Разбийте всички с импровизиран сватбен тост

Дори в импровизацията има някои правила
Обновена: 11 юни 2012 08:47 | 11 юни 2012 07:35,
7
Разбийте всички с импровизиран сватбен тост
Снимка: outnow.ch, Кадър от филма "Ловци на шаферки"

Сватбите не са само излишна суета, бални танци и кокетничене. Те са възможност да блеснете пред останалите гости и да изразите себе си с перфектната реч, която да вдъхнови не само младоженците, а и останалите двойки около вас. Дори и да не сте кум, това не означава, че не може да вземете думата!

А ако обичате да говорите и да държите речи, имайте следното предвид, особено, когато става въпрос за сватби:

Нека преговорим основното за сватбения тост!

Какво е тост?

Според тълковния речник тостът е: „Актът на вдигане на чашата и пиене в чест на нещо/някого". В по-общ смисъл това е социално приет начин на пиене, който носи някакви положителни емоции и подканя събеседниците ви да вдигнат чашата си.

Кой вдига тост?

Макар че всеки, който желае да вдигне наздравица, е добре дошъл, специално на сватбите си има определен ред. Първо кумът посвещава няколко приказки на младоженците с чаша в ръка. След това новоизлюпеният съпруг се обръща публично към булката, а тя му връща жеста. И вече идва редът на останалите роднини, гости ... които искат да се изкажат. А съдейки по количеството алкохол, което вече са изпили, желаещи ще има много.

Кой не вдига тост?

Не е препоръчително пияният чичо на булката да реши да изнася речи или пък бившото гадже (на младоженеца или булката), с което, уж, са само приятели след раздялата.

Какво трябва да знаете за импровизирания сватбен тост:

Как да стартирате?

Когато вдигате импровизиран тост, първото, което трябва да направите, е да привлечете вниманието на всички гости, като нежно потупате стъклената чаша с вилица, лъжица или друга посуда. Не бъдете агресивни при този акт, за да не я счупите и в никакъв случай не тропайте непохватно по масата.

След като вече всички погледи са вперени във вас, вдигнете чашата с ръка опъната напред до височината на раменете и се завъртете в посока на хората, в чест на които, ще произнасяте речта.

Кога да вдигнете тост?

Няма точно правило за времето, в което да вдигнете наздравица. Но поне може да изберете момент, в който вашата и чашите на хората около вас, са пълни. Също така се съобразете с регламентираните тостове (този на кума, младоженеца, булката, евентуално тъста или свекъра) и чак тогава заявете желание да говорите публично. Недейте да разтакавате във времето, защото гостите бързо ще се напият или ще излязат на дансинга и така тостът ви няма да получи необходимото внимание.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
15
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Сериозно, ако имах нужда някой да ми преразказва романтични комедии, нямаше да отида на новинарски сайт... Вече се чудя дали да не сложа едни кавички около "новинарски"
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси ненужната статия...
4
0
 
18
 
! Отговори
заинтересуван преди 11 години
А бе Велофан, на теб колко често ти се е случвало да "поздравиш" булката в задната стаичка?Аман от недоебли непълнолетни . . .
3
0
 
46
 
! Отговори
заинтересуван преди 11 години
Ако може Днес.бг да ни информира също така подробно, как точно да почистваме задните си части след успешна дефекализация. От горе надолу или обратно, и сколко пръстта да притискаме???
2
0
 
22
 
! Отговори
мим преди 11 години
хахахахахахахахахихихихихихихиаааааааааааааааааахахахахахахаха
1
0
 
44
 
! Отговори
Е - Ник преди 11 години
Никога не бях чувал "по-точни" наставления!