Кога е време да сложите край на приятелството?

Искреността на приятелството се забелязва отдалече
4
Кога е време да сложите край на приятелството?
Снимка: photl.com

 Приятелството е повече от необходимо, за да съществува един човек пълноценно, да дава и да получава обич и подкрепа, да развива своя опит, да обогатява мирогледа си и да „сверява часовника си“ с ценностите на другия. 

Но ако дружите с човек, който всеки път ви кара да се чувствате зле, потискате се в негово присъствие, слушате само неговите истории и проблеми, дори търпите обидни подмятания, е време да прекратите приятелството ви! 

Изследванията показват, че обграждането с лоша и потискаща компания е изключително вредно за личността и емоциите. Хората, с които прекарвате времето си, трябва да са с максимално малко отрицателни черти спрямо вашия характер – нали в положителното взаимодействие, всъщност, се корени причината да сте приятели! 

Кои са знаците, че е време да прекратите приятелство, което по-скоро ви измъчва, отколкото ви дава положителна енергия? 

Караниците и споровете са ОК, но да не слушаш другия не е. 

Един добър и честен приятел винаги ще ви каже кога според него грешите и кога трябва да промените отношението си по даден въпрос. Споровете са полезно нещо, дори на приповдигнато ниво, защото по този начин могат да изкристализират някои недоизяснени позиции. 

Но ако си говорите едно и също всеки път и приятелят или приятелката ви не ви чува, няма смисъл от дружба без задълбочено взаимодействие. Многократното повдигане на болезнени теми отстрана на приятеля/приятелката ви е неуважително и ако дори след честен разговор помежду ви нещата не се оправят – време е да прекратите приятелството си. 

Лъжата е неприемлива 

Ако приятелят ви лъже за всичко – семейството, работата, отношенията или други аспекти от живота си, тогава приятелството се обезсмисля. По света има изненадващо голям брой лъжци – едни са рецидивисти в лъжата, други тепърва прохождат, трети лъжат благородно или спестяват истината. 

Но съгласете се, че да слушате измислени истории не е най-приятното нещо, което бихте искали да търпите, срещайки се с „приятеля“ или „приятелката“ си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Приятеликомуникация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IZMISLQ SI ZA DA TE NAKARA DA REVNUVASH.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажеш ли на една жена, че не е права, си дотам!Те винаги са прави!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето от чертите на фалшивия приятел,които са описани в статията, са всъщност характерни особености на енергийния вампир - за да съществува, той има нужда да се впие в някого и да изсмуква сили от неговия дух,самочувствие,емоции и настроения.Усетиш ли, че около теб се присламчва такъв, разкарай го, дори с риск да те намрази. Дори това е по-добре,отколкото редовно да те изтощава духовно и да смачква настроението и самочувствието ти тогава, когато си отделил време за релакс и веселба с другар
1
0
 
9
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Финансовите върколаци насърчават развъждането *** без приятели !За какво да се светваш и споделяш с приятел като можеш да гледаш рекламите , да четеш медиите си така да взимаш сам решения които даже и не разбираш ,че са ти вменени от някой който иска да си най-самотния ,*** и беден душевно човек на света!