Tрадициите в излизането по срещи в различните страни

Интересни факти за любовта, които ще ви заинтригуват
20 апр 2015 23:00, Теодора Драгоева
9
Tрадициите в излизането по срещи в различните страни
Снимка: outnow.ch

Излизането по срещи може да бъде вълнуващо, но понякога и объркващо преживяване. Срещите дават възможност да прецените дали си пасвате с някого и бихте могли да опитате да бъдете истинска двойка, дали е по-добре да оставите нещата по-несериозни или пък директно трябва да се ориентирате към някой друг.

България е от модерните страни, в които срещите са нещо напълно нормално, а отдавна много норми и забрани вече са изчезнали. В други страни обаче остарелите традиции все още диктуват поведението на двойките или поне на голяма част от тях. Ето и отговорът на въпроса:

Как ходят по срещи в различните краища на света?

1. Правителството на Сингапур влиза в ролята на мачмейкър
Младите и образовани граждани на азиатската държава не бързат с бебетата или поне не в размера, необходим за поддържане на числеността на населението в нормални нива. Ето защо правителството на Сингапур решава да влезе в ролята на мачмейкър, макар и без голям успех. То започва да предлага „стимули“ на тези, които се възприемат като привлекателни и млади професионалисти. От романтични лунни круизи до чаени партита – всичко в името на повече двойки и повече бебета!

2. В Исландия има голяма опасност да се срещаш със свой роднина
Негостоприемната среда и ограничената пътна инфраструктура на Исландия означава, че в страната не пристигат много желаещи да живеят там. Прекият резултат е, че населението на държавата е сравнително малко и много от жителите са роднини. Ето защо съществува голям риск човек да излезе да среща с някой свой братовчед! За да осъзнаете колко точно зле са нещата, трябва да знаете само, че в Исландия има мобилно приложение, наречено „Сousin Alarm“, с което човек може да избегне неприятни "роднински срещи".

3. Срещите в Близкия Изток са забранени или крайно строги
Едва ли някой ще се изненада, че все още страните в Близкия Източк предпочитат уредените бракове пред западните любовни традиции. Училищата са разделени за момичета и момчета, има наложен полицейски час и дори срещата между мъж и жена, чийто брак е уреден, е следена строго от техните семейства.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1, изглежда, има предвид споровете, които се водят в този форум.
3
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минко да разкаже неговия опит,за да се поучим
2
8
 
33
 
! Отговори
някой преди 8 години
до 4: В Индия все още е така.
1
15
 
42
 
! Отговори
:) :( преди 8 години
А ние тук понякога спорим с часове, кой трябва да плати кафето, включително и когато то е изпито на първа среща, а предложението да се влезе в кафе-сладкарница е било направено от мъжа.