Мъжете и комуникацията

Как той да споделя повече с вас?
25 мар 2015 23:00, Михаела Лазарова
102
Мъжете и комуникацията
Снимка: Outnow.ch

Липсата на комуникация често се оказва пагубна за една връзка. Жените са по-склонни да говорят и споделят за проблемите си, но мъжете обикновено не са много разговорливи. 

Какво трябва да направите, за да го предразположите да споделя повече? 

Нека знае, че няма проблем да споделя емоциите си 

Повечето мъже са научени да сдържат чувствата си, защото така правят момчетата. Това погрешно насаждано твърдение още от детска възраст налага спирачки на мъжете и ги потиска в изразяването на емоциите. 

Ако го е страх да изразява себе си, ако се чувства притеснен да разговаря искрено, покажете му, че вие сте човекът, от когото не трябва да се срамува или стеснява в никакъв случай. 

Давайте пример 

За да подбудите желанието му да споделя и комуникира повече, давайте пример. Спонтанно заговаряйте за нещата, които ви тревожат, които ви радват и които искате да ви се случват в бъдеще. 

Така и той ще пожелае да ви споделя повече. 

Наградете го 

Всеки път, когато любимият ви сподели нещо, намирайте начин да го възнаградите. Направете му комплимент за честността или похвалете прямотата му. Не бъдете настоятелна, особено ако той има трудности с говоренето за проблемите и чувствата си. Нещата ще се случат от само себе си.

Повече по темата  може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: семействосекслюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
до !!! преди 9 години
Както се разбра снощи (ти самата го каза) никой не те разбира...
67
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
89, ама това, че пиша и някои не разбират не води до "хабене". Какви диагнози има за тези неща? Хайде да ми обясниш.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Просто пиша без изобщо да не интересува дали отсреща разбират... Тук Себе си пиша. Не пиша Други. Те сами се пишат."===Ми като не те интересува, пи те не те разбират, що се хабиш? А, да пишеш себе си на себе си. Има диагнози за тия неща.
65
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Здравей Калин,Гледала съм филма. Препоръчвам го и аз,но да се гледа до края. А относно това, че "се изразявам зряло и там е проблема": това, често се интерпретира като 81 коментар "opitva6 se da "blesne6 v celiqt si razko6"". Не се опитвам нищо. Просто пиша без изобщо да не интересува дали отсреща разбират. Ако са срещу мен на живо, да видя с очи и усетя кое точно не разбират, че да им го обясня по-просто, ама като не са - не ме вълнува. Тук Себе си пиша. Не пиша Други. Те сами се пишат.
64
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 9 години
Има и много бъбриви мъже, има и по-мълчаливи. Има и стопроцентови темерути. Това си е до характер.Жените уж сме по-приказливи, но и сред нас има мълчаливки.
63
0
 
2
 
! Отговори
Калин до !!! преди 9 години
Доста зряло се изразяваш и там е проблема. Доста силно впечетление правиш. Повечето хора живеят в собствения си свят и разбирания според преживяното до този момент и поради този факт така отговарят. Само човек преминал през нещата знае кое колко струва в живота. Харесва ми как се изразяваш и ще ти препоръчам филм, а и на останалите тук казва се Perfect Sense. Изгледайте го и ако разберете и половината ще разберете и най важното успех :)
62
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
80,тази обич не "свършва" и думички като "не я ще", "хванал си любовница", "зарязал я" не са адекватни,когато тя е присъстваща. Ако щеш, за такива като теб, приземени и не знаещи и предполагащи,за какво иде реч: не,фактите, които някакви хорица отстрани биха видели и биха използвали,за да си обяснят какво се случва не са такива. 73, Вие може да обяснявате собствения си опит. Ако обичате, не ми обяснявайте какво аз знам за Обичта. За 1 сте права: не "зряла жена" и "дете". Като зеница на Бог си.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен84Иначе е доста интелигентна, духовита, начетена, с ясна воля. Но може и да бъде бездушна ***. Стига да го пожелае.
60
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
пребирам се в къщи и мълча като пукъл - цял ден съм бил на телефона и съм си изговорил говоренето, свършило
59
1
 
3
 
! Отговори
m0105 преди 9 години
do !!!Ti ot koq planeta si? Vliza6, zarufa6 gi, opitva6 se da "blesne6 v celiqt si razko6" i to4no kogato si mislim 4e nqma glupost s koqto da ni iznenada6, 6te izrovi6 ne6to s koeto 6te ni izumi6!? Golqmata ti lubov!!!Otgovori ako obi4a6 na АТАКИСТ, pravilno te punktira.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хванал си е любовница!Лудо влюбен и нея не я ще.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това,качество не харесвам аз в Мъжете.Заяждането с Жена.Вечната доминанта.Ок. Мъж си.Даваш път на Дамата и по собствения.Какво е това самодоказване,лред една Жена,че си по-добър от нея и блестиш качества.Ходи се мери с мъжете,там се доказвай.
56
1
 
4
 
! Отговори
до !!! преди 9 години
Ясно, зарязал те е, пък уж голяма любов, чудо някакво. Не съм доволен. Жал ми е. Такава любов, такова чудо, пък... заспал. Язък!
55
1
 
1
 
! Отговори
до !!! преди 9 години
Абе кажи какво стана с тая голяма любов, че ми се доспа.
54
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 74!!!Кукло, знам! Истина тук от мен е винаги фалшива, когато знаят такива като теб, че е болезнена ИСТИНА за тях!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До69Ти въобще не си наясно с Любов,превличане,Обич и телепатия.Изричането на думите са вид телепатия.Но,не е задължително.На всеки се случва.Далеч си от подобни чувства на любов.Защо има усещането,че точно в този коментар си сякаш на 10-11 години.Вряля и кипяла Жена,не може да каже,това.За Великата любов!
52
0
 
2
 
! Отговори
до !!! преди 9 години
Добре де, кажи какво стана с тая голяма, истинска и т.н. любов, та сега си сама? Омръзна му да те слуша ли?
51
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Или нещо отговаряш на потребители, които са безопасни? Които знаеш че няма да те захапят?Кажи, *** мадам !!!? Що съм ти неприятен? Щото ти го нахаквам до откат ли с аргументи?
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз малко се учудих.Докато беше Велика! И в следващия момент с очи с мимики жестове.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно любовта е умряла!