна точка на вековете и е просто един от миграционните цикли на живота Цикъла на всеки век, е макрокопие на случващото се във всеки един миг. Няма полза от емоции. Живот и смърт - следствия едно на друго, но 1 и също
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Импийчмънт и международен съд за Талибан Байдън !
34
6
 
2
 
! Отговори
Молла Омар преди 1 месец
До 33Ами аз съм си роден в България. Според либералната ви демокрация имам толкова права, колкото теб. Второ, искате или не искате, мюсюлманите ще завладеят Европа, защото имат по много деца, а вие - не. Още повече, че пропагандирате, безродничеството, наркоманията, секс. патологии сред малкото деца, които имате.
33
0
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
Нито съм ЛГБТ, нито желая да те гоня, ОБАЧЕ, когато си в България ще уважаваш нашите цености и начин на живот. Когато си в Азия си прави каквото си шещ. Аз няма против да приемаме бежанци стига да са християни или атеисти. Ако пък изповядват ислям то нека бъде умерен ислям. Просто е място имаме в Европа, но не и за радикални елементи, които нямам как да се напаснат към нашия начин на живот.
32
0
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 1 месец
До 25 - Колкото до мощта на талибаните... Те там не целят да избият 10000 войника. Убиват 200, но по такъв начин, че стотици хиляди да се замислят дали това е тяхната битка и дали си заслужава да седят в рустинята вместо да скролват в тиндъра и фейсбук. Много военни заминаха да изкарват пари за семействата си, но се върнаха в празни домове с разводни листи на масата, докато бившата пие Манхатъни със съседа. Чужда е тази война. Само жените могат да я спечелят, но я губят.
31
0
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 1 месец
До 25 - Като малък живях в Ню Йорк и видях как кулите падат, което ме настрои силно срещу "тях". Мислех да ставам войник, но с годините жените ме промениха. Оказа се, че ако съм средна класа съм заменим. Е аз пък прецених, че с тези си ценности жените са ценни само за себе си. Превърнаха ме в полигамен и незаинтересован. Което не е много далеч от традициите на близкият изток. А пък и ква война?! В 21ви век да се бие който се чувства уплашен за себе си и семейство, а който няма... ;}
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
талибаните не използват банки и не подлежат на санкции, освен това сега си имат 60 хеликоптери блек хоук оставени при бягството на хамериканците
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македонците не са ли заявили претенции още?
28
1
 
1
 
! Отговори
Молла Омар преди 1 месец
До 27Хайде, ЛГБТ-ейците, опитайте се да ме изгоните!
27
0
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
А ти кво правиш тук сред нас нормалните хора - християни. Ходи си в Азия, живей си в шириат щом те влече. Нас вашата човеконенавистна религия не ни интересува въобще.
26
7
 
0
 
! Отговори
Молла Омар преди 1 месец
До 25. Хайде бе, джендърке, нали си много смела? Отиди да се биеш срещу талибаните в Афганистан! Тръгнала да казва кой бил смел и кой - не.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До молла омар Аман от озлобени девственици като теб. И между другото не съм феминистка, а най-нормален мъж. Ислямистите ме отвращавате заради това което причинявате на човешки същества. Само бой за вас. Силни сте само срещу слабия пол, но ако пуснат мосад в афганистан няма да остане живо талибанче. Гледах ги талибаните, 30 кила с мокри дрехи, на един шамар живот.
24
4
 
1
 
! Отговори
До анонимеН преди 1 месец
Тук като има избори, да не би да решаваш нещо ти? Или народа? Преди това в комунизма, ти ли решаваше? Във фашизма? Има книга, ниспослана от Аллахутеаля. От нея произтича закона. Конституцията е книгата на Аллах и шериат, под който живеят всички, няма облагодетелствани и онеправдани. Ето от какво избягаха някои. Такива, които са били облагодетелствани от предния режим. Ако дойде тук шериата, пак тези ще избягат първи.
23
0
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
всички от ГРУ викат, че талибаните са от ЦРУ, а американците бегат , па росняците си стоят. или е многоходова геополитическа, а?
22
0
 
5
 
! Отговори
Достоевски преди 1 месец
Помните ли защо Америка нападна Ирак, нападна Сирия? Причината и поводът за нападение на Ирак беше-доказателства за производството на ядрено оръжие в Ирак, разбира се не откриха. Всички, включително - NATO, EU, G7 си затвориха очите и допуснаха Американците да смажат и превземат Ирак и Сирия.Защо ЕU, Нато и Г7 не изпратят всички по няколко хиляди само от своята армия и само за няколко дни ще приключи всичко. Разбира се, че Америка няма да им позволи понеже те имат изгода от случващо се.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новият модел главорези изисква ли внос на нов модел машини за рязане на глави?
20
1
 
6
 
! Отговори
одата на радостта преди 1 месец
Имали много пари и природни ресурси.Ами да им пратим консултанти. Имаме айляк.Да им усвоят парите и да продадат златото
19
0
 
0
 
! Отговори
Молла Омар преди 1 месец
Коментарът ми е до майна, талибан и т.н.