Как да подобрите настронието си?

Набавяйте си повече витамин В6
7
Как да подобрите настронието си?
Снимка: outnow.ch

Депресията е едно от най-широкомащабните разстройства в модерното общество. Тя може да преобърне живота ви изцяло и да доведе до тежки последици както в социален, така и във физически план.

Депресията се свързва с драстично понижени нива на серотонин. Симптомите са раздразнителност, празнота, безнадеждност, лошо настроение, мрачно виждане за бъдещето, а в по-тежки случаи дори суицидни мисли.

Лекарите ще ви изпишат антидепресанти, с които да блокират тези симптоми и да дадат шанс на серотонина да се върне към нормалните си нива. Тези лекарства обаче имат редица странични ефекти.
Можете да повишите нивата на серотонина по естествен път с някои ежедневни практики. Кои са те?

1. Яжте повече зърнени храни и семена. Те имат свойството да повишават серотонина, а полезните въглехидрати в тях подхранват мозъчната дейност. Сред тях са киноа, жито, просо, елда, амарант.

2. Набавяйте си повече витамин В6. Той се съдържа в естествени източници като ряпа, спанак, чесън, карфиол, зеленолистни зеленчуци, целина, риба, постно говеждо месо (без тлъстини).

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не пия витамин в 6, а в 12.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на мен ми се увеличава драстично серотонина,ако в тигана цвърти пържола !
4
0
 
0
 
! Отговори
Tr air преди 1 година
Nameriha li pilota?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато бях още съвсем нова в службата и нямах представа кой какъв е, тази същата и още две други ме накараха да се обадя така по телефона, под претекст, че това било шега и че се обаждам на тяхна приятелка. Чак по-късно разбрах, че им е трябвало "гласче на момиче", което да е непознато за жената, която ще вдигне телефона.
Да пази Господ и от злобни жени на средна възраст, много са изобретателни и когато успеят да направят гаден номер на някого, настроението им се оправя.
2
1
 
5
 
! Отговори
От нея знам такъв преди 1 година
номер, за който мисля, че ви разказах тук веднъж. Ако виновникът е мъж, тя се обажда у тях по време, когато той още не се е прибрал и, ако се обади жена му, пита за него. Съпругата веднага пита кой го търси, а злобната колежка замълчава за секунда, после с невинно и срамежливо гласче пита "Майка му ли е на телефона?" Онази отговаря "Не, жена му!", а колежката "Ааа, сбъркала съм, извинете, търся неженен мъж" и казва името и телефона на този, на когото прави номер и затваря.
После направо засиява!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха, правите мръсен номер на онзи, който ви е развалил настроението.
Имам колежка, която е майсторица на такива номера. Веднага й идва на ум какво да направи, има някакъв талант в това отношение - или моментално ще отговори изключително язвително на онзи, който я е засегнал, или - ако разбере, че в нейно отсъствие някой й е подлял вода - тя вече посяга към телефона и жална му майка на виновника. Не само го топи пред шеф или пред някой друг, но моментално измисля и калташки номера. От нея знам

11 летни рецепти за домашен сладолед
11 летни рецепти за домашен сладолед

11 летни рецепти за домашен сладолед

Идеи за опушени цветове за брюнетки (галерия)
Идеи за опушени цветове за брюнетки (галерия)

Идеи за опушени цветове за брюнетки (галерия)