В кои случаи не трябва да прощавате аферата на половинката?

Ясните знаци, че е време да си тръгнете с достойнство, докато имате такова
Обновена: 12 апр 2016 22:19 | 12 апр 2016 22:12, Теодора Драгоева
33
В кои случаи не трябва да прощавате аферата на половинката?
Снимка: outnow.ch

Много хора считат, че ако простят изневярата на партньора си, ще проявят признак на слабост, за който ще съжаляват след време. Понякога това е точно така.

Преди няколко дни ви очертахме в кои случаи наистина има смисъл да простите измяната и да се опитате да съхраните връзката си, според британския семеен терапевт Трейси Кокс.

В някои ситуации обаче трябва да си тръгнете с гордо вдигната глава, защото просто няма да има смисъл да инвестирате време и енергия в тази разрушителна връзка.

Ето и в кои случаи не си заслужава да прощавате аферата на партньора си:

1. Това е поредният ви партньор, който ви изневерява
Ако всички ваши партньори досега са ви мамили, трябва да идете на терапия и да разберете защо допускате да бъдете третирани зле и с неуважение. Може би проблемът е у вас и вие си избирате неподходящи партньори, повтаряйки отново и отново един и същи модел на връзка. Може би страдате от ниско самочувствие или имате някакъв друг проблем. Най-добре останете за известно време без половинка и „поработете“ върху собствената си личност.

2. Половинката ви е изневерявала и на предишните си партньори
Ако сте си хванали за гадже сериен кръшкач, който просто не може да бъде лоялен на партньора си, то трябва да преосмислите тези отношения. Със сигурност нямате нужда от такъв човек в живота си, който ще ви носи болка и унижение.

3. Партньорът ви ви изневерява за пореден път
Ако сте на 20 години и сте си хванали гадже-кръшкач е едно, но ако вече сте след 30-те и половинката ви ви изневерява периодично, това е друга тема. В 20-те години човек може да се поучи от лошия опит и да продължи напред с живота си. Но след 30-те изневярата е изключително болезнена и не трябва да бъде прощавана лесно. Не давайте шанс на човек, който ви мами редовно и на когото не можете да имате доверие. Той ви дава ясен сигнал, че чувствата му към вас не са толкова важни за него, че не ви уважава достатъчно или че има различна от вашата ценностна система.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Марго преди 5 години
И к'во викате, Брегор, Вас Ви трият, ама Вие ще поствате отново и отново, а? Или - Брегор умора няма, само се пОти?!Тя, луда работа... копи-пасте на всичко подред от Библията. ШеОмраВече! Ама 90% от коментарите какво общо има с темата за изневярата, Брегор? Особено ми е любимо това, дето жената трябвало да се учи в безмълвие и ПЪЛНО покорство:)Баси, ше си го избродирам тази нощ някъде, че да не го забравям НИ-КО-ГАШ!
1
1
 
0
 
! Отговори
Гешев преди 5 години
Прощавош и след време ти слага още чифт рога! Който е *** да прощава, аз не!група кан Телериг